Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ


101η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Κάποτε μιλούσαμε για τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε τον συγκεντρωτικό αποκεντρωτισμό (αποκέντρωση μέσω της μείωσης των διοικητικών κέντρων), στον οποίο έδωσε το συμβολικό και σημαδιακό όνομα Καλλικράτης.

Η κατά τα άλλα έγκυρη εφημερίδα Το Βήμα, πληροφορεί σήμερα 11η Ιανουαρίου του σωτήριου (να δούμε τελικά αν θα είναι σωτήριο) έτους 2010 τους αναγνώστες της για τον Καλλικράτη, που σύμφωνα με τον Πλούταρχο ήταν αρχιτέκτονας και (κρατηθείτε) εργολάβος (αυτό η εφημερίδα δεν το αναφέρει), δεν γνωρίζουμε, βέβαια, αν ταυτόχρονα ήταν και βασικός ή μειοψηφικός μέτοχος σε μέσα έντυπης δια παπύρου ή ηλεκτρονικής δια ζώσης σκηνικής δράσης επικοινωνίας.

Το όνομα του Καλλικράτη συνδέεται, πράγματι, με την κατασκευή των Μακρών Τειχών και του Παρθενώνα.

Αποκρύπτει, όμως, η θεωρούμενη ως έγκυρη εφημερίδα, πως ο Καλλικράτης συνεργάστηκε με τον Ικτίνο στην κατασκευή του Παρθενώνα, όχι ως αρχιτέκτονας, αλλά ως εργολάβος!!!

Σήμερα, λοιπόν, η κυβέρνηση απεκατέστησε την ηθική και πολιτική τάξη, καθιερώνοντας ως προστάτη Άγιο της δημόσιας διοίκησης έναν εργολάβο, από τη μια για να μπορεί η δημόσια διοίκηση να του προσφέρει πλούσια και άμεσα τα ελέη της και από την άλλη για να θυμίζει στο λαό τους ληστές του δημόσιου πλούτου, που άφησαν πάμπτωχη τη χώρα.