Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

DIALOGUE DE L' OMBRE DOUBLE

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΣΚΙΑΣ

Διαβαζοντας τα πρακτικα της βουλης (15 Οκτωβριου 2012), που ειχε την καλοσυνη να μου αποστειλει το ΚΚΕ, δεν απορησα με την απαντηση του υφυπουργου εσωτερικων στη διπλη ερωτηση, εξ ου και η διπλη σκια, των βουλευτων Θεοδωρας Τσακρη και Θεοδοση Κωνσταντινιδη, σχετικα με το προβλημα της λειτουργιας των Δημοτικων Ωδειων.

Ετσι, η εργασια του παραγωγικου μερος των καθηγητων των Δημοτικων Ωδειων των Δημοτικων Επιχειρησεων θα πρεπει να ειναι απολυτως ανταποδοτικη, το κοστος της, δηλαδη, να καλυπτεται απο το υστερημα των διδακτρων των σπουδαστων, ενω η κομματικη διοικητικη αριστοκρατια θα απολαμβανει πλουσια τα ελεη των ΚΑΠ (Κεντρικων Αυτοτελων Πορων) του κρατικου προυπολογισμου, παραχωρωντας ουσιαστικα στον κομματικο μανδαρινισμο, ενβουλως πλεον, το ιδιοκτησιακο καθεστως των Δημοτικων Επιχειρησεων.

Μια επιχειρηση, ακομα και Δημοτικη, θα πρεπει να ειναι ανταποδοτικη στο συνολο της και οχι να διαχωριζεται στο παραγωγικο ως ανταποδοτικο μερος, για το οποιο ισχυει η κουρεμενη παραφραση, εξαλλου με τους πολιτικους κουρεις μονο με ορους κομμωτηριου μπορεις να μιλησεις, του Παυλειου Λογου "ο ... εργαζομενος μηδε εσθιετω" και την κρατικοδιαιτη γραφειοκρατια, για την οποια το κρατος επιφυλασσει την πατρικη στοργη και συγχωρεση του Ασωτου "φαγωμεν πιωμεν, αυριον γαρ αποθνησκομεν".

"Τι ειχες Γιαννη μ', οτ' ειχα παντα".

Πλουτο για τους κομματικους γραφειοκρατες και κοροιδια για το λαο, που μενει με την απορια των Παθων "εξεδυσαν με τα ιματια μου και επι τον ιματισμον μου εβαλον κληρον".
* Δανεισμενο απο το εργο για κλαρινετο και ηλεκτρονικους ηχους Dialogue de l'ombre (Διαλογος της διπλης σκιας) του αγαπητου μας δασκαλου της μουσικης πρωτοποριας Pierre Boulez.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Κοινοποιηση
1. ΠΕΜ - ΟΤΑ
2. Μεσα Επικοινωνιας
_____________________________

1 σχόλιο:

  1. Έχω μάθει ότι η Τζάκρη έτοιμάζδει νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα παιδιά θα πληρώνουν τροφεία στους γονείς και μάλιστα αυτά θα προκαταβάλλονται ήδη από τη διαπίστωση της εγκυμοσύνης. Τη διαχείριση των πόρων αυτών θα αναλάβουν κεντρικά τα ταμεία των κομμάτων, ώστε να διευκολυνθούν οι γονείς και να αφοσιωθούν στα ουσιαστικά τους καθήοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή