Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ


«...............
Επειδη εχω μια ηλικια, που δεν μου δινει την ατομικη δυνατοτητα δυναμικης αντιδρασης (χωρις βεβαια να αποκλειω αν ενας Ελληνας επαιρνε το καλασνικωφ ο δευτερος θα ημουν εγω) δεν βρισκω αλλη λυση απο ενα αξιοπρεπες τελος πριν αρχισω να ψαχνω στα σκουπιδια για τη διατροφη μου.
Πιστευω πως οι νεοι χωρις μελλον, καποια μερα θα παρουν τα οπλα και στην πλατεια συνταγματος θα κρεμασουν αναποδα τους εθνικους προδοτες οπως εκαναν το 1945 οι Ιταλοι στον Μουσολινι (πιατσα Λορετο)».


Με αυτα τα λογια ενας συνταξιουχος φαρμακοποιος των Αθηνων αντεταξε περηφανα την αξιοπρεπεια στην πολιτικη και κοινωνικη αθλιοτητα, βαζοντας τελος στη ζωη του.


Την πραξη του θα επρεπε να μιμηθουν, αν διεθεταν ιχνος θαρρους, οι πολιτικοι, γιατι θα αποτελουσε πολιτικη ευθυνης η αυτοχειρια τους και ντροπης η θανατικη τους καταδικη στη συνειδηση του λαου.


Παρομοια ηταν και η ενεργεια μιας Ιταλιδας, οταν πηρε τη μειωμενη της συνταξη.


Αν την Ιταλιδα συνταξιουχο μιμηθουν οι Ελληνες συνταξιουχοι, που καθημερινα βλεπουν τη συνταξη τους να γινεται βορα του τραπεζοφασισμου, θα ειχε εξασφαλιστει ταυτοχρονα και η βιωσιμοτητα των ασφαλιστικων ταμειων.


Ανθρωπισμος του Ευρωφασισμου, που αλλου φτιαχνει στρατοπεδα συγκεντρωσης μεταναστων και αλλου στρατοπεδα συγκεντρωσης ανεργων, τα οποια ουσιαστικα θα λειτουργησουν μελλοντικα ως συγκοινωνουντα δοχεια, αποθηκες εμβιων οντων, που ειχαν την ατυχια να χαρακτηρισθουν ως ανθρωποι, μεταθετοντας, ουσιαστικα, το κοινωνικο κεκτημενο στον πρωτογονισμο της βιολογικης αναγκης, με τελικη αναγκαιοτητα το θανατο.


ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


1. Το σημειωμα του ηρωικου αυτοχειρα δεν εχει κομματα ως αποτελεσμα της αποφασιστικοτητας του, εκτος απο ενα, στην τελευταια παραγραφο, που παιρνει μια ανασα για να διατυπωσει τη μεγαλη ελπιδα, πως οι νεοι "..., καποια μερα θα παρουν τα οπλα".
2. Η "πλατεια συνταγματος" ειναι γραμμενη με μικρο σ, σημαδι πως δεν δικαιωθηκε η ιστορικοτητα του χωρου ακομα στη συνειδηση του ή πως ο θεσμικος καταστατικος χαρτης της χωρας, με τον ευτελισμο που εχει υποστει απο τις ξενες και ντοπιες κατοχικες δυναμεις, δεν αξιζει στη συνειδηση του μιας κεφαλαιας τιμης, ενω η πιατσα Λορετο ειναι γραμμενη με κεφαλαιο Λ, γιατι αποτελει ιστορικο συμβολο της συντριβης του φασισμου.
3. Το σημειο της επιστολης μεσα σε παρενθεση "(χωρις βεβαια να αποκλειω αν ενας Ελληνας επαιρνε το καλασνικωφ ο δευτερος θα ημουν εγω)" αποτελει ενα δειγμα επαναστατικου ηθους και μεγαλοπρεπειας, αφου ενω ειναι αποφασισμενος να αφαιρεσει τη ζωη του, διατηρει μια αμφιβολια, "χωρις βεβαια να αποκλειω", για την ενοπλη επαναστατικη αντιδραση, βαζοντας με γενναιοτητα ευγενειας τον εαυτο του δευτερο, μετα τον πρωτο ενοπλο επαναστατη.
Το σημειο αυτο ειναι η κραυγαλεα αντιθεση αναμεσα στο ηθος ενος ηρωα, που ιεραρχει την αξια της ζωης του μετα την αξια της ζωης των εχθρων του και το θρασος των κατοχικων κυβερνησεων της οικονομικης χουντας, τα σταγονιδια του ΠαΣοΚοφασισμου, με μονο σοσιαλιστικο καταλοιπο το μουσι, που σαδιστικα ιεραρχουν τις ζωες των αλλων υστερα απο τη δικη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου