Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ

ΝΔ
(ΝΕΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ)
ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ:


Με εκπληξη διαβασα πριν μερικες μερες τη δηλωση του κυβερνητικου εκπροσωπου, πως η Ελληνικη αριστερα οραματιζεται ΝΔ (Νεα Δεκεμβριανα).
Δεν γνωριζω, βεβαια, τους οραματισμους της Ελληνικης αριστερας, γιατι δεν ονειρευομαι μαζι της, αφου ο υπνος ειναι μια ατομικη υποθεση, στην οποια δεν εχει θεση ο "δημοκρατικος συγκεντρωτισμος," αλλα διακρινω στη δηλωση του κυβερνητικου εκπροσωπου μια ιστορικη πλανη.
Γινονται Δεκεμβριανα, Νεα ή Παλαια, χωρις ΠαπαΓλυξμουργκ στην εξουσια;

Για τους νεωτερους, που ισως δεν το γνωριζουν, τα Δεκεμβριανα αποτελουν μια απο τις τραγικες στιγμες της Ελληνικης ιστοριας, απο αυτες που προσεφερε στον τοπο η "χαρισματικη", ελεω ξενων συμφεροντων, πολιτικη δυναστεια των ΠαπαΓλυξμουργκ.
Τον Δεκεμβριο του 1944 οι κυβερνητικες δυναμεις του Γεωργιου Παπανδρεου, παππου, του γνωστου πολιτικου ποδηλατη Γιωργου, σε συνεργασια με τις Αγγλικες δυναμεις κατοχης με στρατιωτικο διοικητη τον Ronald Scobie, εξαπελυσαν δολοφονικη επιθεση κατα των αριστερων διαδηλωτων στην Αθηνα, με δεκαδες νεκρους και εκατονταδες τραυματιες.
Κατα την εφημεριδα "Ο Ριζοσπαστης" εκεινης της περιοδου, οι πυροβολισμοι ξεκινησαν απο το σπιτι του Γεωργιου Παπανδρεου, "πρωθυπουργου" των Αγγλικων κατοχικων δυναμεων στην Ελλαδα και αρχηγου του λεγομενου "Δημοκρατικου Σοσιαλιστικου Κομματος" (Δη-ΣοΚ), κατι αναλογο με το σημερινο Πα-ΣοΚ, που αλλαξε το βαφτιστικο ονομα απο Δη σε Πα, αλλα με το ιδιο επιθετο -ΣοΚ και με  αλλα αφεντικα, τοτε τους Αγγλους και σημερα, στο πλαισιο της παγκοσμιοποιημενης εξαρτησης, τους ΕυρωπΕους και Αμερικανους, παντα, ομως, με τα ιδια θυματα, τους Ελληνες.

Τα βαφτιστικα ονοματα του -ΣοΚ φαινεται πως εχουν "Βυζαντινη" παραδοση, ορμωμενα απο τους φθογγους της θρησκευτικης μουσικης: Πα, Βου, Γα, Δη, Κε, Ζω, Νη.
H Ελλαδα εχει ζησει και αλλες μεταμφιεσεις του, που δεν αξιωθηκαν το μυστηριο της Βαπτισης και της καταγραφης τους στο πολιτικο ληξΗαρχειο (αρχειο ληγμενων και επικινδυνων πολιτικων μαλακίων - ο τονος ειναι απαραιτητος γιατι ο λογικος συνειρμος θα τον τοποθετησει στο επομενο γραμμα),  πχ Κε-ΣοΚ (Κενο Σοσιαλιστικο Κομμα, η σημερινη του μεταμφιεση, κομμα χωρις ψηφοφορους αλλα με αρχηγο τον "μελλοντικο ηγετη"), Ζω-ΣοΚ (Ζωωδες Σοσιαλιστικο Κομμα, το κομμα της κτηνωδους τροικανης "δημοκρατιας"), Νη-ΣοΚ (Νηστικων Σοσιαλιστικο Κομμα, το κομμα των ισοδυναμων αντιθεσεων, του πεινασμενου λαου και των χορτατων καρατσογλανοκομματοσκυλων), κλπ.
Μην περιμενετε να σας αποκαλυψω ολες τις μεταμφιεσεις του ΠαΣοΚ (Πανελληνιου Σοσιαλιστικου Καρναβαλου), φαντασθειτε και σεις καποιες..., οπως για παραδειγμα αυτη του Ευρωπαικου κεκτημενου:

PaSoK,
La Putain INrespectueuse*.
(Η ανυπολυπτη πορνη)

* Δανεισμενο απο το θεατρικο εργο "La Putain Respectuese" (Η αξιοσεβαστη πορνη) του Sartre.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου