Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ

Προσευχη του Οσιου Εφραιμ του Συρου (περ. 306 - 378 ή 379)

"Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργίας, φιλαρχίας, και αργολογίας* μη μοι δως.

Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής, και αγάπης χάρισε μοι τω σω δούλω.

Ναι Κύριε Βασιλεύ, δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα**, και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου˙ ότι ευλογητός ει εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν".

* Επειδη πολλοι απο τους πολιτικους δεν γνωριζουν την εννοια της αργολογιας, τους παραπεμπω στο "παν ρημα αργον ο εαν λαλησωσιν οι ανθρωποι, αποδωσουσι περι αυτον λογον" (Κατα Ματθαιον 12: 36).
Και αν δεν αντιλαμβανονται ουτε αυτο, στην κυβερνηση υπαρχει και ο Μπαμπινιωτης, που θα μπορουσε να τους εξηγησει, πως στην πολιτικη διαλεκτο υπαρχει το συνωνυμο της παπαρολογιας και πως οι ιδιοι ειναι παπαρολογοι, με την ανεση που χαρακτηρισε στο λεξικο του (καταχρηστικα και υβριστικα) Βουλγαρους τους οπαδους ή παιχτες ομαδας της Θεσσαλονικης, εναντι της εθνικης καθαροτητας αυτων των Αθηνων.

** Βεβαια, ο ταπεινος Οσιος απο τη Νισιβη της Μεσοποταμιας, που περασε τη ζωη του ως διακονος, μη αποδεχθεις μεγαλυτερα αξιωματα, ουτε ακομα και αυτο του μελλοντικου Οσιου, που δεν εχει βεβαια την ιδια κατ' οικονομια βαρυτητα με αυτο του μελλοντικου ηγετη, σεμνοπρεπως αιτειται "του οραν τα εμα πταισματα" και οχι αλαζονικως "του οραν τα εμα εγκληματα", ωστε να μπορει η προσευχη του να χρησιμοποιηθει στις πολιτικες ορκομωσιες, πχ βουλευτων, υπουργων, πρωθυπουργων κλπ.
Δεδομενου, ομως, πως σημερα, υστερα απο 17 αιωνες, εχουν παραγραφει τα πνευματικα του δικαιωματα, οχι οπως παραγραφονται στην Ελλαδα τα πολιτικα εγκληματα και δεν παραγραφονται τα πολιτικα προνομια, μπορει να αντικατασταθει η λεξη πταισματα με τη λεξη εγκληματα και να χρησιμοποιηθει η προσευχη, στην ορκομωσια των νεων πολιτικων αρχων, που θα προκυψουν σημερα, χωρις τη συμμετοχη των εγκληματιων του οικονομικου κατα του Ελληνικου λαου πολεμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου