Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ



ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Κυριακη 20 Φεβρουαριου, ωρα 4 το πρωι, "την ωρα που τα ονειρατα αληθευουν στο γλυκοχαραμα της μερας" (Σεφερης)

Το σημειωμα αυτο αποτελει συντομη απαντηση στον φιλο μου Θ, που μου διαβιβασε με mail τα ερωτηματικα ενος ηλεκτρονικου σχολιαστη.

Αγαπητε φιλε δεν φτανει η καθαρη συνειδηση ενος συνδικαλιστη, χωρις την εν τω βαθει Μαρξιστικη παιδεια, για την προσπελαση της παγκοσμιοποιημενης εκμεταλευσης, ουτε ακομα για την προσεγγιση της καθημερινης εργοδοτικης βλακειας και μπαγαποντιας.

Το αλφαβηταρι του Μαρξισμου ιεραρχει την ταξικη συνειδηση στο Μπετοβενικου τυπου ορχηστρικο crescendo: αντιδραση στη μηχανη, στον εργοδοτη, στο συστημα, για να ηχησουν οι σαλπιγγες και τα τυμπανα.

Ολος ο κοσμος χρωσταει σημερα 60 περιπου τρισεκατομμυρια δολαρια, 100% του παγκοσμιου ΑΕΠ.
Δηλαδη, με απλα λογια, η ανθρωποτητα  χρωσταει ολα οσα παραγει η' με ακομα πιο απλουστερα, παραγει μονο οσα χρωσταει, για να ανταλλασει την υποχρεωση της υπαρξης της με τους πιστωτες της.

Απο τη μυθολογια στην ιστορια, απο την αρπαγη της ωραιας Ελενης, στην αρπαγη του πλουτου.
Τυχερε Παρη! Τουλαχιστον την ξεσχισες την πουτανα.
Τον πλουτο τι θα τον κανουν οι σημερινοι αρπαγες του;
Φανταζομαι τη Morgan Stanley και την Goldman Sachs να χρυσωνουν το μουραφετι τους αυνανιζομενες με κολπικους δονητες ομολογων, πυραυλους αερος - αερος (αερογαμησι και ανεμογκαστρι).

Η συγχρονη οικονομια απο το φετιχισμο του εμπορευματος του Marx περασε στην ειδωλολατρεια του χρηματος.

Το χρημα, παραγοντας μεγαλυτερο πλουτο απο αυτον που πλεον δεν αντιπροσωπευει, απο συναλλακτικο μεσο εγινε εμπορευμα, η παραγωγη, η ιδιοκτησια και η διακινηση του οποιου ανηκουν σε μια αυλη, ενοχικη εξουσια του τραπεζικου καπιταλισμου και αποτελουν  εμπραγματο μεσο ασκησης πολιτικης επιρροης και επιβολης, σε κρατη - εθνη με ευενδοτη πολιτικη και κοινωνικη συνειδηση, προθυμα να υποκυψουν στην ηγεμονια του.

Το χρημα απο παρακολουθημα των εθνικων πλουτοπαραγωγικων πορων (αποθεματα χρυσου) εγινε μετρο της διεθνους εξαρτησης.
Η σχεση εθνικων πλουτοπαραγωγικων πορων και χρηματος επαψε να αποτελει οικονομικη παραμετρο των εθνικων οικονομιων, μια και οι πλουτοπαραγωγικοι ποροι αποτελουν συγκεντρωτικο προνομιο της διεθνους κεφαλαιοκρατικης τραπεζοκρατιας, για την οποια το χρημα ειναι ενα μετρο της επικυριαρχιας σε ενα μοντελο παγκοσμιας πολιτικης και κοινωνικης δικτατοριας, στη βαση της οικονομικης εξαρτησης.

Η αλλοτριωση της εθνικης και κοινωνικης συνειδησης, που στην περιπτωση της χωρας μας, διεκπεραιωθηκε απο την ξενοδουλη κυβερνηση του Αμερικανου πρωθυπουργου, δικαιολογει και τις ανισοτητες στην ασκηση της οικονομικης τυραννιας.
Πως δηλαδη χωρες με επαχθεστερο χρεος ως ποσοστο επι του ΑΕΠ, πχ Γερμανια 159%, Γαλλια 188%, Αγγλια 410%, Λουξεμβουργο 4636% κλπ δεν τυγχανουν της ιδιας διεθνους κηδεμονιας.

Η Ελλαδα ως πειραματικο μοντελο μιας παγκοσμιοποιημενης αποικιας του διεθνους κεφαλαιου, εκτος απο τον περιφερομενο θιασο των τριων εκπροσωπων του διεθνους consortium της οικονομικης χουντας, εχει το προνομιο της εκτελεστικης εξουσιας τους με την τριαδα των 3ΠΑΠΑ (-ΑΝΔΡΕΟΥ, -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, -ΔΗΜΟΣ), τοπικων επαρχων της τροικας,  εκπροσωπων  του Αμερικανικων συμφεροντων ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Η ιδιαιτεροτητα του Ελληνικου οικονομικου προβληματος εχει να κανει με το τραγικο λαθος της νομισματικης ενωσης της σε ενα περιβαλλον παραγωγικης ανισορροπιας.
Στο περιβαλλον αυτο της ΕΕ, ο κοινωνικα αναγκαιος χρονος εργασιας, οπως τον προσδιορισε ο Marx, για να προστατευσει την αντικειμενικοτητα του ως παραγωγικου μετρου, δεν εχει ομοιογενεια αξιακη.
Η Ελλαδα διεπραξε το ιδιο λαθος με την Αργεντινη, που ισοτιμησε το νομισμα της με το δολλαριο των ΗΠΑ.

Για παραδειγμα, στην αποβιομηχανοποιημενη και υπο γεωργικη διαλυση Ελλαδα, ο κοινωνικα αναγκαιος χρονος εργασιας για την παραγωγη ενος αγγουριου ειναι ισος με αυτον για την παραγωγη ενος αυτοκινητου στην αναπτυγμενη μαζικη και ρομποτικη βιομηχανικη παραγωγη της Γερμανιας.
Σε μια, λοιπον, πρωτογενεστερη προβολη των συναλλακτικων ηθων με την ανταλλαγη των προιοντων, θα επρεπε ενα αγγουρι να ανταλλασεται με ενα αυτοκινητο.
Αυτη, σε τελευταια αναλυση, ηταν η ευγενης προσδοκια μας απο την ενταξη της χωρας μας στην Ευρωπαικη Οικονομικη Κοινοτητα.

Τελικα, το αγγουρι απο συναλλακτικο ισοδυναμο, εγινε σαδιστικομαζοχιστικο εργαλειο στον κωλο του Ελληνα ως μνημειο της υπερβασης του μετρου.

Εστάλη από την ασύρματή μου συσκευή BlackBerry®

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου