Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

WHO'S WHO

ΚΑΙ Η ΝΕΥΡΟΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

(Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ)


Αιφνιδιαστηκα ανημερα της 21ης Απριλιου του 2013, οταν ακουσα τη δηλωση του προεδρου των Ανεξαρτητων Ελληνων, πως  ο Βενιζελος και ο Κουβελης ειναι αξεσουαρς (το τελικο πληθυντικο ς ειναι δικη μου προσθηκη, που το δανειστηκα χωρις διαπραγματευση, αφαιρωντας το απο τη γενικη της λεξης τροικα) της τροικα.
Δεν αιφνιδιαστηκα, ομως, γιατι καποτε θα τους επαιρναν χαμπαρι, μια που κατα το λαο "ο κλεφτης και ο ψευτης τον πρωτο χρονο χαιρονται", οταν την ιδια μερα η εφημεριδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κυκλοφορησε στην πρωτη της εκδοση με τον πρωτοσελιδο τιτλο "ΣΚΑΤΑ", που στη δευτερη εκδοση εγινε "ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ", προφανως για να καθαρισει τα "ΣΚΑΤΑ" λογω βλακειας ή μαλλον λογω τρελας.

Η δημοσκοπηση, ομως, της Metron Analysis και στις δυο εκδοσεις παρεμεινε η ιδια.
Το 46 - 59% του Ελληνικου λαου θεωρει καλυτερη τη στρατιωτικη δικτατορια απο τη τροικανη δημοκρατια.

Με αλλα λογια, κατα το λαικο ασμα:
Τι Λωζανη, τι Κοζανη;
Χουντα η μια και χουντα η αλλη;

Οι ειδησεις, λοιπον, προκαλεσαν επανεκινηση, αυτη που δεν μπορει να προκαλεσει στην οικονομια η βλαβη της μιζας, γιατι καηκαν τα καρβουνακια της, της φαντασιας μου, που πηρε αναποδες στροφες σε μια προβολικη ταυτιση προσωπων σε πραγματα, για να κατανοησω παραστατικοτερα τη δηλωση του προεδρου των Ανεξαρτητων Ελληνων και να ερμηνευσω το δημοσκοπικο ευρημα, πως στην πρωτη θεση και μαλιστα με το εκλογικο μετρο της απλης αναλογικης, περναει το κομμα των νοσταλγων της 21ης Απριλιου του 1967.

Αν η τροικα ηταν αυτοκινητο ο Βενιζελος ως αξεσουαρ της θα μπορουσε να ηταν αεροσακος συνοδηγου και ο Κουβελης η ηθοπλαστικη ταμπελιτσα με την ικεσια "Μην τρεχεις μπαμπα".

Αν η τροικα ηταν γυναικα ο Βενιζελος ως αξεσουαρ της θα μπορουσε να ηταν μαξιλαρακι εγκυμοσυνης για να ξεγελαστει ο γαμπρος σε γαμο και ο Κουβελης προικωο* χωρις προικα.

Αν η τροικα ηταν συζυγος ο Βενιζελος ως αξεσουαρ της θα μπορουσε να ηταν καραμελα της πεθερας και ο Κουβελης γκουβερναντα .

Τωρα, ομως, που η τροικα ειναι νοσοκομα του θεραπευτηριου της Σωτηριας, ο Βενιζελος ως αξεσουαρ της θα μπορουσε να ειναι το κλυσμα κι' αλιμονο στον κωλο που θα μπει και ο Κουβελης το θερμομετρο, που το τριβεις για ν' ανεβει.

Τωρα, ομως, που η τροικα ειναι μια χειροτερη απο τη χουντα χουντα, οπως λεει ο λαος στη δημοσκοπηση και φωνη λαου φωνη Θεου, ο Βενιζελος ως αξεσουαρ της θα μπορουσε να ειναι το μαστιγιο και ο Κουβελης το καροτο.

Aν, ομως, κατα τη λαικη δημοσκοπικη βουληση και κατα τη δυνητικη ευκτικη του πλαγιου υποθετικου πολιτικου λογου, η τροικανη δημοκρατια ηταν δικτατορια, ποιος θα μπορουσε να ηταν ο Παπαδοπουλος και ποιος ο Μακαρεζος;
Ποιος ο Παττακος και ποιος ο Ιωαννιδης;
Ποιος ο Λαδας και ποιος ο Ζωιτακης;
Ποιος ο Ντερτιλης και ποιος ο Θεοφυλογιανακος;

Η αληθεια ειναι πως τοσο στη στρατιωτικη δικτατορια, οσο και στη μνημονιακη δημοκρατια παρεμβαλλεται ενα ιατρικο λαθος.
Η πρωτη προσπαθησε να αντιμετωπισει ορθοπεδικα μια ιδεολογικη παθηση, την πολιτικη, βαζοντας τον ασθενη στο γυψο.
Η δευτερη προσπαθει να αντιμετωπισει στον ιδιο ασθενη ομοιοπαθητικα** μια οικονομικη παθηση, το χρεος, βαζοντας τον ασθενη στη φτωχεια.

Αν οι στρατιωτικοι δικτατορες εφαρμοζαν μια λοβοτομη*** αντι του γυψου, οι μεταπολιτευτικες πολιτικες στριγγλες, που βυθισαν στη φτωχεια τη χωρα, θα ειχαν γινει, Σαιξπηρικως, αρνακια.

Το σημερινο "προγραμμα" απεξαρτησης απο τη χρεομανια δια της δανειοθεραπειας, κατα το μεθαδονοθεραπειας, των μαντραχαλαδων του διεθνους χρηματοπιστωτικου φασισμου και του Γερμανικου οικονομικου ναζισμου, που μπαινοβγαινουν στη χωρα μας ως δηθεν ειδικοι οικονομοθεραπευτες, κατα το ψυχοθεραπευτες, αν μη τι αλλο, προηγαγε, τουλαχιστον, την ομοιοπαθητικη.

Ο Ελληνας ασθενης, τελικα, ειναι αθεραπευτος και οι γιατροι του κομπογιανιτες.


* Συμβολαιο γαμηλιας παροχης κατα το οποιο ο συζυγος αποφασιζε την πωληση της και η συζυγος απλα υπεγραφε, επιβεβαιωνοντας με την υπογραφη της την αποφαση του συζυγου.

** Η ομοιοπαθητικη (ομοιος και παθος) ειναι μια εναλλακτικη μεθοδος "θεραπειας" που στηριζεται στην αρχη "similia similibus curantur" (τα ομοια θεραπευονται με τα ομοια) και στην αντιληψη της απειροελαχιστης δοσης.
Ετσι για τη θεραπεια του χρεους το ομοιοπαθητικο ισοδυναμο ειναι η φτωχεια.
Οσο για την απειροελαχιστη δοση, καθε τριμηνο, νομιζω, γινομαστε ολοι μαρτυρες του παζαριου με τους εμπορους των δανειοναρκωτικων.

*** Η λοβοτομη ειναι μια χειρουργικη μεθοδος που πρωτοχρησιμοποιηθηκε το 1949 απο τον Πορτογαλο Egas Moniz για την αντιμετωπιση ψυχικων παθησεων, ιδιαιτερα αυτων με επιθετικη συμπεριφορα.
Κατα την επεμβαση της λοβοτομης γινεται διατομη της λευκης ουσιας, γι' αυτο και συχνα αναφερεται και ως λευκοτομη, δηλαδη των συνδεσεων των προσθιων τμηματων των μετωπιαιων λοβων του εγκεφαλου, πριν το Ανθρωπαριο του Penfield(*).
Αρχικα η αποτελεσματικοτητα της δοκιμαστηκε σε συμπαθη τετραποδα (σκυλια) με επιθετικη συμπεριφορα, ενω περιεπεσε σε αχρηστια πριν χρησιμοποιηθει στα επιθετικα πολιτικα διποδιζοντα, τα κομματοσκυλα.

Στην ιστοσελιδα της "ΒΙΟΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ" (Κεντρου Διαγνωσης και Αποκαταστασης Νευρολογικων Παθησεων) υπαρχει ενα επιστημονικο σημειωμα με τιτλο "Μετωπιαιος λοβος και καταχρηση εξουσιας" απο το οποιο επιλεγω τα παρακατω:
"σχεδον στο 96% αυτων των ανθρωπων, (που  εκδηλωνουν καταχρηση εξουσιας και υπερβαση καθηκοντων), παρατηρουμε καποια διαταραχη στο μετωπιαιο λοβο. Βεβαια, αυτο σε καμια περιπτωση δε δικαιολογει κοινωνικα ή δικαστικα τις πραξεις τους, αλλα δειχνει οτι υπαρχει ενα υποβαθρο "εκ γενετης", προκειμενου για τη δημιουργια αυτης της παθολογικης καταστασης και τελικα που μπορει να φτασει μεχρι (την) εγκληματικη ενεργεια. Σαν συγχρονη κοινωνια πρεπει να το εξετασουμε αυτο οχι σαν ελαφρυντικο, αλλα σαν γεγονος γνωσης σε οτι αφορα πολιτικες και κοινωνικες προεκτασεις".

Υστερα απο αυτη την επιστημονικη διαπιστωση (με τα τρια ενοχλητικα "σαν" στην τελευταια προταση), η λυση του προβληματος της πολιτικης σωτηριας της χωρας μας ειναι απλη.
Θεραπευτικη και προληπτικη λοβοτομη σε ολους τους εν ενεργεια και υποψηφιους πολιτικους, που θα αποτελουσε λυση επιλογης, ιδιαιτερα σε μια χωρα, που η κληρονομικοτητα της "δημοκρατιας" αποτελει επιβαρυντικο γενετικο παραγοντα μεταδοσης της νοσου.

(*) Παραπομπη της παραπομπης
Το ανθρωπαριο του Penfield ειναι μια εικονικη και ανεστραμμενη αναπαρασταση του ανθρωπινου σωματος στην κινητικη περιοχη των μετωπιαιων λοβων, που επισημαινει τις περιοχες του σωματος που ελεγχονται απο τα αντιστοιχα μερη του φλοιου  του εγκεφαλου.
Χαρακτηριστικο αυτου του Ανθρωπαριου του Penfield ειναι πως εχει δυσαναλογα πολυ μεγαλα χερια, δηλαδη οι μετωπιαιοι λοβοι του εγκεφαλου σπαταλουν πολυ φαια ουσια για τον ελεγχο της κινητικοτητας των χεριων.
Ενα πεδιο ερευνας της νευροανατομιας θα ηταν να μελετηθει το μεγεθος των χεριων του Ανθρωπαριου του Penfield στους χρυσοδακτυλους τραπεζικους και πολιτικους.
Φανταζομαι πως τα δακτυλα του θα επεκτεινονται μεχρι τον κροταφικο λοβο, οπου βρισκονται κεντρα του ηθικου μερους της συνειδησης (πχ αναστολες, θρησκευτικη επαρση κλπ), γιατι αυτη καθ' αυτη η συνειδηση ως βιολογικη λειτουργια ελεγχεται απο το εγκεφαλικο στελεχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου