Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΙΠΠHΣ*

ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΡΟΝΤΕΟ

Απο το λοξιγκα του Αριστοφανη και το συγχρονο νεοελληνικο φτερνισμα προηλθε η μονολεκτη κωμωδια με το ονομα ΠαΣοΚ**

Φιλος της Εσπεριας, του κακοηθους χρηματοπιστωτικου ναζιστικου μορφωματος της Ενωσης των Τραπεζων, που σαρκαστικα ονομαζεται Ευρωπαικη Ενωση, εγγεγραμμενης ηδη στα μητρωα αρρενων του Ελληνισμου εχοντων την κεφαλην ορθια, πλην δηλαδη των προσκυνημενων, γνώστης της Ελληνικης πολιτικης πραγματικοτητας, ελεγε πριν λιγες μερες, πως το συντομοτερο ανεκδοτο στην Ελλαδα, αποτελουμενο απο δυο λεξεις, θα πρεπει να ειναι αυτο που λεγεται:
Συνεδριο ΠαΣοΚ.
Oπως λεγαμε παλαιοτερα στην Ελλαδα:
Αλβανος τουριστας.

Οχι φιλε μου. Στην Ελλαδα υπαρχουν και μονολεκτες κωμωδιες, οπως ΠαΣοΚ, Σοσιαλισμος, Δημοκρατια, Κρατος, Κυβερνηση, Κομμα, Κοινοβουλιο, Σωτηρια, Αναπτυξη, Υφεση, Ελλειμμα, Χρεος, Μισθος, Συνταξη, Εργασια, Υγεια, κλπ, κπλ, κλπ, ολες με κεφαλαίο, αλλα χωρις κεφάλαιο.

Η Ελλαδα ειναι μια μονολεκτη κωμωδια, οπως και ολες οι κωμωδιες του Αριστοφανη (Αχαρνης, Ιππης, Νεφελες, Σφηκες, Ειρηνη, Ορνιθες, Λυσιστρατη, Θεσμοφοριαζουσες, Βατραχοι, Εκκλησιαζουσες, Πλουτος), ακομα και αυτες που σωθηκαν αποσπασματικα, πχ Διαταλης, Βαβυλωνιοι, Γεωργοι, κλπ.

* Κωμωδια του Αριστοφανη, που παρουσιατηκε το 424 πΧ, στην οποια σατυριζει καυστικα τους Αθηναιους πολιτικους και ιδιαιτερα το στρατιωτικο ηγετη της δημοκρατικης παραταξης Κλεωνα για δημαγωγια, τον οποιο τιμησε σατυρικως δεοντως και στο εργο του Βαβυλωνιοι, αλλα και στην κωμωδια Σφηκες, οπου σαρκαζει το δικαστικο συστημα και τη δικομανια των οπαδων του Κλεωνα, που καταδικαστηκε για υπεξαιρεση.
Φαινεται πως οι "δημοκρατες" ειχαν μια παραδοση στα hobbies της δημαγωγιας και της υπεξαιρεσης.

Ομοηχη εκ φθογγικης ορθογραφιας ειναι και η λεξη Ιππεις, δηλαδη οι καβαλαρηδες και στην περιπτωση μας αυτοι του μεταπολιτευτικου ροντεο(*).

(*) Αμερικανικο θεαμα, στο οποιο οι καβαλαρηδες προσπαθουν να κρατηθουν πανω στα αφηνιασμενα αλογα, σαν τη made in USA μεταπολιτευτικη δημοκρατια, στην οποια οι πολιτικοι ιππεις κρατουνται καβαλα στο λαο με καθε μεσο, πχ εκλογικο συστημα.

Με τη λεξη ροντεο υποδηλωνονται ακομα και διαφορα σεξουαλικα συμβαντα, οπως η γυναικεια original (ορθη) ή retrograde (αναδρομη)((*)) ιππασια, η προβοκατσια να ψιθυρισεις την ωρα της "ιππασιας" στη γκομενα τα σεξουαλικα χαρισματα της φιλης της και να προσπαθεις στη συνεχεια με νυχια και με δοντια να κρατηθεις πανω στο αφηνιασμενο θηλυκο, γι' αυτο σε τετοιες περιπτωσεις ειναι προτιμοτερος ο ρεβιζιονιστικος οπουρτουνισμος (αρπαξε την ευκαιρια και σιωπα), ως μια μορφη ιστορικου διαλεκτικου σεξουαλικου συμβιβασμου.

Ολα αυτα ειναι μερος του μεταπολιτευτικου ροντεο.

((*)) Μουσικοι οροι, που χρησιμοποιουνται στο σειραϊσμο για την αρχικη (ορθη) και καρκινικη (αναδρομη) διευθετηση των σειρων.

** Απο το διαλογο του Αριστοφανη με το γιατρο Ερυξιμαχο στο Συμποσιο του Πλατωνα.
Ο Αριστοφανης ζητα τη βοηθεια του Ερυξιμαχου να αντιμετωπισει το λοξιγκα του για να μπορεσει να μιλησει.
Αφου δοκιμαζει το κρατημα της αναπνοης, που του συνεστησε ο Ερυξιμαχος, μετερχεται τελικα αστεια μεσα, γαργαρες και γαργαλιμα της μυτης για να φτερνισθει και να τον σταματησει (τον λοξιγκα), λεγοντας πως του προκαλουσε εντυπωση που το σωμα για να διατηρηθει σε μια κοσμια κατασταση χρειαζεται τετοιους αστειους θορυβους και γαργαλιματα, σαν το φταρνισμα.
"Εκδεξαμενον ουν εφη ειπειν τον Αριστοφανη οτι Και μαλ' επαυσατο, ου μεντοι πριν γε τον πταρμον προσενεχθηναι αυτη, ωστε με θαυμαζειν ει το κοσμιον του σωματος επιθυμει τοιουτων ψοφων και γαργαλισμων, οιον και ο πταρμος εστιν(.) πανυ γαρ ευθυς επαυσατο, επειδη αυτω τον πταρμον προσηνεγκα" (Πλατων: Συμποσιο).

(.) Ανω τελεια.

Ενα τετοιο γαργαλιμα της ιστοριας ειναι και το ΠαΣοΚ, η Θεια Κωμωδια του Ελληνισμου στο μεγαλο μεταπολιτευτικο συμποσιο, κοινως μεγαλο φαγοποτι.

Σημειωση: Οι παραπομπες των παραπομπων επισημαινονται με αστερισκους εντος παρενθεσεων και σε περιπτωση παραπομπων των παραπομπων των παραπομπων εντος διπλων παρενθεσεων, κοκ.
Συνθετο, βεβαια, αλλα σπονδυλωτο το συστημα των "ερμηνευτικων εγκυκλιων" μου, οχι ομως συνθετοτερο των windows της ασπονδυλης μεταπολιτευτικης δημοκρατιας, ιμπεριαλιστικο σταδιο της οποιας ειναι ο τραπεζοφασισμος, το γηρας της μεταπολιτευτικης δημοκρατιας, κατα το Καβαφειο "Υπαρχουν Αληθεια και Ψευδος αρα γε; ή υπαρχει μονον Νεον και Παλαιον, και το Ψευδος ειναι απλως το γηρας της αληθειας;", με τη διαφορα, ομως, πως η μεταπολιτευτικη Ελλαδα δεν εζησε ποτε την Αληθεια, αλλα μονο το Ψεμα και την Πλανη, που σημερα λεγεται Σωτηρια (ολα με κεφαλαια ως κυρια ονοματα, το πρωτο αντιθετο και τα υπολοιπα συνωνυμα της μεταπολιτευτικης δημοκρατιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου