Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΟΧΗ


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ
(Επίκαιρο σύνθημα των ανένταχτων νέων στο ποιμνιοστάσιο, κοινώς μαντρί, του όζοντος καβαλίνας, είδους ζωικού περιττώματος, πολιτικού συστήματος)

Ευτυχώς, όπως λέει ο Ελύτης στον Κπο μ τς αταπάτες, «… μετ π 3.000 χρόνια  διος λας στν δια γ ξακολουθε ν μιλε τν δια γλώσσα, μ τν ννοια τι κα  λιγότερο γγράμματος, κυρίως ατός,  πωροπώλης κα  ρτοποιός, ξακολουθε ν λέει τν οραν οραν κα τν θάλασσα θάλασσα. Ατ λέγονται στ γλώσσα τν δική μου κα εναι τ μικρ πένθη τς οπω τι νωμένης Ερώπης».
Παρόμοια, η αποχή δεν σημαίνει ανοχή, απειρόκαλοι (έμφορτοι απείρων κάλων) μπουρδολόγοι και κουρδιστά πορτοκάλια, υπεδάφια λαχανάκια και κουνιστά συκόδεντρα των Βρυξελλών. 
Αποχή, λοιπόν, σημαίνει απλά και μόνο αποχή από το τριτημόριο του κολοβού πολιτεύματός σας, χαρακτηριζόμενου κατ’ ευφημισμό και ως μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, που κατανέμει απλόχερα τα ελέη της πενίας στους πολλούς και τα δυσβάστακτα βάρη του πλούτου στους ολίγους, μετατρέποντας για το αφελές τριτημόριο του εκλογικού σώματος -μέλους τη Ψαλμική  προσκυνηματική ταπεινοφροσύνη  σε πολιτική υποτέλεια «ο δ κζητοντες τν Κύριον οκ λαττωθήσονται παντς γαθο» (Ψαλμός 33).
Όσον  για τον πρόεδρο της δημοκρατίας, που ο ρόλος του είναι να τιμά και όχι να επιτιμά ή υποτιμά το λαό, θα είχε δικαίωμα να μιλήσει και να ψέξει την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών, αν και ο ίδιος δεν ήταν πειθήνιο μέλος των κυβερνήσεων του μετονομαζόμενου σιδερένιου πρωθυπουργού, που πρώτος αποπλάνησε και διακόρευσε το πολίτευμα, ανάγοντας την γκομενική σε πολιτική επιστήμη και την παραβολή του ασώτου «φάγωμεν, πίωμεν, αριο γρ ποθνήσκωμεν» σε πολιτική φιλοσοφία.
Στην κυβέρνηση της Γερμανικής κατοχής και της φυλετικής και πολιτικής κάθαρσης, ο Ελληνικός λαός αντιπαρέθεσε την Κυβέρνηση του  Βουνού.
Μήπως σήμερα είναι η ώρα να αντιπαραθέσει την Κυβέρνηση της Αποχής στην κυβέρνηση της Γερμανικής και Αμερικανικής κατοχής και της οικονομικής και κοινωνικής κάθαρσης;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου