Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

THE PLANETS* (ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ)

Ο Τριτος Παγκοσμιος Πολεμος θεωρητικα ξεκινησε απο τη στιγμη που ο ιμπεριαλισμος απο ανωτερο σταδιο του καπιταλισμου εγινε το παρα φυση δογμα της παγκοσμιοποιησης.
Η Αμερικη, απο τη μια, ως νεα πολυσυλλεκτικη δυναμη, χωρις ιστορικη βαση και εθνικη ομοιογενεια, που δεν εζησε τη δοξα μιας αυτοκρατοριας και η Γερμανια απο την αλλη ως οικονομικη ηγεμονια της ΕΕ, με το στιγμα της βαβαροτητας στα φυλετικα της χαρακτηριστικα αποτελουν τους ασυγκρατητους επιδρομεις αυτου του πολεμου.
Ο φασισμος του αμερικανικου ιμπεριαλισμου βρηκε το ταιρι του στον ναζισμο της ΕΕ, διαμορφωνοντας ενα εκρηκτικο μιγμα πολεμικης προκλησης και αναφλεξης.
Σημερα ζουμε τα πρωτα πειραματικα βηματα αυτου του πολεμου σε μια διασπορα πολλαπλων περιφερειακων συγκρουσεων, απο τη Λιβυη ως τη Συρια, την Παλαιστινη ως την Ουκρανια, το Ιρακ ως την Αρμενια, κλπ και οικονομικης καταστολης, απο την Αργεντινη ως τον Ευρωπαικο Νοτο, του πλανητικου συστηματος του διεθνους ιμπεριαλισμου ως εκτελεστικου βραχιονα εναντιον οσων δεν προσκυνησαν οικονομικα και γεωπολιτικα αυτο το δογμα.
Οι επιδρομεις εχουν ονομα, Αμερικη και ΕΕ και επιθετο, σιωνισμος, ναζισμος, φασισμος και ισλαμισμος.
Οι φιλαρχοι του πολεμου ανιστορητοι λαοι της Αμερικης και αμετοχοι της κοινης λογικης λαοι της ΕΕ δεν διαθετουν την προνοια της λογικης του Μακιαβελι, που ελεγε πως "ο πολεμος αρχιζει οταν θελεις, αλλα δεν τελειωνει οταν επιθυμεις", ουτε την σοφη παρακαταθηκη του Θουκυδιδη, που θεωρουσε τον πολεμο βιαιο δασκαλο, "ο δε πολεμος βιαιος διδασκαλος".
*Δανεισμενο απο την ομωνυμη σουιτα του Αγγλου συνθετη Gustav Holst, της οποιας σουιτας καθε μερος περιγραφει και εναν πλανητη με την αντιστοιχη Θεοτητα, πχ "Αρης, ο Θεος του πολεμου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου