Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΚΡΟΜΑΛΑΚΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΜΑΚΡΟΜΑΛΑΚΙΑ

ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝ ΜΕΤ' ΕΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕΝ ΑΝΕΥ ΜΑΛΑΚΙΑΣ


Οταν ο δια προτεταμενου δεικτου ομιλων, για να μεταθεσει δια καταδειξεως την εαυτου ευθυνη εις αλλοτριους (τυπικη ψυχιατρικη μεταθεση), ανελαβε το οφικιο του παρα φυσιν βιασμου της οικονομιας, του δρακου της οικονομιας, για να δωσει χρωμα στον κολλωδη παπαρολογικο λογο του, μετηρχετο συνεχως, κενοδοξως και υπεραναπληρωματικως τη χρηση της λεξης μακροοικονομια.

Εξ αυτου ορμωμενος χρησιμοποιω τον ορο μακρομαλακια, για να χαρακτηρισω την αμφιχειρον και δεκαδακτυλον τοιαυτην και τοσαυτην (ποιοτικος και ποσοτικος προσδιορισμος).

Για να προσφερω την αισθηση της πολυτελους διαβιωσης του χειροποιητου δερματος και τη μουσικη αισθητικη του εξακυλινδρου κινητηρα στις τρεις μικρες μου, απεριγραπτου καλλους και παθους κοκερινες (Claudine, Chloé και Jagie) διεθετα για τις μετακινησεις τους, οπως αρμοζει σε κυριες που χρησιμοποιουν σωφερ, ενα συμβολο της Αγγλικης αριστοκρατιας, μια μαυρη και απαστραπτουσα Jaguar, που δεν μου προκαλουσε ως αμετανοητο αριστερο ενοχικα ιδεολογικα συμπλεγματα, μια και ειχα το αλλοθι του Foucault και ταυτοχρονα δαπανουσα ενιαυσιως για την ευγενη και αριστοκρατικη τροφοδοσια της 5.000 λιτρα υψηλου βαθμου και θρεπτικης αξιας οκτανιων βενζινης, αιθερια ελαια υψηλης δοσολογιας 7 λιτρων τρεις φορες ετησιως και 1-2 επισκεψεις στο ινστιτουτο αισθητικης και συντηρησης της Αγγλικης αντιπροσωπειας.

Για την παραπανω πολυτελη διαβιωση ο φοροκλεπτικος μηχανισμος της σταδιακης πλαγιολισθησης, γνωστης και ως μεθοδου του σαλαμιου, του Οθωμανικου πατρος Ελληνικου κρατους μου αποσπουσε δια της εμεσου και εννομου, συντεταγμενης και κυνοβουλευτικως (για τα σκυλια μου ρε γαμωτο!) καθαγιασμενης κλοπης 5.000 - 6.000 € ετησιως.

Η παρορμητικη και ασυγκρατητη, ομως, ορεξη του αφρωδους ογκολιθου, κοινως αλαφροπετρα, της οικονομιας, γνωστου στη γλωσσα των ιθαγενων του Ελληνικου πολιτικου Αμαζονιου και ως Benny Hill (Μπεννυ το λοφος, αμμολοφος, που πριν μερικα χρονια σκορπιστηκε απο την πρασινη αναπτυξη της Παπανδρεικης απνοιας) απαιτησε σαν τη χειρα (δεν ειναι λαθος, ναι με ει, αναφερομενη στην νυχθημερον τεταμενη χειρα του Ελληνικου κρατους) στο κρεβατι φεουδαρχικα τελη κυκλοφοριας, τελη των τελων και εισφορες των εισφορων, στις οποιες η ατμοσφαιρικα και χωρις τεχνητα μεσα αναπνευστηρα turbo αναπνευσα Jaguar δεν δεχτηκε να υποκυψει, υφισταμενη με περισση καρτερια την προσωρινη αναπαυση της σε σανατοριο της ειδυλλιακης Χαλκιδικης.

Ετσι, ολοι περασαν καλα.
Οι κοκερινες συμβιβαστηκαν με τα εκ δερματινης καλυμματα του αγροτικου Navara (αρχιζοντας την κλασικη τους εκπαιδευση με το "Regina rosas amat. Agricola silvae et umbram silvarum amat. Femina agricolae cenam parat", για να κατανοησουν αργοτερα το Dum spiro spero) για τις εξωχωριες  (Off Shore) (εκτος πολεως) και του Chevrolet Aveo για τις ενδοχωριες (εντος πολεως) μετακινησεις τους με το ευτελες φορολογικο αντιδωρο των 1.000 € ετησιως και ο δια μακρας χειρος μακρo και μακρυοικονομων και μικρονοων παραφρων της οικονομιας του ΠαΣοΚοφασισμου, ως επιφανειουχου εκπροσωπου του Τραπεζοφασισμου, εμεινε με το μακρυ πουτσο (εξ ου και ο ορος μακρομαλακια) στα χερια, μη γνωριζων ο δυστυχης σε ποια μαυρη τρυπα να τον χωσει.

ΥΓ. Ζητω συγγνωμη απο τις μεγαλες μου αγαπες (Claudine, Chloé και Jagie), που τους στερησα την πολυχορικη πολυφωνια* του εξακυλινδρου κινητηρα, για δυο τριφωνα σε V, τρικυλινδρα, εξι συνολικα κυλινδρων μηχανικα και μουσικα συνολα και τους εριξα στην προεμπρεσιονιστικη αισθητικη της Απω Ανατολης, με τα κροταλισματα του ντιζελοκινητου Navara και το sotto voce του Chevrolet Aveo.
Ευτυχως, ομως, και τα δυο διαθετουν συνδεση με το i pod, οποτε η Ευρωπαικη τους παιδεια μπορει συνεχιστει απροσκοπτα μεσα απο τις 5.000 cds, που διαθετει στη μνημη του.
Εξαλλου η επαφη τους με την προεμπρεσιονιστικη κουλτουρα της Απω Ανατολης ειναι ισως αναγκαια για την κατανοηση του Γαλλικου Εμπρεσιονισμου και την αντιθεση του με το Γερμανικο Ρομαντισμο.
Αντιθεση που τη βιωνουμε ακομα και σημερα.
Μηπως, τελικα, μεσα απο την αισθητικη των Ευρωπαικων πολιτισμων αντιληφθουν και την πολιτικη τους συμπεριφορα;

* Τεχνικη της θρησκευτικης πολυφωνιας του 15ου και 16ου αιωνα.
Πολυφωνικα εργα για δυο ή περισσοτερα χορωδιακα συνολα, που τοποθετουνταν στους εξωστες των εκκλησιων, με αποτελεσμα για πρωτη φορα να αξιοποιηθει με αυτο τον τροπο η κατευθυνση του ηχου, αυτο που αργοτερα χαρακτησισθηκε ως στερεοφωνια.
Οι τεχνικες αυτες απειληθηκαν απο την Αντιμεταρρυθμιση της Συνοδου του Τριδεντου ή Τρεντου (1545-1563), αυτης που ηθελε να ντυσει τα προσωπα στην Τελευταια Κριση του Μιχαηλ Αγγελου, κατι δηλαδη σαν τις σημερινες συνοδους της Αγγελας της Ευρωπαικης Ενωσης.
Η Συνοδος του Τριδεντου χρειασθηκε εικοσι περιπου χρονια για να μην ντυσει τα προσωπα στον πινακα του Μιχαηλ Αγγελου.
Σκεφτειτε ποσα χρονια θα χρειαστουν οι σημερινες Συνοδοι της ΕΕ για να γδυσουν τους λαους της Ευρωπης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου