Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Ι

ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
(ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ)

Τον 17ο αιωνα ο πολιτικος φιλοσοφος Thomas Hobbes (1588-1679) διατυπωσε το μαθηματικο παραδοξο - αινιγμα, που αφορα την ταυτοτητα και την υποσταση της υλης, γνωστο ως ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ.

Προκειμενου, ομως, να προσπελασθει η πολιτικη ταυτοτητα και η ιδεολογικη υποσταση ενος κομματος -φαντασματος, επιστρατευω για το παραδοξο - αινιγμα τον τιτλο του κομματικου επιβητορα και γενητορα, ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.

ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, λοιπον, με την μακροχρονια περιπλανηση του στα μυστικα του Ελληνικου πολιτικου βαλτου, σταδιακα αντικατασταθηκαν ολα τα μαδερια, οπως λεει και το παραδοξο στο ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ, τα ξυλα δηλαδη τα απελεκητα, με νεα, ενω τα παλαια τα συνελεξε πολιτικος παλαιοπωλης,  συναρμολογωντας ενα νεο καραβι, με αποτελεσμα να δημιουργηθει συγχυση, ποιο τελικα ειναι το ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, αυτο που προεκυψε απο την αντικατασταση με τα νεα ξυλα τα απελεκητα ή αυτο που προηλθε απο τη συναρμολογηση των παλαιων και σαρακοφαγωμενων.

Επειδη η μαθηματικη λογικη, στο κομμα που δεν γνωριζει να εφαρμοσει ουτε την πρωτη απο τις τεσσερις πραξεις, την προσθεση, βγαζοντας το αθροισμα των επιμερους ψηφων διαφορετικο απο το συνολο, οπως και καθε λογικη, ειναι αμηχανη μπροστα στο ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, αναγκαζομαι να επιστρατευσω ενα ιατρικο φαινομενο, το μελος φαντασμα.

Συχνα μετα απο εναν ακρωτηριασμο ο ακρωτηριασμενος αισθανεται πονο στο ανυπαρκτο ακρωτηριασθεν ακρο, γι' αυτο και το ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ το χαρακτηρισα ως κομμα - φαντασμα με μελη φαντασματα.

Ενα κομμα ακρωτηριασμενο, χωρις πολιτικη ταυτοτητα και ιδεολογικη υποσταση, με αισθητηρια πολιτικων φαντασιωσεων και φαντασματων.

Ενα κομμα φασιστικης πολιτικης, που αρεσκεται στο στοματικο σεξ της λογοθεραπειας του σοσιαλισμου, σε μια διασταση της πολιτικης ταυτοτητας και της ιδεολογικης υποστασης, κοινως σχιζοφρενεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου