Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΙI


Η ΤΡΙΧΟΠΟΙΪΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ


ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΤΟΥ PETER UNGER
Ή
Ο ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΣ - TIBBLES - ΓΑΤΟΣ ΤΟΥ PETER GEACH ΚΑΙ ΜΑΖΙΤΑΦΑΓΑΝΕ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΚΑΙ Η ΑΛΕΑΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ


(ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ)

Ενας γατος σαλταδορος, με το ονομα Μαζιταφαγανε  (πρασινος ή μπλε δεν εχει σημασια, αφου με τον ιδιο τροπο ζευγαρωνουν και αλληλοζευγαρωνονται στα κεραμιδια) με δυο ως τρια περιπου εκατομμυρια τριχες, οσες περιπου και οι ψηφοφοροι των αντιστοιχων χρωματογραφικα πολιτικων κομματων, στρογγυλοκαθεται ροχαλιζοντας χορτασμενος στο χαλι του Μεγαρου Μαξιμου.
Αν χασει μια ή περισσοτερες τριχες, οπως γινεται συχνα με τους μετακινουμενους ψηφοφορους, ο γατος ο σαλταδορος, ο Μαζιταφαγανε, παραμενει ενας γατος σαλταδορος, αφου δεν οριζεται αποκλειστικα και μονο απο τις τριχες του, αλλα η καθε χαμενη τριχα αποτελει μαρτυρια - αλλοθι της υπαρξης του.

Εστω οτι ο γατος ο σαλταδορος, ο Μαζιταφαγανε, αλλαζει τριχες, οπως γινεται με τις ιδρυσεις, επανιδρυσεις, αναδομησεις, ανασυγκροτησεις και πασης μπουρδολογιας κομματικες καρναβαλικες μεταμφιεσεις και ενας αριθμος τριχων δεν εχει εμφυτεθει στο νεο τριχωμα (αναποφασιστοι, τριχες με αδυναμες ριζες, που μετα απο μισο αιωνα κοροϊδιας ταλαντευονται ακομα μεταξυ εμφυτευσης και ελευθερου αερα), με τις τριχες αιωρουμενες περιξ αυτου.
Οι τριχες αυτες δεν αποτελουν με βεβαιοτητα μερος του γατου του σαλταδορου, του Μαζιταφαγανε, αλλα ο σαλταδορος παραμενει παντα ενας γατος.

Αν στο χαλι του Μεγαρου Μαξιμου ροχαλιζαν δυο συνολα γατων, οπως συμβαινει στις κυβερνησεις συνασπισμων, που διαφερουν μονο στο οτι το ενα εχει τις μετεωρες τριχες, ειναι δυσκολος ο προσδιορισμος του σαλταδορου και ακομα δυσκολοτερη η επιβεβαιωση της υπαρξης δυο σαλταδορων, Μαζιταφαγανε.

Μεσα απο την απροσδιοριστια του πληθους των τριχων και των γατων χανεται και η πολιτικη ευθυνη των γατων των σαλταδορων, των Μαζιταφαγανε.
Η μονη μαρτυρια της υπαρξης των ειναι το ροχαλητο των χορτασμενων και οι τριχες των πεινασμενων.

Τελικα, επιστρατευοντας το τραγουδι του Νικου Καρβελα, για να σπασω τη μονοτονια της μαθηματικης λογικης, θα μπορουσα να καταληξω στο συμπερασμα:
Ειναι γατα, ειναι γατα ο πολιτικος* με τη γραβατα.

* Ο κοντος λεει το τραγουδι, αλλα θα μπορουσε, ποιητικη αδεια, να χρησιμοποιηθει καθε ισοσυλλαβη και κυριως καθε ομοιοκαταληκτη λεξη, πχ ψηλος, χοντρος κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου