Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΕΥΡΩΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΣ

(CE QUE N'A PAS VU LE VENT D'OUEST*)

Συμφωνα με τον Nils Muižnieks του Συμβουλιου της Ευρωπης, αποτελουν απειλη για τα ανθρωπινα δικαιωματα στην Ελλαδα η Χρυση Αυγη και η ανυπαρξια τεμενους και Ισλαμικου νεκροταφειου στην Αττικη.
Ενω, προφανως, περιποιουν τιμη για τα ανθρωπινα δικαιωματα ο διεθνης χρηματοπιστωτικος φασισμος και ο Γερμανικος οικονομικος ναζισμος, που τα τιμησαν (τα ανθρωπινα δικαιωματα) στη χωρα μας την τελευταια τριετια με τις αλλεπαλληλες επιδρομες του μνημονιοτραμπουκισμου, με τους 4.000 νεκρους απο αυτοκτονιες πολιτων, λογω της συντριβης των ατομικων και οικογενειακων δικαιωματων τους στη ζωη, τους 1.500.000 ανεργους με τον αποκλεισμο τους απο το ιερο, κατα το σεπτο και νηπτικο λογο του Αποστολου Παυλου "ο μη εργαζομενος μηδε εσθιετω", που ισορροπει το ηθικο χρεος και τη βιολογικη αναγκη, δικαιωμα της εργασιας, το 30% των αποκλεισμενων απο το δικαιωμα της περιθαλψης ανασφαλιστων πολιτων εξαιτιας της ανεργειας, την αδυναμια προσβασης των ασφαλισμενων και ανασφαλιστων Ελληνων στη συγχρονη τεχνολογια και τεχνογνωσια της υγειας, το 30% που ζουν κατω απο το οριο της φτωχειας, τα πεινασμενα παιδια που λυποθυμουν στο σχολειο, την παραγωγη "ενοχων" λογω της επαχθους και παρα την ανθρωπιστικη λογικη φορολογια, τις επιδρομες των Ρωμαικων λεγεωνων στα "Γαλατικα χωρια" για την προασπιση του τυχοδιωκτισμου των διεθνων χρυσοθηρων κατα των οικολογικων δικαιωματων των πολιτων, τις χαρατσοδρομιες και τις μισθοσφαγες, κλπ, κλπ.

Η εκθεση του Nils Muižnieks βαζει στην πραγματικοτητα στον Ελληνισμο το διλημμα να επιλεξει αναμεσα στον γενοσημο (μαιμου) και τον πρωτοτυπο ναζισμο, οπως πριν λιγο καιρο τον εβαλε να επιλεξει αναμεσα στο γενοσημο (μαιμου) φαρμακο και το πρωτοτυπο, αναμεσα στη βεβαιοτητα και την πιθανοτητα του θανατου, που χαρακτηρισθηκε ως σωτηρια.

O Jean - Paul Sartre ελεγε πως "ο φασισμος δεν χαρακτηριζεται απο τον αριθμο των θυματων, αλλα απο τον τροπο που τα εξοντωνει", πολυ περισσοτερο δεν καθοριζεται απο τη διαχειριση των νεκρων, που δεν βρισκουν νεκροταφεια για την ταφη τους, αλλα απο τον τροπο της εξοντωσης τους και τη διαχειριση των ζωντανων, που δεν βρισκουν πλεον τροπους "ασκησης" του δικαιωματος της ζωης τους, ως ενασχοληση (hobby) πολυτελειας.

Εκτος και αν ο αμοραλισμος της διεθνους χρηματοπιστωτικης εξουσιας ιεραρχησε στις προτεραιοτητες του "ανθρωπισμου της ηθικης του" την πρωτοπορια του δικαιωματος του θανατου, εναντι του δικαιωματος της ζωης.

Η "ηθικη" του χρηματοπιστωτικου φασισμου, ως ιμπεριαλιστικου σταδιου, της αστικης - τραπεζοναζιστικης ταξης προαναγγελεται με εναν προφητικο τροπο, θα ελεγα, δυο περιπου αιωνες νωριτερα (1847-1848) στο "Κομμουνιστικο Μανιφεστο" των Marx και Engels και η Ελλαδα σημερα δεν αποτελει παρα μοναχα εναν πειραματικο χωρο (in vivo και in vitro) επιβεβαιωσης του σε ενα τυφλο διπλο πειραμα, στον ετοιμοθανατο οργανισμο του Ευρωαμερικανικου χρηματοπιστωτικου φασισμου, κλωνοποιημενου μορφωματος του καπιταλισμου (Ευρωπαικη Ενωση) και στο δοκιμαστικο σωληνα του Γερμανικου οικονομικου ναζισμου:
"(Η αστικη ταξη) μετετρεψε την προσωπικη αξιοπρεπεια σε ανταλλαχτικη αξια και στη θεση των απειραριθμων γραφτων και των εντιμα αποχτημενων ελευθεριων εβαλε τη μοναδικη ασυνειδητη ελευθερια του εμποριου.
Με μια λεξη, στη θεση της σκεπασμενης με θρησκευτικες και πολιτικες αυταπατες εκμεταλλευσης, εβαλε την ανοιχτη, ξεδιαντροπη, αμεση, σκληρη εκμεταλλευση.
Η αστικη ταξη αφαιρεσε το φωτοστεφανο απ' ολα, τα ως τα τοτε, αξιοσεβαστα επαγγελματα που τα αντικρυζαν με θρησκευτικη ευλαβεια. Το γιατρο, το νομικο, τον παπα, τον ποιητη, τον ανθρωπο της επιστημης, τους μετετρεψε σε μισθωτους εργατες της.
Η αστικη ταξη ξεσκισε τον πεπλο του συναισθηματισμου που σκεπαζε τις οικογενειακες σχεσεις και τις εκανε ξεκαθαρες χρηματικες σχεσεις...
Η αστικη ταξη ολο και περισσοτερο καταργει το κοματιασμα των μεσων παραγωγης, της ιδιοκτησιας και του πληθυσμου. Συσσωρευσε τον πληθυσμο, συνενωσε τα μεσα παραγωγης και συγκεντρωσε την ιδιοκτησια σε λιγοστα χερια.
Η αναγκαια συνεπεια ηταν ο πολιτικος συγκεντρωτισμος. Ανεξαρτητες επαρχιες με διαφορετικα συμφεροντα, με διαφορετικους νομους, κυβερνησεις και δασμους, και που συνδεονταν μεταξυ τους σχεδον μοναχα με σχεσεις συμμαχιας, συσπειρωθηκαν σε ενα εθνος, σε μια κυβερνηση, σε ενα νομο, σε ενα εθνικο ταξικο συμφερον, σε μια τελωνειακη ζωνη (στην περιπτωση μας η λεγομενη Ευρωπαικη Ενωση)...
Πως ξεπερνα η αστικη ταξη τις κρισεις;
Απο ενα μερος καταστρεφοντας αναγκαστικα μαζες απο παραγωγικες δυναμεις.
Απο το αλλο, κατακτωντας καινουργιες αγορες και εκμεταλλευομενη πιο βαθια τις παλιες.
Πως λοιπον;
Προετοιμαζοντας πιο ολοπλευρες και πιο τεραστιες κρισεις και ελαττωνοντας τα μεσα για να προλαβαινει τις κρισεις.
Τα οπλα που χρησιμοποιησε η αστικη ταξη για ν' ανατρεψει τη φεουδαρχια στρεφονται τωρα εναντια στην ιδια την αστικη ταξη...
Στο βαθμο που αναπτυσσεται η αστικη ταξη, δηλαδη το κεφαλαιο, στον ιδιο βαθμο αναπτυσσεται και το προλεταριατο, η ταξη των συγχρονων εργατων που ζουν μοναχα τοσο, οσο βρισκουν δουλια, και που βρισκουν δουλια, οσο η δουλια τους αυξανει το κεφαλαιο.
Γι' αυτο τα εξοδα που στοιχιζει ο εργατης, περιοριζονται σχεδον μοναχα στα μεσα υπαρξης που χρειαζεται για τη συντηρηση του και τη διαιωνιση του γενους του...", κλπ, κλπ**.

Περα, ομως, απο οτιδηποτε αλλο η Ευρωυποκρισια δικαιωσε για μια ακομα φορα τον Paul Valery, που την αποκαλυψε λεγοντας, πως ο φασισμος αρχιζει (και στην Ευρωπη τελειωνει σε ενα ασφυκτικα κλειστο "αξιακο" συστημα φασιστικης λογικης) με τη σκεψη πως οι αλλοι ειναι ηλιθιοι.

Στην Ελλαδα, οι ηλιθιοι αυτοι, γνωριζουμε πολυ καλα το φασισμο και το ναζισμο, που δεν ειναι αλλοι απο αυτους που εστειλαν τους γονεις μας στα στρατοπεδα συγκεντρωσης της Γερμανιας, εκει οπου η εργασια τους ελευθερωνε (ARBEIT MACHT FREI) και στελνει σημερα εμας, που κανεις δεν μας ρωτησε αν θελουμε να "συζησουμε", εστω και ως εταιροι (εκ του εταιρα, κοινως πορνη, γιατι την τελευταια τριετια δεν κανουμε τιποτα αλλο απο το να εκπορνευουμε την Εθνικη μας συνειδηση επι χρημασι) απο συμφερον, με τους δολοφονους των γονιων μας, εκει οπου η ανεργια μας ελευθερωνει απο το βαρος της ζωης ή για να παραφρασουμε τον Debussy, γνωριζουμε ακομα καλυτερα, ce que n'a pas vu le vent d'ouest (οτι δεν ειδε ο αερας - ο κοπανιστος - της Δυσης), ο Nils Muižnieks.

* Παραφραση απο το 7ο Πρελουντιο του πρωτου τευχους για πιανο του Debussy με τιτλο "Ce qu'a vu le vent d'ouest".

** Αν θελει κανεις να κατανοησει αυτα που βιωνει σημερα ο Ελληνισμος δεν χρειαζεται παρα να ανατρεξει στα βασικα συγγραμματα του Μαρξισμου: το "Κομμουνιστικο Μανιφεστο" των Marx και Engels, το "Κεφαλαιο" και το "Ο Εμφυλιος Πολεμος στη Γαλλια" του Marx και το "Αντι Ντιριγκ" του Engels.
Οταν πριν λιγα χρονια μιλουσαμε για Μαρξισμο, οι ηλιθιοι, που νομισαν πως εγιναν ιδιοκτητες - κεφαλαιοκρατες, επειδη απεκτησαν μια οικια με ενυποθηκο δανειο για να στεγασουν τη ματαιοδοξια τους, που δεν γνωριζαν αν στη λεξη Μαρξ το α γραφεται με α, πιπιλιζαν την καραμελα, σαν εκεινες τις τεραστιες "καραμελες της πεθερας", που οι ηλιθιοτεροι εκπροσωποι της καπιταλιστικης εξουσιας τους ειχαν προμηθευσει για να τους κλεισουν το στομα, πως "ο Μαρξισμος ειναι καλος στη θεωρια, αλλα οχι στην πραξη".
Σημερα στο ιμπεριαλιστικο μορφωμα του καπιταλισμου, τον διεθνη χρηματοπιστωτικο φασισμο και τον Ευρωπαικο οικονομικο ναζισμο, αποδεικνυεται, πως η φιλοσοφια του διαλεκτικου υλισμου του Μαρξισμου ειναι πραγματι καλη στη θεωρια και η πολιτικη οικονομια του για το σοσιαλιστικο (καμια σχεση, βεβαια, με το σοσιαλισμο του Παπανδρεισταν, του Σημιτισταν και του Βενιζελισταν) μετασχηματισμο της κοινωνιας αριστη στην πραξη, αφου αποτελει τη μονη οικονομικη, αλλα πρωτιστως ανθρωπιστικη διεξοδο στη σημερινη κριση του καπιταλισμου, που εχει το βασικο στιγμα - ενστικτο της εκμεταλλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο.

ΥΓ.
Κυριε Nils Muižnieks
Στην Ελλαδα γνωριζουμε πολυ καλα τους φασιστες και τους ναζιστες, οπως γνωριζουμε, επισης, τους ψευτοδημοκρατες και τους ψευτοσοσιαλιστες, τους Ευρωσουλατσαδορους και Ευρωπραματευτες, τους Αμερικανοδουλους και τους Ευρωπροσκυνημενους και δεν χρειαζομαστε τις συστασεις σας.
Γνωριζουμε, επισης, πολυ καλυτερα την Κολοκοτρωνεικη Εθνικη μας παρακαταθηκη "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ", που δεν θα την ανταλλαξουμε με τα καθρεπτακια και τις χαντρες του φασισμου και του ναζισμου.

1 σχόλιο:

  1. Δημήτρη, απλώς να σου θυμίσω ότι τόσο ο φασισμός όσο και ο ναζισμός είναι ευρωπαϊκές εφευρέσεις, ο δε σταλινισμός (εδώ μιλάμε πια για διευρυμένη Ευρώπη)αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της μαρξιστικής ιδεολογίας. Μάλλον ο άνθρωπος στερείται ως είδος την απλή λογική, ενώ σε ατομικό επίπεδο μάλλον του περισσεύει σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη. Πιθανόν να πρόκειται για ένα βιολογικό πείραμα, ή αν θέλεις ένα θεολογικό πείραμα όπου μας δόθηκε λίγο παραπάνω νιονιό από τα μυρμήγκια, αλλά φαίνεται πως ως είδος δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ακριβώς αυτό: υπερπληθωρισμός τάσεων και ιδεών και παράλληλα κατεργασία πάσης φύσεως δολίων σχεδίων με σκοπό την επιβολή καθεμίας εκάστης εξ αυτών σε όλα τα υπόλοιπα μέλη του πληθυσμού. Μάλλον δεν δουλεύειτο μοντέλο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή