Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
_______________________________

DAS DRITTE REICH

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΡΑΪΧ ΤΗΣ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"
("ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΡΑΠΕΖΟΦΑΣΙΣΜΟΣ)
_______________________________

Ο ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

Η ΕΓΧΕΙΡΟΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΡΑΜΕΝΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ

Η κληρονομικη Ελληνικη δημοκρατια των οικογενειακων πολιτικων δυναστειων, εξ αιματος και εξ αγχιστειας, εχει ως εθιμικο δικαιο τη συντηρηση της απο τα ξενα εσοδα.

Στην αρχαιοτητα με τα συμμαχικα τελη, σημερα με τα συμμαχικα δανεια.
Η μεταβαση απο τα τελη στα δανεια οφειλεται, πιθανον, στο οτι οι συμμαχοι μας πηραν χαμπαρι τον παρασιτικο ρολο της δημοκρατιας μας.
Στην Αθηναϊκη δημοκρατια εχουν μεινει στην ιστορια τα λεγομενα συμμαχικα τελη, που εισπραττονταν με προσχημα τη συντηρηση του ναυτικου (τριηρεις που μαλλον δεν εγερναν) για την προστασια των συμμαχων (συμμαχικο νταβατζηλικι).
Ορισμενες φορες τα συμμαχικα τελη λοξοδρομουσαν, πχ σε εργολαβους, μεταξυ των οποιων και το τοτεμ του διοικητικου ΠαΣοΚοφασισμου, ο Καλλικρατης, για την ανεγερση του Παρθενωνα και των Προπυλαιων, σε μηχανισμους επιθετικης αμυνας, σαν το σημερινο υπουργειο εθνικης αμυνας, οπως ο Πελοποννησιακος Πολεμος (Θουκυδιδης ΙΙ, 13, 3).
Οι λοξοδρομησεις των συμμαχικων τελων δεν αφηναν παραπονεμενη και τη Βουλη, που φαινεται να τα απολαμβανε αγογγυστως και με το αζημειωτο.
Ομως, για να λεμε και του στραβου το δικαιο, η βουλευτικη αμοιβη περιοριζονταν, κατα τον Αριστοτελη, στις μερες λειτουργιας της Βουλης "οσαι ημεραι, πλην εαν τις αιρεσιμος ην" (Αθηναιων Πολιτεια, 43, 3), ενω η ολιγαρχια, κατα τον Δημοσθενη (Κατα Ανδροτιωνος, 36) και τον Θουκυδιδη (VII, 69), ηταν πιο γεναιοδωρη "επεστησαν τοις απο του κυαμου βουλευταις ουσιν εν τω βουλευτηριω και ειπον αυτοις, εξιεναι λαβουσι τον μισθον εφερον δ' αυτοις του υπολοιπου χρονου παντος αυτοι και εξιουσιν εδιδοσαν."
______________________________

"ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ"
(Θεοδωρος Κολοκοτρωνης)
_____________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου