Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

H ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ TΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

"Φιλoτητα αντι διαφορας εθελειν"
(Ανδοκιδης o Κυδαθηνευς )

Παρακολουθω με θαυμασμο αηδιας τους περισπουδαστους κενολογους, πολιτικους και  αβανταδορους των ΜΜΕ (Μεσων Μνημονιακης Επικοινωνιας) να "αναλυουν" ασχετολογωντας με τετριμμενα συνθηματα, πχ του τυπου "η δημοκρατια δεν τρομοκρατειται" (απλα οι "δημοκρατες" της πενταρας ανησυχουν), τα φαινομενα βιας, που αναβιωσαν τελευταια στη χωρα μας.

Ειναι αξιο αποριας πως, αυτοι οι τα παντα ποιουντες και ζωη χορηγουντες, που την προηγουμενη μερα μιλουσαν με τοση ευκολια, σπουδη και επιστημοσυνη για τη μαστιγα της ανεργιας, κρατωντας στα χερια τους το μαστιγιο της, για την πεινα, κρατωντας στα χερια τους τον επιουσιο της ή για τις περικοπες των μισθων και των συνταξεων, κρατωντας στα χερια τους το μαχαιρι τους, κλπ, κλπ, δεν σκεφτηκαν να αναφερουν λιγα απο τα λογια ενος συμβολου της βιας, του  Émile Henry, που θα μπορουσαν να δωσουν καποιες, ανεπιθυμητες ισως, απαντησεις στο φαινομενο της βιας.

Η ιστορια ειναι για να διδασκει και οχι να χειραγωγειται.
Ο διωγμος μετονομαζεται σε συνωστισμο πολυ ευκολα και αβασανιστα και μπορει μαλιστα να φερει το νονο της μετονομασιας το ιδιο ευκολα απο την ταξη των θνητων πολιτων στις πολιτικες θεοτητες των αθανατων.
Τα ιστορικα, ομως, εγκληματα δεν μετονομαζονται.

Το 1894 ο Émile Henry, συμβολο του αναρχισμου, στην απολογια του για την τοποθετηση βομβας στις 12 Φεβρουαριου της ιδιας χρονιας στο café του τερματικου του σταθμου Saint-Lazare του Παρισιου με ενα νεκρο και αρκετους τραυματιες, αναμεσα στα αλλα ειπε και τα παρακατω, που αποκαλυπτουν τα αιτια του φαινομενου της βιας, με την ομολογουσα εις αφεσιν αμαρτιων γλωσσα ενος απο τους πρωταγωνιστες της:
"Pendus à Chicago, décapités en Allemagne, garrottés à Xérès, fusillés à Barcelone, guillotinés à Montbrison et à Paris, nos morts sont nombreux; mais vous n'avez pas pu détruire l'Anarchie. Ses racines sont profondes: elle est née au sein d'une société pourrie qui s'affaisse; elle est une réaction violente contre l'ordre établi; elle représente les aspirations d'égalité et de liberté qui viennent battre en brèche l'autoritarisme actuel".
Μεταφραση
"Απαγχονιστηκαν στο Σικαγο, αποκεφαλιστηκαν στη Γερμανια, στραγγαλιστηκαν στο Xερεθ, ντουφεκιστηκαν στη Βαρκελωνη, καρατομηθηκαν στη Mονμπριζον και το Παρισι. Οι θανατοι μας ειναι πολυαριθμοι, αλλα δεν εξαλειψατε την αναρχια. Οι ριζες της ειναι βαθειες. Ειναι γεννημενη στην καρδια μιας σαπιας (διεφθαρμενης) κοινωνιας, που καταρρεει. Ειναι μια βιαιη αντιδραση εναντιον της καθεστηκυιας ταξης και αντιπροσωπευει τις φιλοδοξιες (οραματα) της ισοτητας και της ελευθεριας, που ερχονται να κατεδαφισουν τον υφισταμενο αυταρχισμο".

ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ

"Σαπια (διεφθαρμενη) κοινωνια, που καταρρεει".

(Ευτυχως που στη χωρα μας υπαρχει και το υγιες τμημα της, η πολιτικη κοινωνια και το συναφι των δορυφορων ηλεκτρονιων - που εχουν αρνητικο φορτιο -, που ισορροπει την καταρρευση)

"Φιλοδοξιες (οραματα) της ισοτητας και της ελευθεριας".

(Ευτυχως δεν υπαρχουν πλεον φιλοδοξιες στη χωρα μας, εκτος του μεμονωμενου εθνικου οραματος της σωτηριας των τραπεζων και κατα συνεπεια δεν κινδυνευει ο υφισταμενος αυταρχισμος, απλα εκτιθεται σε κινδυνο ο προισταμενος του, η ΕΕ.
Η πυρηνικη σχαση των τραπεζων - παθητικο στο λαο και ενεργητικο στο κεφαλαιο - εδωσε ενεργεια στον τοπικο καπιταλισμο για την επομενη συντηξη, ωστε να συνεχιστει η αλυσιδωτη αντιδραση της εκμεταλλευσης.
Στο CERN σηκωσαν τα χερια και ανεστειλαν τα πειραματα για το "Σωματιδιο του Θεου" μεχρι την ολοκληρωση του πειραματος της Ελλαδας για το "Σωματιδιο του Διαβολου", οποτε μετα τον προσδιορισμο της υλης του, θα ειναι ευκολος για το CERN ο προδιορισμος της αντιυλης του)

"Αυταρχισμος (της εξουσιας)".

(Ευτυχως που το savoir vivre της μνημονιακης εξουσιας ειναι παροιμιωδες. Μολις βλεπεις τους τρεις "μεγιστους φωστηρες της τρισηλιου αθλιοτητος" (τροικα) να επιστρεφουν, αναπωλεις - ξαναπωλεις δηλαδη, αν σου εχει μεινει κατι - το θαυμα της μετα θανατον ζωης, γιατι σιγουρα τα χρυσαφικα τα εχεις ηδη ρευστοποιησει σε καποιο απο τα πολυαριθμα παραμαγαζα της αγορας χρυσου, που ειναι ισως τα μονα που θα μεινουν ανοιχτα, αναδεικνυοντας την ΕΥΡΩστια της ελληνικης οικονομιας)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η βια εναντιον της βιας δεν εξαλειφεται με την αντιβια, γιατι θα δημιουργησει την αντιβια της αντιβιας κοκ.
Η ακολουθια των χαιρετισμων της βιας.

ΥΓ. Συχνα στα κειμενα μου χρησιμοποιω πολλαπλες παραπομπες με ακομα περισσοτερους αστερισκους, για να εξηγησω καποιες δυσνοητες εννοιες.
Στο κειμενο αυτο, παρα το οτι υπαρχουν τετοιες εννοιες, οπως για παραδειγμα η σχαση και η συντηξη, δεν χρησιμοποιησα αστερισκους, γιατι καταδικαζω τη βια χωρις αστερισκους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου