Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Η ΚΟΛΑΣΗ

Εριζει η πολιτικη ηγεσια για το ποιος οδηγει τη χωρα στην κολαση.
Οι εκ δεξιων καταγγελλουν τους εξ ευωνυμων πως θα οδηγησουν την Ελλαδα στην κολαση της δραχμης και οι εξ ευωνυμων τους εκ δεξιων πως την οδηγησαν ηδη μετα μνημονιων, δανειων και σκλαβων στην κολαση του ευρωφετιχισμου.

Το νομισμα απο συναλλακτικο μεσο των αγαθων εγινε το ιδιο υπεραγαθο και παρασιτικος πλουτος, αυτοδυναμος και παντοδυναμος, που εκτοπισε τον πραγματικο και παραγωγικο πλουτο, αποκτωντας φετιχιστικα χαρακτηριστικα με μεταφυσικες συμβολικες προεκτασεις, οπως ο παραδεισος και η κολαση.

Την απαντηση στη διαμαχη για την "ποιοτητα" της κολασης, τελικα, τη δινει ο Παμπλο Νερουντα στο ποιημα του "Ο στρατηγος Φρανκο στην κολαση":
"Κολαση απο κολαση δεν εχει διαφορα".

Ακομα και αν δεχτω την κοσμογονια του Ευρωφετιχισμου ως "συμβολο ζωης υπερτερας" (Καρυωτακης), ο παραδεισος του ευρω και η κολαση της δραχμης απαιτουν δυστυχως νεκρους πολιτες.

Μεταφυσικη και παραφυσικη κοσμοαντιληψη της οικονομιας.

ΥΓ. Μονο ηλιθιοι και παχυδερμα του χρηματοπιστωτικου φασισμου δεν αντιλαμβανονται ή προσποιουνται πως δεν αντιλαμβανονται την επερχομενη ανθρωπιστικη τραγωδια.
Στα δημοσιευματα η πραγματικοτητα ειναι ζοφερη:
Στο νοσοκομειο ΕΛΠΙΣ οι ασθενεις εμειναν απο φαγητο και στον ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ εψαχναν για συριγγες, ενω κυκλοφορουν ακομα ελευθεροι αυθαδιαζοντας και πολιτικοκομπορρημονωντας οι υπαιτιοι της καταστροφης.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου