Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

"Δια τι παιδευομενοι θελετε επιπροσθετει στασιασμον; Ολη η κεφαλη ειναι αρρωστος και ολη η καρδια κεχαυνωμενη... Τινα χρειαν εχω του πληθους των θυσιων σας;" (Ησαΐας)

Η χωρα της κληρονομικης και παραλυτης εκ του Γερμανου παραλυτου ποδοπατουμενης και ποδηγετουμενης δημοκρατιας απεκτησε την ιδιοκτησια του προγραμματος σταθεροτητας.

Η αλυσιδα των παθων μας φαινεται πως δεν εχει τελος.

"Ο τοπος μας ειναι κλειστος.
Τον κλεινουν οι δυο μαυρες Συμπληγαδες" (Σεφερης).

Απο τη χρεοσωτηρία, που εσωσε ψευδαισθητικως τη χωρα, με αλλεπαλληλους οργασμους σωτηριας, στη χαρατσοδρομία, που συνετριψε παρορμητικως τους πολιτες, με αλλεπαλληλους οργασμους φορολογιας και υστερα ηρθε ο ερωτας, που ο λαος εκλογικως συνεζευξε και εσσονται οι τρεις εις σαρκα μια.
Με ρηματικη αναγγελια επιθετικοουσιαστικοποιημενων ρηματων και επιρρηματων, παθητικης τε και ενεργητικης φωνης "η χωρα αποδεχεται την ιδιοκτησια του προγραμματος σταθεροτητας" (σε καλη μερια η ιδιοκτησια) (σε καθε περιπτωση σε μια τετοια επαχθη και λαοκτονο ιδιοκτησια θα ειχε γινει αποποιηση και οχι αποδοχη της), "ειναι πληρως δεσμευμενη" και επιταχυνει (υφισταμενη την επιταχυνομενη κινηση μεχρι να αποκτησει την ταχυτητα του φωτος και να χαθει στο γαλαξια της πενιας), ενω παραλληλα φιλτραρονται και φλερταρονται οι καλπικες ελπιδες (ως εκ της καλπης τεχθεισες) των Ελληνων.

Η χωρα παθητικως αποδεχεται, οριστικως ειναι πληρως δεσμευμενη και ενεργητικως επιταχυνει, τουτεστιν μεθερμηνευομενον ως μετα την εκλογικη πραξη παρενεργεια μετενεργειας.

Εκει που τους χρωστουσαμε τους πηραμε και το βοδι,την ιδιοκτησια του προγραμματος σταθεροτητας, προφανως και μονιμοτητας της τροικας.

Αυτο το προγραμμα ειναι δικο τους και δικο μας.
Δεν μπορει κανεις να μας το παρει*.

* Παραφραση του ηρωικου ποιηματος του Γιαννη Ριτσου
"Αυτο το χωμα ειναι δικο τους και δικο μας.
Δεν μπορει κανεις να μας το παρει".

Η χωρα μας παρεδωσε απο διετιας οριστικα το σωμα και το πνευμα στο διεθνες χρηματοπιστωτικο δουλεμποριο, το διεθνες χρηματοπιστωτικο κεφαλαιο, που κρυβεται πισω απο την ασφαλεια και ασαφεια των λεγομενων αγορων, ενω παραδιδονται καθημερινα με ανασφαλεια και σαφηνεια στην ευτυχια της αυτοχειριας οι πολιτες, για να πεθανουν Ελληνες και οχι να ζησουν ταπεινωμενοι, ως δηθεν Ευρωπαιοι.
Απεκτησε, ομως, την ιδιοκτησια κατα ψιλη κυριοτητα (γυμνη κυριοτητα), του προγραμματος σταθεροτητας, γιατι την επικαρπια αυτης της ιδιοκτησιας κατεχουν οι δανειστες.

Τωρα που ανακοινωνονται οι προγραμματικες αποδεσμευσεις των κομματων στη ψυχαναλυτικη απενοχοποιηση (ψηφος εμπιστοσυνης) των προπατορικων (προεκλογικων) συμπλεγματων, θα ηταν ισως χρησιμη η φορολογηση της ακινητης ιδιοκτησιας του προγραμματος σταθεροτητας, ωστε ο καθε πολιτης να συνεισφερει, αναλογα με την αδυναμια του, στην αποπληρωμη του τιμηματος αυτης της ιδιοκτησιας.

Κουραγιο,"κρατουμενοι και κρατουντες, διατασσοντες και διατασσομενοι, κατεχοντες και κατεχομενοι" (Θεοδωρακης), γιατι "βουλιαζει οποιος σηκωνει τις μεγαλες πετρες" (Σεφερης).
Οι μεγαλες πετρες λεγονται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, που δεν μπορει να κατατμηθει σε επιμερους κομματικες αρτιοτητες ευθυνων και σκοπιμοτητων.

ΥΓ. ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ
Γαλλιδα φοιτητρια, που βρισκεται στη Θεσσαλονικη με το προγραμμα Erasmus, σε δημοσιευμα της στην εφημεριδα Libération, αναρωτιεται πως μπορουν και ζουν οι Ελληνες (μαλλον δεν πληροφορηθηκε ποσοι αυτοκτονουν καθημερινα) με τοσο χαμηλους μισθους, καταγραφοντας αναλυτικα τα εξοδα και τα ψωνια της.
Η απαντηση μου ειναι απλη:
Οι Ελληνες, mon amour, δεν αγοραζουν, οπως εσυ, 1 μελιτζανα, 5 μπανανες και 1 λιτρο λαδι, αλλα χρησιμοποιουν το βιολογικο Κούρειο και πούρειο οργανο τους, για αναλογα μενου και ως λιπαντικο το επισης βιολογικο σαλιο, γι αυτο και μνημονιοπαραφρων σιελολογος διεπιστωσε την ελλειψη του με τη φραση "δεν υπαρχει σαλιο", αλλα δεν μπορεσε να δημιουργησει σαλιο μαϊμου (γενοσημο), σαν τα φαρμακα που επεβαλε στους πραγματικους ασθενεις ο κατα φαντασια γιατρος, φοβουμενος τη φτηνη πτυελορροια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου