Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΝΙΧΙΛΙΣΜΟΣ* ΚΑΙ Η ΖΩΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΟΥΞΕΜΒΡΟΥΡΓΙΑΝΗ ΑΥΣΤΡΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ

"Τυμμα τυμματι τισαι" (Αισχυλος)
(Την πληγη με πληγη ξεπληρωνεις)

Ο ελληνικος λαος εδωσε την απαντηση μεσα απο ερευνα του ευρωβαρομετρου, απορριπτοντας και αποδοκιμαζοντας με "σοβιετικα" ποσοστα (90%) την Ευρωπη του χρηματοπιστωτικου φασισμου.

Ο ελληνικος λαος αντιληφτηκε, συμφωνα με την ιδια ερευνα του ευρωβαρομετρου, την τραγικη κωμωδια της μνημονιακης "δημοκρατιας", αμφισβητωντας καθε της τυραννικο θ-εσμο με "υπερσοβιετικα" ποσοστα 90-100%.

Λαος Υπερσιβηρικος σιδηροδρομος.

Ψυχικα, αλλα και πολιτικα, ο ελληνικος λαος δεν ανηκει πλεον στην Ευρωπη.

Η Ευρωπη ειναι για τον Ελληνα ενας κακος εφιαλτης, ειναι απλα το κελυφος του οικονομικου φασισμου.

Ψυχικα, αλλα και πολιτικα, ο ελληνικος λαος εκφραζει πλεον τη δεδηλωμενη αποδοκιμασια του στην παρωδια της μνημονιακης "δημοκρατιας".

Η μνημονιακη "δημοκρατια" ειναι για τον Ελληνα ενα αναπηρο πολιτευμα, με προστατη τον αμαξηλατο ΑθλιοΓερμανο, ειναι απλα ενα υβριδικο πολιτευμα οικονομετρικης δημοκρατιας του δοκιμαστικου σωληνα, με ειδικες δανειακες αναγκες και ειδικοτερες δεξιοτητες, οπως η φοροληστεια και η μισθοκλοπη.

Ο εφιαλτης της πεινας ειναι ο μονος αξιοπιστος θεσμος της μνημονιακης "δημοκρατιας", αφου ο πρωτοφανης απολυτος δημοσκοπικος μηδενισμος (0%) προσδοκα διεξοδο στο αδιεξοδο της ανεργιας, δικαιωνοντας την Εγελιανη σχεση του μηδενος με το ειναι και την αντιληψη του Sartre, πως "το μηδεν ειναι η τελεια απροσδιοριστια, στην οποια ο ανθρωπος ως φορεας του πρεπει να ταυτοποιησει τον εαυτο του και να προσδιορισει τις προσδοκιες του" και ο Ελληνας τον μηδενιστικο υπαρξισμο του.

Κριμα που οταν γνωρισα το Sartre και τον υπαρξισμο τη δεκαετια του 1960 δεν ειχα γνωρισει τη μνημονιακη "δημοκρατια", γιατι θα ειχα ηδη την απαντηση στο ερωτημα του, αν η υπαρξη προηγειται της ουσιας ή η ουσια της υπαρξης.

Γεγονος ειναι πως στην Ελλαδα δεν εχει θεση αυτος ο μεταφυσικος προβληματισμος, αφου δεν υπαρχει ουτε υπαρξη, ουτε ουσια.
Εξαλλου τι υπαρξη και ουσια να υπαρξει σε μια πολιτικοκοινωνικοοικονομικη ντενεκεδουπολη - "χαλκος ηχων ή κυμβαλον αλαλαζον", με τα χαρακτηριστικα της Λουξεμβρουργιανης Αυστρογερμανικης Αλβανιας, που αντιμετωπιζει τον "πολιτη" ως Λουξεμβουργιανο φορολογουμενο με παροχες Αλβανου υπηκοου.

Η Αλβανια ηταν καποτε η σκωληκοειδης αποφυση του Σοβιετικου σοσιαλισμου.
Η Ελλαδα ειναι σημερα η Με(ρ)κελειος αποφυση** του Ευρωπαικου καπιταλισμου.

Αν αυριο αυτο το απολυτο του 0% γινει 1% ή ακομα και μεγαλυτερο, ποιο θα ειναι μαθηματικα και στατιστικα το δημοσκοπικο συμπερασμα;
(1+ν)Χ100/0 = απειρο ή αοριστο;
Οπου ν καθε φυσικος αριθμος και του μηδενος συμπεριλαμβανομενου, παρα τη θεωρια των αριθμων, συμφωνα με τη μαθηματικη λογικη και τη θεωρια των συνολων, αφου αποτελει τοτεμιστικο συμβολο της μνημονιακης λογικης και μονοσυνολο ή μονομελες συνολο της θεωριας των κοινοβουλευτικων συνολων (μοναρθρα νομοθετηματα, μονοδρομοι κλπ) της μνημονιακης "δημοκρατιας".

Ακομα και το BlackBerry δεν προβλεψε τα συμβολα του απειρου και της αοριστιας, αυτα που μονο με τη μιγαδικη ασυναρτησια της μνημονιοπαραφροσυνης θα μπορουσαν να ορισθουν.

Ο εφιαλτης της δημοκρατιας χωρις λαο ("La démocratie sans peuple" του Maurice Duverger) ειναι πραγματικοτητα.

Συμφωνα με τον Γαλλο πολιτικο Henry de Jouvenel (1876-1935) "μια κοινωνια προβατων θα βγαλει, αναποφευκτα καποια στιγμη, μια κυβερνηση λυκων".
Μια εξουσια, ομως, λυκων δεν θα βγαλει ποτε μια κοινωνια προβατων, γιατι οι λυκοι του καπιταλισμου δεν εξημερωνονται και δε θα θρεψουν ποτε με το γαλα τους το λαο.
Η μυθολογια απεχει πολυ απο την ιστορια και πολυ περισσοτερο απο τη σημερινη πραγματικοτητα, οσο ο Ρεμος με το Ρωμυλο, εικοσι οκτω περιπου αιωνες, απο τον ΕυρωΓρεκο και τον ΕυρωΓρεκυλο.

"Μη μεριμνατε περι
μηδενος" (Προς Φιλιππησιους Επιστολη του Αποστολου Παυλου).

* Απο το λατινικο nihil, που σημαινει μηδεν.
Εξηγωντας τη λατινικη ριζα του νιχιλισμου μου ηρθε στο μυαλο το κειμενο του Girolamo Savonarola "Premat mundus, insurgant hostes, nihil timeo" (ο κοσμος με κυκλωνει, εφτασαν οι εχθροι, τιποτα δεν φοβαμαι), που χρησιμοποιησε ο Luigi Dallapiccola στο εργο του Canti di Prigionia (Τραγουδια της φυλακης), που συνεθεσε μεταξυ 1939 και 1941, επικαιρο, ομως, για τη σημερινη χρηματοπιστωτικη φυλακη, το στρατοπεδο συγκεντρωσης του ευρω, της χωρας μας.

** Η Μεκελειος αποφυση (αποφυση του Meckel, παρολιγον Merkel) ειναι μια συγγενης ανωμαλια, ενα εντερικο κολοβωμα -  υπολειμμα ατελους υποστροφης του ομφαλομεσεντερικου πορου, που αιματωνεται απο το υπολειμμα της αρχεγονης δεξιας λεκιθικης αρτηριας.
Η Ελλαδα ειναι μια συγγενης Ευρωπαικη ανωμαλια, ενα υπολειμμα του Ευρωπαικου εντερικου σωληνα, στο οποιο συσσωρευονται τα κοπρανα του Ευρωπαικου καπιταλισμου και το οποιο αιματωνεται απο αρχεγονα υπολειμματα - περισσευματα του δεξιου Ευρωκαπιταλισμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου