Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ

"Το εναντιουμενον τω δυναστευοντι δημος ωνομασται" (Θουκυδιδης)

"Ο διαβολος δεν ειχε δουλεια και γ@@ουσε τα παιδια του" λεει ο λαος και ο πρωην Γαλλος πρωθυπουργος Édouard Herriot κατεγραψε την πολιτικη εκδοχη του "η δημοκρατια ειναι σαν μια νεα γυναικα, που για να την κρατησεις πιστη πρεπει να της προσφερεις σεξ καθε μερα".
Αυτο προσπαθει να κανει ουσιαστικα και το ΠαΣοΚ, προσφεροντας σκληρο πορνο καθημερινα στην Ελληνικη Δημοκρατια, τωρα που δεν εχει δουλεια και ειναι υποαπασχολουμενο και μερικως απασχολουμενο μονο με τη στηριξη της  μνημονιοτυραννιας, με την προαναγγελια της προτασης του να τεθει εκτος νομου το κομμα της "Χρυσης Αυγης".

Ο Graham Green ελεγε πως "πεντακοσια χρονια δημοκρατιας και ειρηνης στην Ελβετια ειχαν ως μεγαλυτερο επιτευγμα της χωρας αυτης το ρολοι - κουκος".
Το ενα δεκατο μολις του χρονου της Ελβετικης Δημοκρατιας χρειαστηκετο ψευτοσοσιαλιστικο ΠαΣοΚ, μιγαδικο (εκ του μιγας - νοθος - και μιγαδικος - φανταστικος) κομμα, για το μεγαλο του επιτευγμα, το ρολοι του Ελληνικου πολιτικου κουκου, που καθε ωρα, λεπτο και δευτερολεπτο θα θυμιζει στον Ελληνα το δραμα της φτωχειας του.

Τωρα αν καταφερει να θεσει εκτος νομου και το κομμα της "Χρυσης Αυγης" θα επιτυχει και το δευτερο μεγαλο του αθλο, εφαμιλλο του αθλιου αθλου του γενητορα του ιδρυτη του, που ειχε εκτος νομου το ΚΚΕ.

Παντως η Ελλαδα δεν αντεχει την παρανοια μετα τα αριστερα Δεκεμβριανα να ζησει και τα δεξια της.

* "One Flew Over The Cuckoo's Nest", κινηματογραφικη ταινια του Miloš Forman βασισμενη στο ομωνυμο μυθιστορημα του Ken Kesey.
Ενας ψυχοπαθης εγκληματιας που εκτιει μικρη ποινη σε φαρμα μεταφερεται σε ψυχιατρικη κλινικη (πχ. Ελλαδα του μνημονιου), οπου ελπιζει (πχ. οπως ηλπιζαν και οι Ελληνες συνταξιουχοι) να περασει ησυχα και χωρις δυσκολες εργασιες την τελευταια περιοδο της ποινης του.
Εκει βρισκεται αντιμετωπος με ενα σκληρο και ανορθοδοξο συστημα θεραπευτικου σωφρονισμου (πχ. σαν το λεγομενο προγραμμα της σωτηριας της Ελλαδας) για την υποταγη και ταπεινωση των κρατουμενων (πχ. του Ελληνικου λαου), που φοβουνται περισσοτερο του "νοσηλευτες" (πχ. Ελληνες και ξενους ηγεμονες, τυραννους -  "θεραπευτες") απο την επανενταξη τους στην κοινωνια (πχ. των αγορων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου