Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

PASSING OF THE ECONOMIC CRISIS FROM VIRTUAL REALITY OF THE BANK SYSTEM TO THE REAL ECONOMY

(Μετακυλιση της οικονομικης κρισης απο την εικονικη πραγματικοτητα του τραπεζικου συστηματος στην πραγματικη οικονομια)

Φιλος μου, που κοκκινιζει απο ντροπη οταν διαβαζει τα σχολια μου, μου εστειλε τα δημοσιευματα για τον προβληματισμο της επαναγορας 2,3 δισεκατομυριων ευρω χρεους και τη σχετικη ερωτηση του Συνασπισμου.
Του οφειλω μια απαντηση "καταλληλη για ανηλικους".

Για οσους γνωριζουν στοιχειωδως την ιστορια της πολιτικης οικονομιας, η απαντηση ειναι απλη:
Μετακυλιση της οικονομικης κρισης, της ελλειψης της ρευστοτητας και μεταθεση του χρεους απο το τραπεζικο συστημα στην πραγματικη οικονομια, δηλαδη στο λαο.
Η αντιμετωπιση της χρηματοπιστωτικης κρισης του 1929 και η μεγαλη υφεση που ακολουθησε στη διαχειρηση της το 1929 με 1933 ηταν αποτελεσμα αυτης της μετακυλισης, συμφωνα με τον Milton Friedman, αναγοντας σε μεγαλυτερο προβλημα, απο την ιδια τη χρηματοπιστωτικη κριση, την αντιμετωπιση της.

Ή απλουστερα με ενα ερωτημα:
Με τι θα αναπληρωσει το κρατος τα 2,3 δισεκατομμυρια, που δαπανησε για την αγορα χρεους σε περιοδο προϊουσας πτωχευσης;
Φυσικα με αντληση πορων απο την πραγματικη οικονομια, με προσθετα βαρη (περικοπες μισθων και συνταξεων, επαχθης αμεση και εμμεση φορολογια, κλπ) στο λαο.

Το λεγομενο μεσοπροθεσμο προγραμμα της δημοσιονομικης στεθεροποιησης της τραπεζικης εκμεταλλευσης και της φοροκλοπης των Ελληνων ερχεται στην ωρα του.
Αυτο το γνωριζει καλα η Κυβερνηση των ΤραπεζοΕισπρακτορων.

Αν δουμε προοπτικα και προφητικα τη συνεχεια, οι τραπεζες με τους πορους που αντλουν απο την πραγματικη οικονομια, με οχημα την οικονομικη χουντα του
ΠαΣοΚοτραπεζοφασισμου, θα επανεπενδυσουν σε κρατικα ομολογα σε μια περιστροφη της κρισης (χωρις να ειμαι οικονομολογος εισαγω τον ορο Rotation of the crisis) για την επιβιωση της ex nihilo (απο το πουθενα, χωρις αντικρυσμα) διατηρησης και παραγωγης πλεονασματικου πιστωτικου χρηματος, συμφωνα με τις αρχες της υπερπαραγωγης του εικονικου πιστωτικου χρηματος του Maurice Félix Charles Allais.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου