Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ*

"Η ζωη αρχιζει στην αλλη πλευρα της απελπισιας" (Sartre)

Τελικα φαινεται πως οι γενετησιες διαστροφες απεκτησαν εθνικη συνειδηση, εγιναν εθνικες.

Πως αλλιως να εξηγησει κανεις τον εθνικο μαζοχισμο, που κρυβεται στην ειδηση, που δημοσιευτηκε στη Γαλλικη εφημεριδα "Le Figaro" με τιτλο "Le rêve grec de deux villages bulgares" (Το Ελληνικο ονειρο δυο Βουλγαρικων χωριων), πως το ονειρο, που αν βγει αληθινο θα γινει εφιαλτης, των δυο Βουλγαρικων χωριων, του Tsrantcha και του Brashten, ειναι να ενταχθουν στην Ελλαδα, γιατι εχουν χασει καθε ελπιδα και δεν αντεχουν αλλο τη διαφθορα της Βουλγαριας!!!

Η δυσαρεσκεια των Βουλγαρων χωρικων εχει να κανει με την απωλεια της εγγειας ιδιοκτησιας, που δεν εχει ακομα αποκατασταθει μετα την πτωση του Κομμουνιστικου καθεστωτος, με αποτελεσμα μια δημοσια υπαλληλος του χωριου Tsrantcha να εκφρασει την αδιανοητη ψευδαισθηση, πως "στην Ελλαδα σεβονται αυτους που δουλευουν τη γη, ενω εδω (στη Βουλγαρια) ειναι το βασιλειο της απατης και της διαφθορας"!!!
Αν ειναι βασιλειο της διαφθορας και της απατης η Βουλγαρια, η Ελλαδα ειναι Αυτοκρατορια.

Καλως να ορισουν.

Με την εισοδο τους στα Ελληνικα συνορα θα διαβασουν την επιγραφη της εισοδου της κολασης απο τη Θεια Κωμωδια του Dante "Lasciate ogne speranza voi ch’ intrate" (Αφηστε καθε ελπιδα οι εισερχομενοι).

Φτανοντας στο πρωτο νοσοκομειο θα παρουν τη δευτερη ψυχρολουσια με την επιγραφη απο το Θρηνο της Arianna απο την οπερα L' Arianna του Monteverdi "Lasciatemi morire" (Αφηστε με να πεθανω).

Αν εχει μεινει καποιο Ελληνικο σχολειο και καποιος δασκαλος, που να γνωριζει ακομα τον Ελληνικο πολιτισμο, αυτον που κατα τον υπουργο πολιτισμου ειναι αϋλη αξια (σαν τις αϋλες τραπεζικες αξιες, που εχουν εξαϋλωθει) και δεν απαιτουνται χρηματα για να κανεις εργο, πιθανον να τους διαδαξει με τη φραση του Ηρακλειτου "Εαν μη ελπηται ανελπιστον, ουκ εξευρησει" (αν δεν ελπιζεις το ανελπιστο, δεν θα το βρεις).

Παντως, οταν θα φευγουν πισω τρεχοντας μετανοιωμενοι, ελπιζω να προφτασει καποιος να τους αποχαιρετησει με τα λογια του Jean Anouilh "Η τραγωδια οδηγει στην καθαρση, γιατι η πλαστη και απατηλη ψευδαισθηση της ελπιδας δεν εχει θεση σ' αυτη".

Ισως γι' αυτο και η σημερινη Ελληνικη τραγωδια δεν θα οδηγησει στην καθαρση, επειδη η πολιτικη απατη ειναι μασκαρεμενη με την παραχαραγμενη, κατα συνεπεια και πλαστη, ελπιδα.
Γενοσημη ελπιδα.
Με αλλα λογια ελπιδα μαϊμου.

* "ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ" Εργο του Αντωνη Σαμαρακη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου