Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΠΟΛΥΩΝΥΜΟ ΤΟΥ Φ

Φ = Φ(Φ)
ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ (ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ) ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ

(ΦΕΣ(Τ)ΙΒΑΛ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ)


"Εις νομος απαιτειται εις αυτην τη χωραν, ο οποιος να επιτασσει την εφαρμογην ολων των υπολοιπων νομων"
(Ροΐδης)

Ευτυχως που το 1955 πεθανε ο Einstein, ο ανθρωπος που διατυπωσε την ειδικη και τη γενικη Θεωρια της Σχετικοτητας και δηλωσε ανημπορος να συμπληρωσει μια φορολογικη δηλωση, της οποιας η συμπληρωση,  κατα την αποψη του, ειναι δυσκολη υποθεση για εναν μαθηματικο και απαιτει ενα φιλοσοφο.
Στην Ελλαδα, θα ελεγα, πως απαιτει φιλοσοφο και ταυτοχρονα μαλακα.

Αν ζουσε σημερα και γνωριζε το φορολογικο συστημα της χωρας μας, που δικαιωνει τον Αγγλο συγγραφεα φανταστικων ιστοριων Terry Pratchett, που ελεγε πως "η φορολογια ειναι ενας σοφιστικε τροπος να απαιτει κανεις χρηματα απειλωντας", θα ειχε τουλαχιστον τρελαθει, γιατι, σιγουρα, δεν θα μπορουσε να διατυπωσει την ενιαια Θεωρια της Ασχετικοτητας για την ενοποιηση των διαφορων φορολογικων πεδιων, οπως το Ενιαιο Τελος Ακινητων, που αφορα τις επιγειες δυναμεις της βαρυτητας και του στατικου ηλεκτρισμου, που χαρατσωνει τους πολιτες και μονο πεφωτισμενοι φωστηρες της πολιτικοφροσυνης και της τραπεζοφροσυνης θα μπορουσαν να συλλαβουν.

Πριν πιασει καλα καλα το μολυβι ή μαλλον, σημερα, το ποντικι του υπολογιστη (οταν ποντικια και μαλιστα αρουραιοι συμπληρωνουν τις φορολογικες δηλωσεις, η φοροδιαφυγη ειναι δεδομενη) για τη συμπληρωση της φορολογικης του δηλωσης ο δυστυχης Ελληνας, δεχτηκε τα ομαδικα πυρα της ψυχολογικης βιας των ΜΜΕ (Μεσων Μνημονιακης Επικοινωνιας) με την εποποιϊα των κατασταλτικων μηχανισμων της οικονομικης εξουσιας, που κατορθωσαν ακομα και το ακατορθωτο λογικο παραδοξο, να συλλαβουν κρατουμενο των φυλακων για διακινηση εικονικων τιμολογιων.
Αν πρωτα κατανοησουμε, πως ειναι δυνατον ενας που εχει ηδη συλληφθει και ειναι κρατουμενος να ξανασυλλαμβανεται, μετα θα μπορεσουμε να κατανοησουμε γιατι της φυλακης τα σιδερα ειναι για τους λεβεντες.
Τετοιους ενεργητικους πολιτες χρειαζεται η επανεκινηση της οικονομιας και οχι λεβεντοκωλους*, ευρυπρωκτους* και ευρωπρωκτους* τραπεζιτες, που στηνουν το παθητικο των ισολογισμων τους στις σπερμοβορες αρκουδες (bears)* της βορειας ευρωπης.

Οπως αντιλαμβανεστε σκοπος μου ειναι να προβαλω τη σαρκαστικη διασταση της φορολογιας, γιατι ως εξουσιαστικος μηχανισμος της αρχουσας ταξης στερειται σοβαροτητας, αυτη (η φορολογια) για την οποια ο αμερικανος ηθοποιος Will Rogers ειπε, πως "η διαφορα αναμεσα στο θανατο και τους φορους ειναι οτι ο θανατος δεν γινεται χειροτερος καθε φορα που συνεδριαζει το κογκρεσο (στη χωρα μας το κοινοβουλιο)", γιατι την οικονομικη διασταση της ταξικοτητας της την εχει ηδη αποτυπωσει ο Λενιν με την αποψη, πως "η συντριβη των αστων γινεται με τη συνθλιψη τους αναμεσα στις μυλοπετρες της φορολογιας και του πληθωρισμου".

Σημερα, που η μυλοπετρα του πληθωρισμου στη χωρα μας ειναι σπασμενη και πρεπει να ακινητοποιηθει ο μυλος για να διορθωθει, οπως ακινητοποιειται το αυτοκινητο για να γινει η επισκευη ή ο ασθενης επι της χειρουργικης κλινης για την τοποθετηση του γυψου, ο αστος συνθλιβεται απο την ταφοπλακα της φορολογιας, με επικηδεια εμβατηρια της σωτηριας.

Τωρα μαλιστα, που σε μια παγκοσμια πρωτοτυπια, η "διευθυνση" των μουσικων συνολων της ΕΡΤ περασε στα "μαυρα κορακια με νυχια  γαμψα", το υπουργειο οικονομικων, μπορει να εκτελεσθει το Ελληνικο Requiem για το θανατο της δημοκρατιας.

Dies irae.

Η Ελλαδα χρεοκοπησε οχι γιατι δεν πληρωναν φορους καποιοι, αλλα γιατι καποιοι, οι περιουσιοι, ετρωγαν και συνεχιζουν ακομα και σημερα να τρωνε τους φορους τους επιουσιους, που πληρωναν και πληρωνουν οι υπολοιποι.
Οι πρωτοι, οι λεγομενοι φοροφυγαδες, αποτελουν την εθικονικη διασταση των αιτιων της χρεοκοπιας, το Παγκαλειο δογμα της ενοχοποιησης ολων.
Οι δευτεροι, οι λεγομενοι φοροφαγαδες, σπλαχνα των σπλαχνων των αυτοαποκαλουμενων "σωτηρων", αποτελουν την πραγματικη.
Στις γαστερες τους χαθηκε ο ληστευθης φορολογικα,  τουτεστιν φοροκλεπτικα, πλουτος.

* Συνωνυμα ως μεταφορικα συμβολα του χρηματοπιστωτικου ταξικου ομοφιλοφυλισμου.

ΥΓ 1.
Κλεινοντας το σχολιο αυτο διαβασα την ειδηση, που εκανε το γυρο ολων των διεθνων μεσων επικοινωνιας, σχετικα με τις αστοχιες του προγραμματος της "σωτηριας", θα το ελεγα καλυτερα κοροϊδιας, της Ελλαδας και τη διενεξη αναμεσα στους δυο τραπεζοφασιστικους μηχανισμους της κεφαλαιοκρατικης εξουσιας, το ΔΝΤ και την ευρωπαικη ενωση, για τις ευθυνες αυτης της αστοχιας.

Την ιδια στιγμη ερευνητες του ΚΕΠΕ (Κεντρου Προγραμματισμου και Οικονομικων Ερευνων) και του Δημοκριτειου Πανεπιστημιου προσδιορισαν στα εννια δισεκατομμυρια ευρω αυτο το κοστος των μνημονιακων αστοχιων.

Μπορει, βεβαια, το ΔΝΤ και η ευρωπαικη ενωση να εριζουν για το επιστημονικο μερος της ευθυνης των αστοχιων των δηθεν σταθεροποιητικων προγραμματων, το Ελληνικο, ομως, κοινοβουλιο εχει τη φυσικη συνταυτουργια της ευθυνης της βιαιης επιβολης τους στον Ελληνικο λαο.

Ετσι, το οικονομικο προβλημα της χωρας μας αναδεικνυεται κατ' αρχην σε πολιτικο και η λυση του Γορδιου δεσμου τους μπορει να γινει μονο με τον αμεσο καταλογισμο των βαρων στους αυτουργους, με συνοπτικες διαδικασιες ή οπως λεγεται στη γλωσσα τους με τη διαδικασια του κατεπειγοντος.

Αντι, λοιπον, να απειλουν τους πολιτες με κατασχεσεις καταθεσεων και περιουσιων και στερηση της ελευθεριας εντος εικοσι τεσσαρων ωρων, ωσαν η ελευθερια να ειναι ληξιπροθεσμη υποχρεωση του πολιτη στην εξουσια, ας καταθεσουν πρωτα οι ιδιοι εντος δωδεκα ημερησιων ωρων, γιατι "η νυχτα βγαζει επισκοπο και η αυγη ντροπολογια", τον οβολο της ισοδυναμης ευθυνης των εννια δισεκατομμυριων ευρω, περιπου πεντε εκατομμυρια ευρω για τον καθενα απο τους περι τους διακοσιους βουλευομενους "σωτηρες", που επεβαλαν με τη ψηφο τους τα εγκληματικα μνημονιακα μετρα σε βαρος του Ελληνικου λαου.
Ελπιζω, βεβαια, για τους βουλευομενους "σωτηρες" να μην ισχυει η σαρκαστικη αποψη του Anatole France, πως "φυσικα και ειμαστε ολοι ισοι απεναντι στο νομο, αφου απαγορευεται τοσο στους πλουσιους, οσο και στους φτωχους να κοιμουνται κατω απο τις γεφυρες, να ζητιανευουν και να κλεβουν ψωμι".

Η Ρωμαικη Αυτοκρατορια σε αντιθεση με τη χρηματοπιστωτικη τυραννια ειχε αλλες αρχες της ηθικης του δικαιου, οπως εκφραστηκαν συνθηματικα απο τον Κικερωνα "Salus populi suprema lex" ("Η ευημερια του λαου ειναι ο υπερτατος νομος" και οχι η ευημερια των αριθμων και των πρωτογενων πλεονασματων) και τον Αγιο Θωμα τον Ακινατη "Lex malla, lex nulla" ("Κακος νομος, δεν ειναι νομος").
Κατα συνεπεια τα μνημονια, οπως συνηθιζεται να αποκαλουνται οι ευτελιστικες για την Εθνικη μας συνειδηση δανειακες συμβασεις, δεν ειναι νομοι, αλλα συνθηκες υποταγης και εκχωρησης της Εθνικης μας κυριαρχιας και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζονται απο τον Ελληνικο λαο.

ΥΓ 2.
Πληροφορηθηκα την ειδηση, πως το υπουργειο των οικονομικων αναλαμβανει αναμεσα στα αλλα και τη "διευθυνση" των μουσικων συνολων της ΕΡΤ, την ωρα που συζητουσα με φιλους το προγραμμα του 33 Festival International de Piano της La Roque D' Anthéron με πανω απο ενενηντα εκδηλωσεις για σολο πιανο, μικρα και μεγαλα συνολα μουσικης δωματιου με πιανο και κοντσερτα για πιανο και ορχηστρα.
Ολα αυτα μολις σε ενα μηνα, απο 20 Ιουλιου ως 20 Αυγουστου, χρονο μικροτερο απ' οσο χρειαζεται η πεψη μιας πραξης νομοθετικου περιεχομενου στο γαστρεντερικο σωληνα της μνημονιακης δημοκρατιας, ωστε να γινει κατοπιν εορτης νομος του κρατους στο παχυ εντερο της εξουσιας.

Εκτος, λοιπον, απο τους επιγειους φορολογικους παραδεισους, στους οποιους αναζητα επι ματαιω ο φορολογικος εωσ-φορος τους χρηματονυμφομανεις, υπαρχουν και επιγειοι πνευματικοι παραδεισοι, σαν αυτον της La Roque D' Anthéron, τη μικρη πολη των πεντε χιλιαδων περιπου κατοικων βορειο δυτικα της Aix - En - Provence, οπου μπορει κανεις να αναζητησει την Αρχαιοελληνικη ισορροπια "νους υγιης εν σωματι υγιει", αφου σε αποσταση αναπνοης τουμπας (αναφερομαι στο μπασο χαλκινο πνευστο για να εμπλουτισω ισοδυναμως με ισοδυναμο λογο την ψιττακιστικη μνημονιοηλιθιοτητα της ισοδυναμιας των μνημονιοπαπαγαλων, με μια τριμερη χρηση του επιρρηματος, του επιθετου και του ουσιαστικου) ειναι η Côte d'Azur, στα γαλανα νερα της οποιας μπορει κανεις να ψαρεψει θεσπεσιες καλλονες μουσηκωμενες.

Eυτυχως, η La Roque D' Anthéron ειναι εξω απο το βασιλειο της τραπεζοφιλιας, ως γενετησιας διαστροφης του χρηματοπιστωτικης εξουσιας, γιατι το θρασος της, ενω ειναι τοσο μικρη πολη, να οργανωνει ενα τοσο μεγαλο διεθνες φεστιβαλ, που στερει πορους απο την ανακεφαλαιοποιηση της βλακειας του τραπεζοφασισμου, θα την ειχε οδηγησει στην εντολη της εκκαθαρισης του οικου ανεχειας του τραπεζοκομειου του ΕΑΤ - ΕΣΑ της Καραγιωργη Σερβιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου