Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

GREVERSIBLE GRECOVERY

(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΘΑΝΑΤΟΣ)

"Δεν ειναι τιποτα να πεθανεις, τρομακτικο ειναι να μη ζεις" (Victor Hugo)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ

Ειναι η πρωτη φορα, κατα τη Wall Street Journal, που η ΜSCI (Morgan Stanley Capital International), Παροχος  Χρηματιστηριακων Δεικτων και Αναλυσεων για Κινδυνους Χαρτοφυλακιου, υποβαθμιζει μια χωρα, την Ελλαδα, απο την κατηγορια της "αναπτυγμενης" στην κατηγορια της "αναδυομενης" αγορας, διευκρινιζοντας πως η χωρα του Δυοντος Ηλιου*, καρικατουρα εξπρεσιονιστικης φασιστικης φρικης, εχει περισσοτερα κοινα με την Ουγγαρια παρα με τη Γαλλια.

Κριμα, εκει που η χωρα μας πριν 2 - 3 μερες ειχε αρχισει να ανακαμπτει, κατα τα "επεα πτεροεντα" της μνημονιακης εξουσιας.

Σε λιγο καιρο φοβαμαι πως θα γινει στοιχειωμενη γοργονα - φαντασμα, που θα ρωτα τους ναυτικους, αν ζει ο Βασιλιας Ελληνας, ο Καγιενοπωγωνας, εκτος και αν τελικως αναδυθει ως Αφροδιτη και διεκδικησει μια θεση μαζι με τις Ουκρανες, τις Λευκορωσιδες, τις Μολδαβες, τις Ρουμανες και τις Βουλγαρες στο Πανθεο των ηρωιδων της διεθνους πορνειας του χρηματοπιστωτικου φασισμου.

Αθανατος ο νηπτικος λογος του Ιωσηφ πρωην Τυρνοβου, αγνωστος, ομως, στη χρηματοπιστωτικη αγυρτεια:
"Ο Γαμος μεσος(.) η πορνεια κατω(.) η Παρθενια ανω(.) Παρθενια στεφανον εχει(.) ο Γαμος επενον συμμετρον(.) πορνεια κολασιν και τιμωριαν.
Μη θελε υπερ το μετρον αναβηναι, ινα μη υπερ του μετρου καταβης"
(Λαυρεωτικος Κωδιξ λ' 197).

(.) = ανω τελεια

* Εξπρεσιονιστικη παραφραστικη αντιθεση στον Εμπρεσιονιστικο πινακα Impression, soleil levant (Εντυπωση, Ανατελων Ηλιος ή καλυτερα Αναδυομενος Ηλιος) του 1872 του Claude Monet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου