Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

VANITAS VANITATUM ET OMNIA VANITAS

(ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ)
Ξημερωματα του Αγιου Πνευματος και λογω επικειμενου ταξιδιου μου στο εξωτερικο τις τελευταιες μερες του Ιουνιου, μπηκα στο διαδικτυο αναζητωντας καποια ειδηση παρατασης της προθεσμιας υποβολης των φορολογικων δηλωσεων, αφου για την περιπτωση αυτη ειναι επικαιροποιημενη, οπως λενε και τα κουρντιστα πορτοκαλια της μνημονιοεξουσιας, η αρχη "αυτο που μπορεις να κανεις αυριο μην το κανεις σημερα".

Η ειδησιογραφια για τον κυοφορουμενο κυβερνητικο ανασχηματισμο ηταν καταιγιστικη.
Νεοι σωτηρες - τερατα εμβρυουλκουνται απο τη νεκρη πολιτικη μητρα για να ολοκληρωσουν το κατατροφικο εργο των προηγουμενων.

Ενα, ομως, απο τα δημοσιευματα αλλαζει το στιγμα της πολιτικης τελολογιας, προτασσοντας, οχι το τι θα κανουν, αλλα το τι δεν θα κανουν τα κομματα της κυβερνητικης συνεργασιας, αφου, ουτως ή αλλως, αυτα που κατα καιρους υποσχεθηκαν πως θα κανουν ποτε δεν τα εκαναν.
Αν, λοιπον, σημερα δεν κανουν αυτα που υποσχονται πως δεν θα κανουν, υπαρχει ελπιδα η χωρα μας να βγει στις αγορες  της κοινης λογικης, αφηνοντας πισω την παρανοια του μνημονιου.
Το δημοσιευμα του Newsit:
"Τέλος, παράλληλα με τον ανασχηματισμό είναι σε εξέλιξη και οι διεργασίες για την προγραμματική συμφωνία, στην οποια σύμφωνα με στελέχη και από τα δυο (σε μια κριση ειλικρινειας εγινε αφαιρεση του συνοδου επιθετου "μεγαλα", γιατι πλεον στη μνημονιοδημοκρατια δεν κυβερνουν τα μεγαλα κομματα, αλλα τα πειθηνια) κόμματα, πρέπει να καταγράφεται ρητά ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει μέτρα για τα χαμηλά εισοδήματα" (εκτος, βεβαια, και αν εννοει, πως καθε κυβερνηση του χρηματοπιστωτικου καπιταλισμου εχει ως χρεος, εκτος απο το δημοσιο, να μετροπραγει κατα των εισοδηματων και δεν το διευκρινιζει ως αυτονοητο).

Καιρος ειναι να συντελεστει, δηλαδη, μια ταξικη καθαρση με το φυσικο θανατο των χαμηλων εισοδηματων, ωστε η Ελλαδα να γινει μια χωρα υψηλων εισοδηματων.

Το ΠαΣοΚ, λοιπον, στην κυβερνηση, ο πλουτος στην εξουσια.

Μελαγχολικο ξημερωμα με τους στιχους του Γιαννη Ριτσου απο το "Τραγουδι της αδελφης μου" να αναδυονται στη μνημη μου:
"Πενης, γυμνος, και καταμονος-
ιδου τα πλουτη μου
που κανεις δε μπορει
να μου τα παρει"
και την προειδοποιηση απο τον "Εκκλησιαστη":
"Ματαιοτης ματαιοτητων, τα παντα ματαιοτης...
των δεσμιων εξελευσεται του βασιλευσαι, οτι και γε εν βασιλεια αυτου εγενηθη πενης".
"Vanitas vanitatum et omnia vanitas" (Ματαιοτης ματαιοτητων, τα παντα ματαιοτης).

ΥΓ.
Και να σκεφτειτε πως για τις μερες του Αγιου Πνευματος "αποφασισα" να ασχοληθω με το "Αγιο Σωμα"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου