Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

"Aλιμονο σε οποιον ζει στην ερημο και θυμαται του κοσμου" (Νικος Καζαντζακης)

Τις τεσσερις πρωτες μερες του νεου ετους, δεχτηκα συνολικα μονο τεσσερα μηνυματα, ενα καθε μερα και ολα απο τον ιδιο αποστολεα, τη Cité de la musique de Paris, που την καταξιωνουν πλεον στη συνειδηση μου ως το μοναδικο ή μαλλον τη μοναδικη φιλη, για να δωσω και μια αισθηση ερωτισμου στη σχεση μας.
Αν δεν υπηρχε η Cité de la musique de Paris και μερικοι αλλοι φιλοι στη Γαλλια, την Αγγλια και τη Γερμανια, θα μπορουσα να σκεφτω ακομα και την καταργηση του ηλεκτρονικου μου ταχυδρομειου.

Ημερολογιο επικοινωνιας της Cité de la musique de Paris:

1η μερα: Πρωι της πρωτοχρονιας οι καθιερωμενες ευχες, γεγονος που σημαινει πως δεν εχουν μαλλον αντιληφθει, παρα τα οσα κατα καιρους τους εχω πει, ισως γιατι δεν μπορουν να διαβασουν τα σχολια μου στην ελληνικη γλωσσα, πως καλα χρονια για τους Ελληνες δεν υπαρχουν, οσο για τα χρονια πολλα, θα συσσωρευσουν ασηκωτα βαρη.

2η μερα: Πρωινη ενημερωση για το προγραμμα των δραστηριοτητων και των συναντησεων με επαγγελματιες μουσικους, γεγονος που σημαινει πως δεν τους εδωσα, επισης, να καταλαβουν, πως δεν ειμαι πια ενας επαγγελματιας μουσικος, αλλα ενας ευρωπαιος με το στανιο και ερασιτεχνης αντιμνημονιογραφος.
Καλυτερα να σου βγει το ματι, παρα το ονομα.

3η μερα: Πρωινη ενημερωση για τη Biennale de quatuors à cordes, που μου επανεφερε στη μνημη, που ειχε κολησει στην τροικα, πως υπαρχει και το κουρτετο.
Παντως, δεν δινω την καταρα μου η τροικα να γινει κουρτετο.

4η μερα: Μεσημεριανη ενημερωση για τον προσεχη προγραμματισμο του ENSEMBLE INTERCONTEMPORAIN DE PARIS, που σε συνεργασια με τη mezzo-soprano Susan Graham θα παρουσιασει εναν θεματικο κυκλο με τιτλο "La Nuit" και εργα των Arnold Schönberg (Gurrelieder), Gustav Mahler (Lieder eines fahrenden Gesellen), Luigi Dallapiccola, Bruno Maderna και Yves Chauris.

Τελικα, εκτος απo τα πρωτογενη πλεονασματα πανω στα πτωματα του 45% των πεινασμενων Ελληνων (συμφωνα με προσφατη ερευνα του πανεπιστημιου των Αθηνων http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_04/01/2014_544926), υπαρχουν και τα πνευματικα πλεονασματα.

ΥΓ. Θα ηταν παραλειψη αν δεν ανεφερα και το μηνυμα φιλου το απογευμα της πρωτοχρονιας, για ευχες και επισημανση μιας αβλεψιας μου στο "ΙΝΔΟΓΡΑΦΗΜΜΑ" και συγκεκριμενα στην ακολουθια της σειρας του Fibonacci, που μετα το 8 εχει το 13 ως αθροισμα του 8+5 και οχι το 11.
Φαινεται πως η μαγεια των πρωτων αριθμων με απεσπασε απο τη λαγνεια της ακολουθιας των αριθμων του Fibonacci.

ΥΓ. Παρα το οτι η μιση μου καρδια βρισκεται στο Παρισι, η αλλη μιση στο Λονδινο βρισκεται, για να μην ξεχναμε και τον Ναζιμ Χικμετ.
Στην Κινα ειναι αληθεια πως βρεθηκε καποιες στιγμες μετα την πολιτιστικη επανασταση, σημερα, ομως, δεν χρειαζεται να ταξιδευσει ως εκει, γιατι η Κινα ηρθε στην Ευρωπη, σε μια αλληλοδιειδυση ιδεολογιων.
Την καπιταλιστικοποιηση του κομμουνισμου στην Κινα και την κομμουνιστικοποιηση του καπιταλισμου στην Ευρωπη.
Στην Κινα ο κομμουνισμος εμαθε το ρολο της υπεραξιας της εκμεταλευσης της εργατικης δυναμης στη συσσωρευση πλουτου και στην Ευρωπη ο καπιταλισμος εμαθε την κοινωνικοποιηση του καπιταλιστικου χρεους, ωστε οταν ο καπιταλισμος κερδιζει, το κερδος αποτελει ιδιοκτησιακο δικαιωμα του κεφαλαιου και οταν χανει η ζημια αναγεται σε κοινωνικο προνομιο.

Πως να μην νοσταλγησω τετοιες μερες απομονωσης τις Λονδρεζικες μερες ή μαλλον νυχτες (για τις Παρισινες εχω ηδη αναφερθει σε παλιοτερα σχολια μου), πρωτα μεταξυ Kensington -  Chelsea και Hammersmith, πισω απο το Olympia, διπλα στο Holland Park, στην Elsham Road και στη συνεχεια στο μαγευτικο Chiswick, στη Barnaby Gardens, διπλα στα Chiswick Sports Grounds (πχ University οf Westminster Sports Ground και King's House Sports Ground) και τις παραποταμιες pubs, μ' εκεινο το αυστηρα ανελαστικο και θεσμικο Αγγλικο ωραριο, το ιδιο μεχρι και σημερα, που δεν επετρεπε με τιποτα μετα τις 23.00 και τις Κυριακες μετα τις 22.30 τη λειτουργια τους...
Για οσες μαλιστα pubs προσφεραν και φαγητο, τα διατροφικα δικαιωματα των πελατων  παραγραφονταν μετα τις 22.00 το βραδυ...
Απολυτως προοδευτικη κλιμακα, 23.00, 22.30, 22.00, στον περιορισμο των βραδυνων δικαιωματων.

Αξεχαστα βραδια με τον Phil Collins (πχ In The Air Tonight):

http://r8---sn-ixaa5n-5uil.c.youtube.com/videoplayback?app=youtube_gdata&devkey=AX8iKz393pCCMUL6wqrPOZoO88HsQjpE1a8d1GxQnGDm&el=videos&upn=tk_R_1Xd2-s&uaopt=no-save&source=youtube&itag=18&id=6240038f44cfac90&ip=141.237.129.198&ipbits=0&expire=1388994332&sparams=expire,id,ip,ipbits,itag,source,uaopt,upn&signature=0C8ACDD104BC60D9BF312790013F0D277CED453F.56549A3320E77AF448225E5C0B44FB840B948CAE&key=cms1&cms_redirect=yes&ms=au&mt=1388965463&mv=m

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου