Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Β

Και την πεμπτη ημερα κατα τας γραφας του "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" το πρωινο μηνυμα ηρθε παλι απο την συνηθισμενη αποστολεα, τη Cité de la musique de Paris, σχετικα με ενα διμηνο προγραμμα αφιερωμενο στα νειατα, λεξη χαμενη απο τη μνημονιακη λεξικογραφια της χωρας μας, μια και τα νειατα της ειναι μια διρθρωτικη λεπτομερεια, που βρισκεται σε αυτοκινητικοτητα και εγκαταλειπει τη χωρα, προς διευκολυνση των μεταρρυθμισεων, αφηνοντας πισω τους ανοϊκους εγκεφαλους, που αποφλοιωθηκαν* στα εργαστηρια της Siemens.

Αναμεσα στα αλλα του προγραμματος για τα νειατα της Cité de la musique de Paris, ξεχωριζω το εκπαιδευτικο κοντσερτο με τα συναφη εργαστηρια με την Ορχηστρα του Conservatoire de Paris με θεμα "SUR LES TRACES DE JOHANNES BRAHMS" και την υπο τυπου εργαστηριου εκτελεση της τεταρτης συμφωνιας.

Τα ακουσες τα νεα Πανο;
Την τεταρτη συμφωνια του Brahms.
"Υπαρχουν και αλλου (εκτος απο τον Otto Klemperer) πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια".

Ειναι η πολλοστη φορα που ενα νεανικο συγκροτημα θα προκαλεσει "κατεστημενες" εκτελεσεις, οπως για παραδειγμα η περιφημη εκτελεση, πριν περιπου δεκα χρονια, της Turangalîla Symphonie του Messiaen στο Λονδινο, απο την Ορχηστρα των Νεων της Αγγλιας.

Την ιδια εποχη της πνευματικης κοσμογονιας στην Ευρωπη, ο φτωχος της συγγενης, η Ελλαδα, παραπεει (με ε, κατι σαν το στρατιωτικο παραγγελμα "παρα ποδας", εδω "παραπεος")  στην πολιτικη μεταφυσικη, μπερδευοντας το εισιτηριο με το εξιτηριο των 25 ευρω.

Το λεγομενο, λοιπον, εισιτηριο των 25 ευρω για την εισαγωγη σε κρατικο νοσοκομειο δεν ειναι εισιτηριο αλλα εξιτηριο, αφου θα καταβαλλεται οχι κατα την εισοδο, αλλα κατα την εξοδο του ασθενους, κανοντας πραγματικοτητα το παλιο ανεκδοτο για τον κινηματογραφο με δωρεαν εισοδο και εξοδο 5 δραχμες.

Τελικα, η ιστορια επαναλαμβανεται, την πρωτη φορα ως φαρσα και τη δευτερη φορα ως πραγματικοτητα.
Ακομα και στη θεωρια, για την οποια σ' επαινουν οι καπιταλιστες Καρολε Μαρξ, επεσες εξω, λεγοντας το αντιθετο, πως δηλαδη η ιστορια επαναλαμβανεται ως φαρσα.

Με την υποθεση, ομως, αυτη του εξιτηριου, που κακως χαρακτηριζεται ως εισιτηριο ανακυπτουν δυο μειζονος σημασιας διαρθρωτικα προβληματα, που απαιτουν μη ρεαλιστικες - μεταφυσiκες λυσεις:
1. Αν ο ασθενης, αντι της οδου της εξοδου στη χωρα του μνημονιου, επιλεξει την οδο της εξοδιου προς το θανατο, η εισπραξη του εξιτηριου θα δημιουργησει δημοσιονομικο κενο, για το οποιο θα απαιτηθουν "ισοδυναμα" μετρα και δυστυχως η μονη ισοδυναμια του θανατου ειναι ο θανατος.
 Στην περιπτωση αυτη, υστερα απο μια διαμεταφυσικη συμφωνια, θα μπορουσε να θεωρηθει ως απαραιτητο συνοδευτικο εγγραφο για το τελευταιο ταξιδι το πιστοποιητικο νοσοκομειακης ενημεροτητας, που θα αναγκαζε τους νεκρους, που δεν το διαθετουν, χρησιμοποιωντας προσωρινες πινακιδες Α (εκ του Ανασταση) να επιστρεφουν στη χωρα για την εκλπηρωση των στρατιωτικων, συγγνωμη νοσοκομειακων, ηθελα να πω, υποχρεωσεων.

2. Αν ο ασθενης, αντι της επιστροφης στο ζωικο βασιλειο των μνημονιοκαταραμενων, οπου τον περιμενει ο σιγουρος φορολογικος θανατος, επιλεξει το φυτικο βασιλειο και εξελθει του νοσοκομειου ως φυτο, τοτε το χρεος του εξιτηριου θα μπορουσε να συμψηφισθει με την επιδοτηση της πρασινης αναπτυξης, αφου θα δημιουργησει νεες θεσεις εργασιας απαραιτητες για την καλλιεργεια του φυτικου οργανισμου, μειωνοντας την ανεργια και θα συμβαλλει στην αντιμετωπιση της πληγης της αιθαλομιχλης.

Τελικα, οπως φαινεται "ο νοσοκομειακος τουρισμος", αυτη η νεα κατακτηση του μνημονιακου νεολογισμου, θα αποτελεσει τη δευτερη βαρια βιομηχανια της Ελλαδας μετα τον καθαυτο τουρισμο, που αλλαξε προορισμο για τη Μαλαισια.
Παντως, αν κανουν την εμφανιση τους οι πρωτες στριγκοφορες και γυμνοστηθες νοσοκομειακες τουριστριες ειμαι ετοιμος να επενδυσω σε νοσοκομειακες κλινες ως κλινοεπενδυτης, γιατι στα νειατα μου, μια και μιλαω για τα νειατα, ξεκινησα ως αμμοεπενδυτης ορθοπεδικων κλινων, στις παρθενες τοτε παραλιες της Χαλκιδικης, που σαν τον "Saint Francois de Paule
marchant sur le flot" του Liszt καλυπτα καθημερινα με τα ποδια, βαδιζοντας πανω στα κυματα, την αποσταση Αφυτου Καλλιθεας.

Εν τω μεταξυ, η Ευρωπη ταξιδευει και ο "ζητιανος", οπως αποκαλειται η χωρα μας απο ασπονδα φιλικα γερμανικα μεσα επικοινωνιας, απλως προεδρευει και ισως αποτελει μοναδικη ευκαιρια να αναπτυχθει και ο προεδρικος τουρισμος.

* Στο φλοιο των εγκεφαλικων ημισφαιριων εδραζονται τα κεντρα των ανωτερων πνευματικων λειτουργιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου