Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΑ BLOOMBERG ΤΡΑΠΕΖΟΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

"τι χρεία άλλων μαρτύρων έχουμε" (Κατα Ματθαιον Ευαγγελιον)

"Αχλυν δ' αυ τοι απ' οφθαλμων ελον, ή πριν επηεν" (Ομηρος)

(Την ομιχλη απο τα ματια σου σηκωσα, που πριν τα ειχε σκεπασμενα)

"Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, μέχρι το Δεκέμβριο του 2009 η έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία έφτανε τα 704 δισ. δολάρια. Ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό άθροισμα των κεφαλαίων τους*.

Στην πραγματικότητα, δάνεισαν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαν να αντέξουν.

Όταν λοιπόν οι Γερμανικές τράπεζες απέσυραν χρήματα από την Ελλάδα, οι άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αντιστάθμισαν συλλογικά στις συγκεκριμένες εκροές, με δάνεια προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα δάνεια αυτά εγγράφηκαν στον ισολογισμό της Bundesbank, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, ως απαιτήσεις στην υπόλοιπη ευρωζώνη.
Ο μηχανισμός αυτός, σχεδιασμένος για να κρατά σε ισορροπία τους ισολογισμούς της ευρωζώνης, έκανε πιο εύκολη την απόσυρση των Γερμανικών ιδρυμάτων από τις θέσεις τους.

Σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών, οι απαιτήσεις της Bundesbank ήταν εν μέρει μόνο ευθύνη της Γερμανίας.
Αν η Ελλάδα αποκήρυσσε το χρέος της, οι απώλειες θα κατανέμονταν μεταξύ όλων των κρατών – μελών της ευρωζώνης, ανάλογα με τη συμμετοχή τους στην ΕΚΤ.
Το μερίδιο της Γερμανίας θα ήταν στο 28%.

Στην ουσία, τα τελευταία δύο χρόνια, μεγάλο μέρος του ρίσκου που βρισκόταν στους ισολογισμούς Γερμανικών τραπεζών μεταφέρθηκε στους φορολογούμενους όλης της ευρωζώνης".

* Προφανως μεσω του τραπεζικου μηχανισμου της εναεριου υφαρπαγης διατραπεζικων κεφαλαιων, με τον βαρυγδουπο οικονομικιστικο ορο "μοχλευση", κοινως αρπαχτη για την πρωτογενη παραγωγη πλουτου εκ μη πλουτου, που εκτος απο τη χρεοκοπια των τραπεζων, οδηγησε και στην αναμοχλευση των πολιτικων παθων, αλλα κυριως, η αϋλη παραγωγη και διακινηση του χρηματοπιστωτικου πλουτου αποτελει ασεβεια στο θεο της μηχανικης επιστημης, τον Αρχιμηδη, που αναζητουσε σταθερο τοπο για να κινησει τη γη "Δος μοι πα στω και τα γαν κινασω".

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΚΕΦΑΛΑΙΟΜΟΙΧΑΛΙΣ:
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

ΠΑΤΟΥΛΙΔΕΙΟΣ ΙΑΧΗ Η ΕΛΛΗΝΙΣ:
"ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ", ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΤΣΟΜΠΑΝΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου