Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ ΚΑΙ ΜΩΡΙΑΚΗ* ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Μετα την κωμωδια "ΤΟ ΟΛΟ ΠαΣοΚ" η μωρωδια, η μωριακη του βιολογια.

Παρακολουθωντας τη στροφη του ΠαΣοΚ στην οικονομικη βαρβαροτητα, πολλοι αναρωτηθηκαν αν προκειται για τη συνηθισμενη κακοηθη εξαλλαγη ενος "σοσιαλιστικου" κομματος στο αναποτρεπτο σταδιο του σοσιαλφασισμου.

Η διαλεκτικη, ομως, της ιστοριας δειχνει τις ιστορικες καταβολες του κομματος αυτου στον αριστεροκτονο αυταρχισμο στην ασκηση της εξουσιας και συγκεκριμενα στο προσωπο του γεναρχη της Παπανδρεικης δυναστειας, που ελεω κομματικης απατης χρισθηκε ως "Γερος της Δημοκρατιας".

Τον Αυγουστο του 1923 ως υπουργος των εσωτερικων της κυβερνησης Πλαστηρα - Γονατα προανειγγειλε το εγκλημα, που εκτελεσε αργοτερα, κατα της εργατικης ταξης με τις παρακατω φρασεις, απευθυνομενος σε απεργους του Πειραια:
"Κυριοι, η εβδομαδα αυτη ειναι η εβδομαδα των παθων για σας. Γενικη απεργια ισον Επαναστασις! Και η επαναστασις καταστελλεται δια της βιας".

Και πραγματι, κρατωντας το λογο του λιγες μερες αργοτερα κατεστειλε με τη βια την απεργια, οπως παραστατικα αναφερεται στην μπροσουρα του Νικου Γιαννουλεα  "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 1888-1968" (2009), που μερη της παραθετει ο Βαγγελης Σακκατος στη μπροσουρα του "ΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ" (2012), απο οπου προερχονται τα παρακατω αποσπασματα:

"... Στις 22 Αυγουστου 1923 το Α' Σωμα Στρατου ενηργησε συμφωνα με τις εντολες του δημοκρατη πολιτικου Γεωργιου Παπανδρεου, με συνεπεια να δολοφονηθουν δεκατρια (13) περιπου ατομα, να τραυματιστουν πανω απο πενηντα (50) και να συλληφθουν περισσοτερα απο εκατο (100).
...
Στις 21 Μαρτιου 1947 εισηλθαν στο Γυθειο της Λακωνιας ταγματασφαλιτες του Κατσαρεα και δολοφονησαν περισσοτερους απο τριαντα (30) κρατουμενους, ο Γεωργιος Παπανδρεου (ηταν παλι υπουργος), χωρις ιχνος ανθρωπιας, κινουμενος μονον απο το αντικομουνιστικο του παθος, κανει δηλωσεις και λεει οτι: "Καλως εσφαγησαν" και ακομα οτι ειναι "εθνικη αναγκη οι μοναρχικες συμμοριες" (ο Νικος Γιαννουλεας παραθετει την πληροφορια αυτη απο το βιβλιο του Νικου Μιχιωτη: ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ 1946-1960).

"Εθνικη αναγκη οι μοναρχικες συμμοριες", εθνικοτερη οι κομματικες και εθνικοτατη οι τραπεζικες.
Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ

* Η λεξη ΜΩΡΙΑΚΗ ειναι σωστα γραμμενη, ως προερχομενη εκ της μωριας, που ειναι μια και μοναδικη και οχι οπως η ομοηχος εκ του μοριου ορμωμενη, που προκαλει συγχυση με τη νοηματικη της πολυπλοκοτητα, πχ δομικο στοιχειο της υλης, βαθμολογικη μοναδα ιεραρχησης ή αξιολογησης, γεννητικο οργανο κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου