Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ

"Μετα γε τους τραπεζιτας εθνος τουτου γαρ ουδεν εστιν εξωλεστερον"* (Αντιφανης)

Παρακολουθουμε παλι το ιδιο εργο, με τους γραβατωμενους απεσταλμενους τυραννους - εκτελεστες της χουντας της χρηματοπιστωτικης ανανδρου τριανδριας να περιφερονται στη χωρα μας ζητωντας τη ρευστοποιηση του "σωματος" και του "αιματος" των Ελληνων.

Σε μια κλιμακουμενη προκλητικη παρεμβαση στο αποσυνθεμενο τυμπανιαιο πτωμα της Ελληνικης δημοκρατιας, δικην στρατιωτικου κυβερνητικου συμβουλιου, που δικαιωνει το χαρακτηρισμο του καθεστωτος της χρηματοπιστωτικης εξαρτησης ως τραπεζοφασισμου, η Alpha Bank, αλλοδαπης παραποιησης Ελληνικου ονοματος -  λαθρομεταναστη στη γλωσσικης μας κουλτουρα, απαιτησε πριν λιγες μερες την πιστη εφαρμογη της δημοσιονομικης πολιτικης της λαικης εξαθλιωσης.
Αποκορυφωμα του αντιδημοκρατικου παρεμβατισμου της παραπανω τραπεζας ηταν το επομενο χτυπημα της, που προσβαλλει βαναυσα την αρχη της λαικης κυριαρχιας με τη συμπεριφορα της τραπεζοκρατικης επικυριαρχιας, στιγματιζοντας οριζοντια, για να χρησιμοποιησω τη συγχρονη ορολογια της οικονομικης γεωμετριας της τραπεζοκρατιας, το κοινοβουλευτικο συστημα κυβερνησης και αντιπολιτευσης:
«Tο πολιτικό προσωπικό που διαφεντεύει τις τύχες της χώρας (Σημειωση σχολιαστη: το τραπεζικο συστημα διαφεντευει τις ατυχιες της) παραμένει εν πολλοίς ανυποψίαστο για τους κινδύνους κατάρρευσης που ελλοχεύουν, εάν δεν συνεχισθεί με συνέπεια η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. Η κυβερνητική πλειοψηφία κυβερνά με πρόγραμμα τις προεκλογικές εξαγγελίες των διαφόρων κομμάτων που την απαρτίζουν και που στην πλειονότητά τους συνιστούν ανατροπή των συμφωνηθέντων με τις χώρες που χρηματοδοτούν τα ελλείμματά μας. Η αντιπολίτευση υπερθεματίζει επιδιώκοντας την επαναφορά στα προ Μνημονίου δεδομένα. Η όλη κατάσταση θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι... (Σημειωση σχολιαστη: ποιο ακριβως ανεκδοτο; μηπως αυτο που το λιονταρι εκανε το λαγο πρωθυπουργο;). Η επαναδιαπραγμάτευση είναι σήμερα το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που, αντί να κάνουν την δουλειά τους (Σημειωση σχολιαστη: χρεωνοντας τις ζημιες στο λαο και τα κερδη στους τραπεζιτες) για να βγει η χώρα μια ώρα γρηγορότερα από την κρίση, αρκούνται σε εύκολες και μαγικές λύσεις. Εμφανιζόμεθα διεθνώς ως κακομαθημένα παιδιά που δεν θέλουν να μεγαλώσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες(Σημειωση σχολιαστη: τα καλομαθημενα παιδια φοιτουν στα κολλεγια των Ιησουιτων του τραπεζοφασισμου, που θελουν να μεγαλωσουν το χρεος αναλαμβανοντας αυτα τις ευθυνες των κερδων)».

Παντως, περισσοτερο κακομαθημενα παιδια απο τις τραπεζες δεν υπαρχουν, με την ηβηφρενεια (νεανικη σχιζοφρενεια) του τραπεζιτικου καπιταλισμου. Οταν κερδοφορουν επικαλουνται τους νομους της ελευθερης αγορας για να νομιμοποιησουν τα βρωμικα κερδη τους και οταν απειλουνται με χρεοκοπια δοξαζουν τον κρατικο παρεμβατισμο για να απενοχοποιησουν τη λαικη ληστεια, που γινεται για τη σωτηρια τους.

Χαρακτηριστικο και κραυγαλεο παραδειγμα της τραπεζοκρατιας αποτελει η fast track μεταβιβαση της Αγροτικης Τραπεζας στην Τραπεζα Πειραιως.
Χρησιμοποιω τον ορο μεταβιβαση και οχι πωληση, γιατι ενω την Παρασκευη το βραδυ, τη νυχτα που "τα ονειρατα", για να δανειστω αποσπασματα στιχου του Σεφερη, του κεφαλαιοκρατικου καπιταλισμου "αληθευουν", πχ με υποτιμησεις εθνικων νομισματων και παρομοιες ευαγεις πραξεις καπιταλιστικου αιφνιδιασμου, ανακοινωθηκε η αλλαγη της ιδιοκτησιας, δεν διευκρινιστηκε, ομως, το τιμημα, προφανως γιατι στην τραπεζικη πιστη "η τιμη τιμη δεν εχει" και το θρησκευτικο δογμα "πιστευε και μη ερευνα" μετουσιωνεται σ' αυτο του οικονομικου υπερδογματος "ληστευε και μη ερευνα".

Ετσι, διαχωριστηκε η κερδοφορος επικαρπια της Αγροτικης Τραπεζας απο την επαχθη και ζημιογονο ψιλη κυριοτητα και η πρωτη μεταβιβαστηκε στην τραπεζα Πειραιως, ενω η δευτερη παρακρατηθηκε στην "ιδιοκτησια" του χρεοστατη λαου, επιβεβαιωνοντας τη βασικη αρχη της οικονομικης τυραννιας: το κερδος στο τραπεζικο κεφαλαιο και η ζημια στο λαο.

Επιτελους ποιος κυβερνα αυτον τον τοπο, η τραπεζοκρατια ή ο λαος;
Ποιος θα ανακοψει την οιηση της εξουσιας της;

Ο Θουκιδιδης σε πεισμα του Ευρωπαικου συσκοτισμου εχει καταγραψει την "κοκκινη γραμμη" της λαικης επαναστατικης αντιστασης.
Μια γραμμη στο γλωσσικο περιβαλλον της Ευκλειδιας γεωμετρικης σκεψης, με τη λεκτικη απλοτητα και  αμεσοτητα δυο απαρεμφατων, δυο ουσιαστικοποιημενων επιθετικων δοτικων και δυο ρηματων, κατω απο τη στερεη συνεκτικοτητα ενος αντιθετικου συνδεσμου, στην οποια δεν χωρει η ασαφεια του πολιτικου χωροχρονου και η ρευστοτητα των πολιτικων προθεσεων, πχ ανα, κατα, δια κλπ (κατα-γγελια, ανα-δια-πραγματευση, επ-ανα-δια-πραγματευση, crescendo και αριθμητικη προοδος προθεσεων απο τη σαφηνεια της μιας στην τροικα του πολιτικου βερμπαλισμου: επ-ανα-δια-πραγματευση, κλπ).

"Ου τοις αρχειν βουλομενοις μεμφομαι, αλλα τοις υπακουειν ετοιμοτεροις ουσιν" (Θουκιδιδης).

Οι παραπλευροι (collateral)διαυλοι της παραπληροφορησης, τα ΜΜΕ (Μεσα Μαζικης Ευρωμαλακιας), θιασοι του συνειδησιακου Μιθριδατισμου, συνεχιζουν ως δεξιοκεκτροαριστεροι πλεον πρωτοψαλτες το αντιφωνο της αποπλανησης της Εθνικης συνειδησης, παρουσιαζοντας τη δημοσκοπικη και δημαγωγικη εικονα μιας τρισευτυχισμενης χωρας ηλιθιων πολιτων, που σφυριζουν αμεριμνοι και ικανοποιημενοι για τη δημογραφικη ισορροπια και ταξη των αυτοχειριων, που δινουν ανασα ελπιδας στα αδιεξοδα της κοινωνικης ασφαλισης και προνοιας, την καλωσυνη και καλοσυνη του εργασιακου μεσαιωνισμου, που αφηνει ακουραστα και ανεγγιχτα τα παιδια απο το μοχθο και το μιασμα της εργασιας, ζωντα το ονειρο της ανεργιας, την λυτρωτικη λειψοφαρμακια, που απαλλασει απο τη βασανο της αφυπνισης του παιδικου τραυματος της χαποδυσκαταποσιας, την ελεημονα φοροληστεια, που επιβαλλει δια της βιας το θεαρεστο εργο της χριστιανικης φοροευσπλαχνιας, την ανελεητο χαρατσοδρομια, που αφυπνιζει τα Οθωμανικα καταλοιπα της εθνικης υποτελειας, τη βιαιη οξειδωση του λαικου μοχθου στα υγρα θησαυροφυλακια των τραπεζων, κλπ, κλπ,  διασπειρωντας συναμα ως δηθεν "αναγκαιοτητα" το δημοσιονομικο εξοστρακισμο των φεροντων το σχημα της ιερωσυνης, ενστολων παρειων της χρηματοπιστωτικης χουντας, με μεταθεση της μισθοδοσιας τους απο τη θεσμικη υποχρεωση του κρατους στην ελεημονα βουληση της Εκκλησιας.
Λεγεται, μαλιστα, πως στο εξης θα μπει πλαφον και εισοδηματικα κριτηρια στη λαικη εξαθλιωση και θα καθορισθει με πραξη νομοθετικου περιεχομενου η λεγομενη κοινωνικη εξαθλιωση, κατα το κοινωνικη συνταξη, ωστε να μπει φραγμος στον ιδεοληπτικο καταναγκασμο της στασιμοπληθωριστικης αισιοδοξιας, που ανεδειξαν ως ποθογενετικο φαινομενο οι προσφατες εκλογες.

Παραλληλα, οι παραπλευροι αυτοι διαυλοι της παραπληροφορησης πλειοδοτησαν στη στηριξη των σχηματικων της καταστολης, για τη διατηρηση του ειδικου μισθολογιου τους, γιατι γνωριζουν πως "νηστικια αρκουδα δεν χορευει" και πεινασμενος ενστολος δεν δερνει, ενω ο εξαθλιωμενος λαος δερνεται ευκολοτερα.

Η "υπομονη" του εξωτικου (Βιετναμεζου) Γερμανου αρχισε να εξαντλειται και το παιγχνιδι των εκβιασμων συνεχιζεται, για την αποβολη της χωρας μας απο το νομισματικο στρατοπεδο συγκεντρωσης του Ευρω, γεγονος που θα αποτελεσει την πρωτη ανθρωπιστικη πραξη αμνηστευσης και απελευθερωσης νεκρου κρατουμενου.

Οι φτωχοι θα γινουν φτωχοτεροι και οι πλουσιοι πλουσιοτεροι.

Ο Ελληνας θα χορτασει τουλαχιστον ξυλο στον επερχομενο κοινωνικο ζοφο, τραγουδωντας τρισευτυχης το συμβολικης αθωοτητας παιδικο τραγουδι:

Ενα λεπτο κρεμμυδι γκεο βαγκεο,
Ενα λεπτο κρεμμυδι φρανσε φρανσεο,
Ενα λεπτο κρεμμυδι ντοϋτσε ντοϋτσεο...

Αν εχει μεινει, βεβαια, κρεμμυδι...

"Μακαριοι οι πεινωντες και διψωντες την δικαιοσυνην, οτι αυτοι χορτασθησονται".

* (μετα τους τραπεζιτες δεν υπαρχει καμια αλλη πιο σιχαμερη ταξη ανθρωπων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου