Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

HARRY WALKER AGENCY

GAP TO LET!!!
(Ο ΓΑΠ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ!!!
ή
ΕΛΑ Μ@@ΝΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ)

Ως μελος του γραφειου The Harry Walker* Agency ενοικιαζεται ο ΓΑΠ!!!

Η ειδηση χορεψε ζειμπεκικο στα μεσα αποπλανησης της κοινης γνωμης (πορνη γνωμη εκδιδομενη επι ... προεκλογικων υποσχεσεων) της Οθωμανικης Τηλεοπτικης Αυτοκρατοριας και επιτελους γελασε ο καθε μνημονιοπικραμενος!

"La montée de l'insignifiance" (Η ανοδος της ασημαντοτητας) κατα τον Κορνηλιο Καστοριαδη και δια σχολιου του Cahiers de psychologie politique "Les fonctions de la vie imaginaire" (Οι λειτουργιες της φαντασιακης ζωης) (Michèle Ansart-Dourlen), οπως για παραδειγμα η πρωθυπουργικη νεροτσουληθρα και η προεδρικη μεσοσκελιαια πιπιζα*.

Το γραφειο The Harry Walker Agency ειδικευεται στην εκμισθωση ταριχευμενων εγκεφαλων πολιτικων, οικονομολογων κλπ, που μετα τις λαμπρες αποτυχιες τους στην πολιτικη, την οικονομια κλπ, στρεφονται στην εκφωνηση λογων σε μαζοχιστικες οργανωσεις μαυρης πολιτικης, οικονομικης κλπ μαγειας.

Στον Αγγλοσαξωνικο γλωσσικο πρωτογονισμο τετοιου ειδους οργανωσεις χαρακτηριζονται ως Think Thank (δεξαμενες σκεψης), που εμπορευονται την καθε ειδους πολιτικη ή οικονομικη κλπ μαλακια με το γαλονι (μετρικη και ιεραρχικη μοναδα).
Στην Ελληνικη γλωσσα υπαρχει πιο αποκαλυπτικος χαρακτηρισμος: καπιταλιστικα σκουπιδια.

Διαβαζοντας την ειδηση της εκμισθωσης του ΓΑΠ, σκεφτηκα πως αποτελει τον πρωτο μετα το Χριστο σωτηρα, που μετα τη "σωτηρια" της χωρας του, επαγγελεται τη "σωτηρια" της ανθρωποτητας, με το αζημιωτο βεβαια (ακομα και η σωτηρια εγινε μισθωτη και εξαρτημενη εργασια για τη διασωση του παγκοσμιου ασφαλιστικου συστηματος της βλακειας), αναλογιζομενος το περιστατικο που καταγραφει ο Πλουταρχος για εναν αναλογο "σωτηρα" της αρχαιοτητας, το γιατρο Μενεκρατη:

"Του δ' ιατρου Μενεκρατους, επει κατατυχων εν τισιν απεγνωσμεναις θεραπειαις Ζευς επεκληθη, φορτικως ταυτη χρωμενου τη προσωνυμια, και δη και προς εκεινον επιστειλαι τολμησαντος ουτως,
"Μενεκρατης Ζευς βασιλει Αγησιλαω χαιρειν", αντεγραψε "βασιλευς Αγησιλαος Μενεκρατει υγιαινειν".

(Ο γιατρος Μενεκρατης εξαιτιας επιτυχιων του στη θεραπεια απελπιστικων ασθενιων επονομαστηκε Ζευς, προσωνυμια που με επαρση εκανε χρηση και μαλιστα τολμησε να αποστειλει επιστολη (στον Αγησιλαο) γραφοντας "ο Μενεκρατης ο Ζευς χαιρετα το βασιλια" και (ο Αγησιλαος) ανταπαντησε "ο βασιλιας Αγησιλαος ευχεται στον Μενεκρατη περαστικα").

Περαστικα στον ΓΑΠ!!!
Περαστικα και σε μας!!!
Και να μην ξεχναμε πως "δεν υπαρχουν αθωα θυματα" (Sartre).

* Απο το ονομα Walker (περιπατητης) μπορω να κρινω πως προκειται για γραφειο περιπατητων (οχι περιπατητικων), κοινως σουλατσαδορων, πολιτικων, οικονομολογων κλπ καιροσκοπων και προκαλει απορια η αποδοχη σ' αυτο ενος ποδηλατη και νεροτσουληθρα.
Παντως ειναι γνωστο πως μετα τον Αριστοτελη οι περιπατητικοι στηριχθηκαν στον εμπειρισμο και την πολυμαθεια, ενω οι σημερινοι περιπατητες στον εμπειρισμο και την αμαθεια.
Οπως μαρτυρει ο Αναχαρσις (ηγεμονας της Σκυθιας τον 6ο πΧ αιωνα) "λεγουσι μεν οι σοφοι παρ' Ελλησι, κρινουσι δ' οι αμαθεις" (στην Ελλαδα μιλουν οι σοφοι, αποφασιζουν ομως οι αμαθεις).
Αυτα στην αρχαιοτητα.
Σημερα μιλουν και αποφασιζουν μονο οι αμαθεις.

* Mελος του γραφειου The Harry Walker Agency ειναι και πρωην υπερατλαντικος προεδρος, γνωστος σαξοφωνιστας και μαεστρος των σηραγγωδων πνευστων (πνευστων των σηραγγωδων σωματων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου