Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΔΡΑΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

"ΠΑΝ Ο,ΤΙ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ"

Η εξεγερση επαγγελματιων της Υδρας κατα των κρατικων οργανων, που συνελαβαν συναδελφο τους για  φορολογικες παραβασεις, μου εφερε στο νου τον "L'Homme révolté" (Εξεγερμενο Ανθρωπο) του Camus.

"Ο εξεγερμενος διεκδικει το δικαιο οχι μονο για τον εαυτο του, αλλα για ολους... λεει οχι βεβαιωνοντας την υπαρξη ενος οριου... Η εξεγερση απο τη μια στηριζεται στην αναντιρρητη αρνηση της παραβιασης καθε οριου και απο την αλλη στη βεβαιοτητα της ασκησης καθε ανθρωπινου δικαιωματος".

Σε αποσταση ασφαλειας απο τα γεγονοτα και ως "φορο" τιμης της αφορητου και αφορολογητου δοξας της νησου των Δρυοπων, του Μιαουλη και του Κουντουριωτη, που στιγματιστηκε καθ' υπερβολη απο τα Ελληνικα και ξενα μνημονιοδιατεταγμενα και μνημονιοπροσκηνυμενα μεσα της παραπληροφορησης, της ψυχολογικης και πολιτικης βιας, επειδη οι σωτηρες της "δημοκρατιας"* της "σωτηριας" δεν επεισαν τους πολιτες της "Μικρας Αγγλιας"**, αλλα και της Μεγαλης Ελλαδας για την Ελληνικοτητα των προθεσεων της εξοντωτικης και χαρατσοφορου φοροληστοτρομοκρατιας, παραθετω την Επαναστατικη Διακηρυξη της Υδρας, με τιτλο "Διαβατηριον των Ελληνικων Μαχομενων Πλοιων", για την κηρυξη της Εθνεγερσιας του 1821.
(Καθε ομοιοτητα με τη σημερινη πραγματικοτητα ειναι συμ-πτωματικη, τουτεστιν συν πτωματωση εθνικων πτωματων).

"Το Ελληνικον Εθνος βεβαρυμενον πλεον να στεναζη υπο τον σκληρον ζυγον (Σημειωση σχολιαστη: Τουρκικο τοτε, Χρηματοπιστωτικο σημερα) υπο τον οποιον τεσσαρας περιπου αιωνας καταθλιβεται επονειδιστως, τρεχει με γενικην και ομοφωνον ορμην εις τα οπλα δια να κατασυντριψη τας βαρειας αλυσσους τας υπο των βαρβαρων Μωαμεθανων (Σημειωση σχολιαστη: βαρβαρων Μωαμεθανων τοτε, βαρβαρων Τραπεζοκρατων σημερα) περιτεθισας εις αυτο.
...

Ημεις οι προυχοντες, οι συγκροτουντες την διοικησιν της Νησου ταυτης επιτρεπομεν εις τον Καπετανιον Γιακουμακην Τουμπαζην του πλοιου Θεμιστοκλης, το οποιον εχει κανονια δεκαεξ και αλλα πολεμικα οπλα (Σημειωση σχολιαστη: πλωτη γιαφκα) υπο την Ελληνικην σημαιαν να υπαγη μετα του πλοιου τουτου, οπου ηθελε κρινει ωφελιμον και αναγκαιον εις τον κοινον αγωνα, και να ενεργη κατα των Οθωμανικων δυναμεων δια ξηρας τε και θαλασσης παν ο,τι συγχωρειται εις νομιμον πολεμον, εως ου η ελευθερια και ανεξαρτησια του Ελληνικου Γενους να αποκατασταθη με στερεωσιν ...
16 Απριλίου 1821".

"ΠΑΝ Ο,ΤΙ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ", η φραση κλειδι που διακρινει την Ελληνικη πολεμικη λεβεντια απο τη ναζιστικη εγκληματικη βαρβαροτητα, για να μην παραγραφει απο τη μνημη μας η ισοβιοτητα, δια βιου της ανθρωποτητας, των ναζιστικων εγκληματων κατα  της ανθρωποτητας και των συνακολουθων αποφασεων της Νυρεμβεργης.

Οι Υδραιοι, οπως και ολοι οι Ελληνες δεν αρνουνται να καταβαλλουν "ΠΑΝ Ο,ΤΙ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ".

Συγχωρειται, ομως, "ΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ" η "σωτηρια" της Ελλαδας των τραπεζιτων με τη θυσια της Ελλαδας των πολιτων;

Συγχωρειται, ομως, "ΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ" η εξοντωση του λαου υπερ της χρηματοπιστωτικης αλητειας.

Συγχωρειται, ομως, "ΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ" οι Ευρυδημιοι Εφιαλτες*** της εθνικης τραγωδιας να παριστανουν, ως απο μηχανης εκλογικης, τους εκ της σταχτης του χρεους αναγεννηθεντες ασπιλους και αμολυντους Φοινικες και τους Τραχινιους Αθηναδες της τιμωριας;

Η ιστορια επαναλαμβανεται ως καρναβαλικη φαρσα, με τη μεταμφιεση των ενοχων σε τιμωρους της ενοχης των αθωων.

"Hρθαν
ντυμενοι φιλοι
αμετρητες φορες οι εχθροι μου
το παμπαλαιο χωμα πατωντας"
(Ελυτης).

* Ως "δημοκρατια" χαρακτηριζω αυτη των δημοσιογραφων και των πολιτικων, ενα πολιτευμα εικονικης ελευθεριας, που στην πραγματικοτητα προκειται, κατα τον Κορνηλιο Καστοριαδη, για μια "φιλελευθερη ολιγαρχια" στην οποια δεν υπαρχει ο πολιτης, ο ικανος, κατα τον Αριστοτελη, να αρχει και να αρχεται.

** O Ιμπραημ αποκαλεσε την Υδρα "Μικρα Αγγλια", γιατι διεθετε 130 ετοιμοπολεμα πλοια, με 5.500 αντρες και 2.500 κανονια.

*** Ο Εφιαλτης, γιος του Ευρυδημου, υπεδειξε, συμφωνα με τον Ηροδοτο, στον Ξερξη τη διαβαση απο το ορος Καλλιδρομο προς τις Θερμοπυλες και οδηγησε τους Περσες στα νωτα των Σπαρτιωτων του Λεωνιδα το 480 πΧ.
Εκτελεστηκε αργοτερα, οταν επεστρεψε στην πατριδα του Αντικυρα της Φθιωτιδας, απο τον Αθηναδη τον Τραχινιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου