Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ

CE QU' A VU LE VENT D' EST
Ή
CE QUE N' A PAS VU LE VENT D' OUEST*

Τελικα και παρα τις φημες για το αντιθετο, η Ελλαδα ειναι η περισσοτερο ευνομουμενη φορολογικα χωρα της ΕΕ!
Το θαυμαστικο υποδηλωνει εκπληξη και οχι ειρωνεια.

Στη χωρα της ορθης βλακειας, κατα τον ορθο λογο, αυτη που ο εγγονος του δικτατορα, πριν και ιδιος γινει οικονομικος δικτατορας και προστατης των απανταχου της Ελλαδος αθλιων κοπριτων, αποκαλεσε γιγαντα με μυαλο νανου, η παραοικονομια και η φοροδιαφυγη ζουν και βασιλευουν και τον κοσμο κυριευουν, οπως λεει και ο λαικος θρυλος.

Σε καμια λαικη αγορα οι μαναβηδες, οι ψαραδες και οι κρεοπωλες δεν εχουν αναμεσα στις σαρδελες, τα αγγουρια και τα Carrywurst ταμειακες μηχανες..., αναφερομαι στο Βερολινο και οχι στο Μπαγκλαντες.

Βεβαια, σε αρκετα καταστηματα με ταμειακες μηχανες φαινεται πως η φορολογικη αμνηστια απο την μη εκδοση αποδειξεων κοστιζει λιγοτερο απο τη συντηρηση λογω της χρησης τους, γι' αυτο και ο πρακτικος Γερμανικος νους επιλεγει το πρωτο, εξοικονομωντας απο το δευτερο.

Οι παπατζηδες (δεν αναφερομαι στην ομοηχο και ομοτεχνο  Ελληνικη πολιτικη δυναστεια) της Kurfürstendamm Strasse, που αδειαζουν τις τσεπες των ανυποψιαστων τουριστων, προφανως αποτελουν μερος της εθνικης οικονομιας, αποδιδοντας διπλη φορολογηση στο κρατος, φορο προστιθεμενης και αφαιρουμενης αξιας.
Βεβαια, υπαρχει το ελαφρυντικο στοιχειο, πως το παιγνιο εκτελειται με σπιρτοκουτα και μια κρυμμενη μπιλια και οχι με το γνωστο παπα της τραπουλας, γεγονος που κατα το γραμμα του νομου, του λεγομενου Ευρωπαικου κεκτημενου, κατατασσεται στα παιδικα παιγνιδια και οχι στα τυχερα παιγνια.

Οι μαυραγοριτες, πχ εισιτηριων, φανερα και απροκαλυπτα, μπροστα στην κεκτρικη εισοδο της Berliner Philharmoniker, προφανως επιτελουν κοινωφελες πολιτιστικο εργο, γι' αυτο χρονια τωρα τα ιδια προσωπα (κλειστο το επαγγελμα των μαυραγοριτων;) ειναι παντα στη θεσεις τους ως παγια και διαρκης αναγκη της Γερμανικης πολιτιστικης οικονομιας.
Πριν ενα χρονο ειχα μια γραφικη περιπετεια με εναν απο αυτους, τους εθνικοπολιτιστικους προμηθευτες...
Τη μια μερα αγορασα απο αυτον ενα εισιτηριο των 40 με 100 € και την αλλη μερα, κατεχοντας ενα παραπανω, του πουλησα σε υπερχοντρικη συναλλαγη, παιρνοντας το αιμα μου πισω, ενα εισιτηριο των 40 προς 150 €.
Στην αρχη διαμαρτυρηθηκε για την τιμη, μεχρι να καταλαβει ο κωλογερμαναρας τι εστι στασιμοπληθωρισμος!
Η ταμπελα, ομως, που ειχε στα χερια του με τη φραση "SUCHE KARTEN" (ΨΑΧΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ) εδειχνε πως η ζητηση ηταν μεγαλυτερη της προσφορας και ο νομος της καπιταλιστικης ηθικης θα λειτουργουσε αλανθαστα.
Παντως ο υπερηλικας, που καθοταν διπλα μου στη συναυλια, αγοραζοντας, αγνωστο ποσο, απο τον μαυραγοριτη το εισιτηριο που του ειχα πωλησει, ηταν ευτυχης.

Εις ματην αναζητησα να υποβαλλω πιστωτικη και χρεωστικη δηλωση για την αποδοση του φορου προσθαφαιρουμενης αξιας, για να μην κατηγορηθω για νομιμοποιηση εσοδων απο βρωμικο χρημα, μαλιστα με "νομους" των νομεων της εξουσιας, που προσβαλλουν βαναυσα τα ανθρωπινα δικαιωματα, με την αναδρομικοτητα της ισχυος τους (εξαλλου ισχυς σημαινει δυναμη), που για το μαυρο χρημα μπορει να φτασει ακομα και ως την αρχη της ζωης.
Αν πχ ο μαιευτηρας, πριν 50 ή 100 χρονια, εκανε δωρο το φακελακι στο νεογεννητο, τοτε το μαυρο χρημα αποκτα γι' αυτο τα χαρακτηριστικα του γενετησιου εγκληματος και μαλιστα χωρις τα ελαφρυντικα του προτερου εντιμου βιου, αφου η εγκληματικη πραξη ελαβε χωρα ταυτοχρονα με την εναρξη του βιου..., εκτος και αν οι νομικες υπηρεσιες της εφιαλτικης "δημοκρατιας" της ελευθερης αγορας μεταθεσουν προγενεστερα την εναρξη του βιολογικου βιου, πχ με την πυροδοτηση των σπερματοζωαριων στον γεννητικο πυροσωληνα κατα τη συνουσια ή ακομα αν η βιοηθικη του καπιταλισμου, προκειμενου να αυξησει το φορογικο βιο, προσδιορισει την εννοια της εγκεφαλικης ζωης, κατα την εννοια του εγκεφαλικου θανατου, τη στιγμη, δηλαδη, της εγκεφαλικης συλληψης της προθεσης για την πραγματοποιηση της..., οποτε μιλαμε για εγκλημα απο προθεση...
"Ουδεν κακον αμιγες καλου", με τη διαφορα πως το κακο και το καλο δεν αποτελουν "ισοδυναμα" μετρα, αφου το πρωτο ειναι μεγαλυτερο του δευτερου.
Ετσι, το δικαιο αποκτα προφυσικα και προβιοτικα χαρακτηριστικα, αυξανοντας τη μακροζωια, με γκριζες, ομως, ζωνες αναμεσα στη φυσικη και τη θετη του υποσταση, αναγοντας τον οικονομικο φασισμο σε σπερματικο υλικο του πολιτευματος της εφιαλτικης "δημοκρατιας" της ελευθερης αγορας.

Τελικα, δεν βρηκα τροπο νομιμοποιησης του βρωμικου χρηματος της μαυρης αγοροπωλησιας των εισιτηριων, γιατι φαινεται πως ο σκοπος (πολιτισμος) αγιαζει τα μεσα (παρανομη συναλλαγη).
KULTUR IST ÜBERALLE

* ΟΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
ή
ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Διπλη παραλλαγη του Prélude (εβδομο του πρωτου τευχους) Ce qu'a vu le vent d'ouest (Οτι ειδε ο δυτικος ανεμος) του Debussy.

ΥΓ. Θα ηταν, ομως, παραλειψη αν δεν ανεφερα και μια θετικη πλευρα του ελευθερου ανταγωνισμου της αγορας..., τον τετραγωνισμο του κυκλου.
Στις πιτσαριες πολυ συχνα αναφερεται η διαμετρος της πιτσας, πχ 22, 24, 25 και 26 εκατοστα.
Περα απο το γεγονος οτι χρειαζεται διαβητης και χαρακας στο γευμα, εκτος απο το πηρουνι και το μαχαιρι, ενας ταλαιπωρος πιτσαδορος, για να μιμηθει καποιες αναλογες κατασκευες της πολυεθνικης Hut (που πας ρε Καραμητρο;), ειχε την ιδεα να γραψει στον καταλογο, πως η πιτσα της διαμετρου των 26 εκατοστων, προσφερεται και σε τετραγωνη μορφη.
Οταν τον ρωτησα ποση ειναι η πλευρα της δεν ηταν ετοιμος να απαντησει, με τη δικαιολογια οτι συνηθως σερβιρει την κυκλικη.
Ο τετραγωνισμος του κυκλου ειχε ηδη συντελεστει.
Η αρρητος βλακεια του ανταγωνισμου μονο παραμενει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου