Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

H ΑΨΙΔΩΤΗ ΦΟΡΜΑ (ARCH FORM) ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΦΡΑΔΙΟΙ* (INFRADIAN) ΡΥΘΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Στον φιλο μου Πανο, μαθηματικο, προγραμματιστη και "συντηρητη" των  αντιστασιακων αντιμνημονιακων σχολιων μου, που δοκιμαζεται να αποδειξει στη Silicon Valley της πολιτικης διαφθορας, πως ο προγραμματιστης δεν ειναι ελεφαντας.

Παραφραζοντας τον Bertolt Brecht:
ΠΑΝΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

"Μη ειναι βασιλικην ατραπον επι γεωμετριαν" (Eυκλειδης)
(Δεν υπαρχει βασιλικος - συντομος - δρομος για τη γεωμετρια)

"Ειναι ουν τυραννικην ατραπον επι δημοκρατιαν;"
(Υπαρχει λοιπον τυραννικος - δικτατορικος - δρομος για τη δημοκρατια;)

Γιατι ολες οι δικτατοριες επικαλουνται τη σωτηρια, αλλοτε της δημοκρατιας και σημερα της οικονομιας, θυσιαζοντας παντα με εναν πρωτοφανη καννιβαλισμο τα ανθρωπινα δικαιωματα και σημερα και τη βιολογικη υποσταση του ανθρωπου.

Οι δικτατοριες στην Ελλαδα εχουν αποκτησει μια πιθανως προβλεψιμη περιοδικοτητα, στη βαση των απλων μαθηματικων αναλογιων και της αψιδωτης φορμας και χωρις την επιστρατευση της θεωριας των πιθανοτητων.

Α. Δικτατορια του Παγκαλου: 1925 - 1926, 1 χρονος.
Α'. Ενδιαμεση περιοδος: 10 χρονια.
Β. Δικτατορια του Μεταξα: 1936 - 1941, 5 χρονια = (Α+2Χ2).
Β'. Ενδιαμεση περιοδος: 26 χρονια = (Α'+16).
Γ. Δικτατορια των Συνταγματαρχων: 1967 - 1974, 7 χρονια = (Β+2Χ1).
Γ'. Ενδιαμεση περιοδος: 36 χρονια = (2ΧΑ'+16).
Δ. Δικτατορια της τραπεζοκρατιας (οικονομικη δικτατορια): 2010 - , προβλεπομενη διαρκεια 7 χρονια = (Γ + 2Χ0).
Δ'. Ενδιαμεση περιοδος: προβλεπομενη διαρκεια: 46 χρονια = (3ΧΑ'+16).
Ε. Επομενη δικτατορια: 2056, προβλεπομενη διαρκεια 5 χρονια = {Δ+[2Χ(-1)]}.
κ.ο.κ

Παρατηρουμε πως οι διαρκειες των δικτατοριων παρουσιαζουν μια αψιδωτη και αναστρεψιμη - καθρεπτοειδη (ειναι η ιδια απο αριστερα προς τα δεξια και απο δεξια προς αριστερα) φορμα: 1 - 5 - 7 - 7 - 5 -  1, με τα χαρακτηριστηκα αρχικα μιας αυξουσας και στη συνεχεια μιας φθινουσας αριθμητικης προοδου, ενω οι ενδιαμεσες περιοδοι μεταξυ των δικτατοριων εμφανιζουν μια αυξουσα προοδο της οποιας τα μελη διαμορφωνονται απο το αθροισμα της σταθερας των τεσσαρων πληρων βουλευτικων περιοδων (16 χρονια, που αποτελει το τετραγωνο της βουλευτικης περιοδου ή την 4η δυναμη της διαφορας - 2 - της προοδου της διαρκειας των δικτατοριων, που με τη σειρα του το 2 ειναι η ριζα της βουλευτικης περιοδου) συν Α'ν, οπου ν = 1, 2, 3... ν και Α' = 10, δηλαδη δυο  πληρεις προεδρικες περιοδοι (10 χρονια).
Η ισορροπια του συστηματος εντοπιζεται, ακομα, στο γεγονος πως η ακολουθια της διαρκειας των δικτατοριων εχει ως βαση μονους και πρωτους αριθμους, δηλαδη αριθμους που διαιρουνται μονο με τη μοναδα και τον εαυτο τους, εξαλλου η εξουσια καθε δικτατοριας ειναι μονη, πρωτη και αδιαιρετη, ενω η αυξουσα προοδος των ενδιαμεσων περιοδων εχει ως βαση ζυγους αριθμους και τεινει αυξανομενη μεχρι την επαναληψη του Ινφραδιου ρυθμου της δικτατοριας, για την επανεμφανιση και επαναληψη της αψιδωτης φορμας.

Απο την παραπανω αναλυση συναγεται πως οι σχεσεις δικτατοριας και μεσοπεριοδων τους ειναι Πυθαγορειες, κατα συνεπεια σκοτεινες και ανεξιχνιαστες, αφου διαμορφωνονται αλλοτε στους αποστειρωμενους χωρους των μυστικων υπηρεσιων και αλλοτε στα υγρα θησαυροφυλακια των μυστικοτερων τραπεζων.
Σχεδον καθημερινα αναφερεται το τραπεζικο απορρητο και εχει σχεδον ξεχαστει το εθνικο.

Η μαθηματικη αυτη ακριβεια στην απεικονιση της πραγματικοτητας της Ελληνικης πολιτικης ιστοριας βαζει σε αμφιβολια την αποψη του Einstein, πως "οταν οι μαθηματικοι νομοι ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα δεν ειναι σαφεις, οταν ειναι σαφεις δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα", αυτο που απεδειξε μαθηματικα ο Kurt Gödel με τα περιφημα Θεωρηματα της Μη Πληροτητας**.

Ο Wittgenstein εδωσε τη φιλοσοφικη διασταση της Μη Πληροτητας "Μια αντιφαση ειναι αντιφαση μονο οταν ειναι παρουσα.
Κατα καποιους η αντιφαση ειναι εξ αρχης κρυμμενη μεσα στα αξιωματα, χωρις να φαινεται, οπως η φυματιωση, που δεν την υποψιαζομαστε και καποια στιγμη βρισκομαστε πεθαμενοι".

Μενει τωρα τα ταγματα (κομματικοι λοχοι ταγμενων και διατεταγμενων) των Ιησουιτων της "δημοκρατιας της σωτηριας" να καταρριψουν την αρχη της ισοδυναμιας (με τις θεωριες των ισοδυναμων μετρων) της γενικης και τις αρχες της διαστολης του χρονου (επιμηκυνση του χρονου της δημοσιονομικης προσαρμογης) με ταυτοχρονη συστολη του ζωτικου χρονου επιβιωσης των Ελληνων της ειδικης θεωριας της σχετικοτητας.
Το αποτελεσμα ειναι λογικα απλο:
Η συστολη της επιβιωσης δεν θα απαιτησει τη διαστολη της προσαρμογης, με αποτελεσμα, αν υπαρξει, τη δημιουργια μιας μαυρης χωροχρονικης τρυπας, στην οποια θα εξαφανιστουν οι λευκοι νανοι της "σωτηριας".

* Ινφραδιος (Infradian) ρυθμος: Βιολογικος ρυθμος με περιοδικοτητα μεγαλυτερη του 24ωρου.
Περισσοτερο γνωστος ειναι ο Κιρκαδιος (Circadian) ρυθμος με περιοδικοτητα 24ωρου.
Υπαρχει ακομα και ο Ουλτραδιος (Ultradian) ρυθμος με περιοδικοτητα μικροτερη του 24ωρου.
Οι βιολογικοι ρυθμοι αποτελουν ενα βιολογικο ρολοι και πιθανον συντονιζονται απο τον υπερχιασματικο (πανω απο το οπτικο χιασμα) πυρηνα του εγκεφαλου.

** Προκειται για δυο θεωρηματα συμφωνα με τα οποια καθε μαθηματικο, κατα συνεπεια και λογικο συστημα, κλειστο, συνεχες και περιγραψιμο, συμφωνα με τις αρχες της συμβολικης λογικης του Peano (Αριθμητικη του Peano) δεν ειναι πληρες και δεν μπορει να αποδειξει τη συνεπεια του και την ελλειψη αντιφασεων στα αξιωματα του.
Οταν για παραδειγμα ενα συστημα εξουσιας κλειστο, συνεχες και περιγραψιμο, οπως συμβαινει με την Ελληνικη κληρονομικη "δημοκρατια", εγγυαται δια προσωπικων εγγυησεων των πρωθυπουργων στις δανειες δυναμεις την αποπληρωμη του χρεους, αυτο σημαινει πως η προσωπικη περιουσια των εγγυητων πρωθυπουργων καλυπτει τουλαχιστον το δημοσιο χρεος, γεγονος που προυποθετει ή την υπαρξη δισεκατομμυριουχων πρωθυπουργων, Σεϊχηδων των Ενωμενων Κομματικων Εμιρατων ή την ελλειψη αξιοπιστιας στην επαγγελομενη αποκατασταση της, που συνιστα, κατα τα θεωρηματα του Gödel, τραγικη αξιωματικη αντιφαση.

Τιμωντας τη Γερμανικη διανοηση στο ονομα του Gödel και Wittgenstein, που προανεφερα, θα ηταν παραλειψη αν δεν επιστεγαζα το σχολιο αυτο με τον Goethe, που δινει μια καυστικη απαντηση για τη βεβαιοτητα της αξιοπιστιας:

"Τιποτα δεν ειναι πιο ασυνεπες απο την απολυτη συνεπεια, γιατι οδηγει σε αφυσικες καταστασεις, που τελικα προκαλουν το αντιθετο. Να τοποθετεις την πετρα κατα το αλφαδι και οχι το αλφαδι κατα την πετρα".

Jawohl Mama Angela.
Unsere Glaubwürdigkeit über alles.
Griechen sind nur ein kleines  Detail.
(Ναι μητερουλα Αγγελα - κατα το "πατερουλη" Σταλιν.
Η αξιοπιστια μας πανω απ' ολα.
Οι Ελληνες ειναι μονο μια μικρη λεπτομερεια)

ΥΓ. Ζητω συγγνωμη απο τους μαθηματικους για την απλοϊκοτητα των μαθηματικων που χρησιμοποιω, γιατι διαφορετικα θα επρεπε να ζητησω συγγνωμη απο τους υπολοιπους (μη μαθηματικους), που ειναι περισσοτεροι.
Εξαλλου το BlackBerry δεν διαθετει ειδικα μαθηματικα συμβολα, αφου κατασκευαστηκε για τους ηλιθιους serial killers του ΔΝΤ και κατι ηλιθιοτερους σαν και μενα, που με την αφανταστη λειτουργικοτητα των πληκτρων του, το χρησιμοποιω γιατι δεν μπορω και δεν θελω να ταλαιπωρω την αισθηση της αφης πανω σε μια τηλεφωνικη οθονη (touchscreen), κρατωντας τα αποθεματα της για  πιο πολυτιμες αισθητικες εμπειριες.

Βερολινο, 16 Σεπτεμβριου 2012

1 σχόλιο:

  1. Μας τρέλανες! Εμείς ζητούμε συγγνώμην για την άγνοιά μας.

    Υ.Γ.
    Πότε προλαβαίνεις και τα μαθαίνεις όλα αυτά ρε Δημήτρη; Πάω για ψυχοθεραπεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή