Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ "ΛΑΘΗ" ΤΗΣ

Ανημερα της εθνικης επετειου της Εθνεγερσιας του Ελληνισμου το αρθρο του  Hugo Dixon στη σελιδα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (POLITICAL ECONOMY) των THE NEW YORK TIMES ειναι κυνικα αποκαλυπτικο και προκλητικο:

Cyprus Refuses to Learn From Its Mistakes
(H Κυπρος οφειλει να μαθει απο τα λαθη της)

Ιδου, λοιπον, με τα λογια του δημοσιευματος το πρωτο μεγαλο λαθος της Κυπρου, η απορριψη το 2004 του σχεδιου Annan, για την ευτελη για τον Ελληνισμο "ενωση" της, στην πραγματικοτητα υποταγης της:

"The Cypriots always seem to overestimate their negotiating position. In recent years, their first big mistake was to reject in 2004 the U.N. plan for uniting their island. That irritated their E.U. partners, put Cyprus in a weak strategic position vis-à-vis Turkey and left a jagged scar across the island".


(Οι Κυπριοι φαινεται να υπερεκτιμουν παντα τη διαπραγματευτικη τους θεση. Τα τελευταια χρονια, το πρωτο μεγαλο λαθος τους ηταν να απορριψουν το 2004, το σχεδιο του ΟΗΕ για την ενοποιηση του νησιου τους. Αυτο εξοργισε τους εταιρους τους στην ΕΕ, που εβαλαν την Κυπρο σε μια αδυναμη στρατηγικη θεση εναντι της Τουρκιας, αφηνοντας μια σκληρη ουλη σε ολο το νησι)

H τιμωρια της Κυπρου δοθηκε στο στρατοπεδο συγκεντρωσης του ευρω, απο τη Gestapo του χρηματοπιστωτικου ναζισμου, το Euro Group.

"Και λευτερωθηκαμεν απο τους Τουρκους και σκλαβωθηκαμεν εις ανθρωπους κακοριζικους, οπου ηταν η ακαθαρσια της Ευρωπης" (Μακρυγιαννης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου