Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΟΦΙΛΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΚΑΙ Η ΩΧΡΑ ΣΠΕΙΡΟΧΑΙΤΗ ΤΟΥ FLAUBERT

(ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ)

"Η διαρκης αισιοδοξια πολλαπλασιαζει τη δυναμη"(Colin Powell) "της εξουσιας και το θαυμα απογειωνει τη βλακεια της" (Δ.Α)*

Το θαυμα εγινε δεκα πεντε και ανακοινωθηκε τρεις μερες πριν την εορτη της Κοιμησης της Θεοτοκου, προφανως για τον κατ' οικονομια αποπληθωρισμο της πληροφορησης των θαυματων, ως παλαμιαιο (5) πολλαπλασιο του μαγικου αριθμου (3) της ελληνικης μεσοσκελιαιας θεοτητας της μεγαλοπρεπειας (5Χ3=15), με πιθανο τελικο αποτελεσμα το κυμα των πιστων να αλλαξει προορισμο θρησκευτικου τουρισμου και να προσελθει με χρυσα ταματα και λαμπαδες στα δημοσια ταμεια, οπου το πρωτογενες πλεονασμα, σε μια παγκοσμια πρωτοτυπια, πριν το θανατο του, θα εκτεθει σε λαικο προσκυνημα στο φερετρο του δημοσιου χρεους, στο πλαισιο της εξυγιανσης της μοναδικης παραγωγικης δομης του δημοσιου, του θανατου, με την συνενωση των επικαλυπτομενων και επικλινων επι της νεκρικης κλινης αρμοδιοτητων...

Η Ελλαδα, λοιπον, τον Ιουλιο παρουσιασε "πρωτογενες" πλεονασμα, ως δευτερογενες ελλειμμα του ανθρωπισμου και της καπιταλιστικης βαρβαροτητας.

Η χωρα μας σωθηκε.
Τωρα μπορει να πεθανει ησυχο απο την πεινα το δευτερογενες πλεονασμα του τριτογενους ελλειμματος της οικονομιας των δυο εκατομμυριων ανεργων, που στον αλλο κοσμο, κατα το υμνολογικο της σεπτης καθ' ημας υμνογραφιας "ουκ ελλατωθησονται απο παντος αγαθου", θα τρεφεται (το δευτερογενες πλεονασμα των νεκρων ανεργων, για να μη χαθει η συντακτικη υποσταση του υποκειμενου) με το πρωτογενες πλεονασμα και το τριτογενες ελλειμμα των τραπεζιτων,  που θα επιζησουν, θα διηγουνται στα παιδια και τα εγγονια τους το παραμυθι της "σωτηριας", καταληγοντας στο τελος με τη γνωστη φραση "αυτοι περασαν καλα κι' εμεις καλυτερα".

Εξαλλου, καθε θαυμα, ως φυσικως ανυποστατο, εχει μεταφυσικη υποσταση.

Στα ΜΜΕ (Μεσα Μνημονιοναζιστικης Επικοινωνιας) ηχησαν με μια φωνη οι χαρμοσυνες καμπανες, που εκαναν γνωστο το θαυμα, θριαμβολογωντας για το θριαμβο των θαυματοποιων "σωτηρων".
Εγω, εν τω μεσω της νυκτος, αναλογιστηκα τα λογια του Charles Baudelaire, "καλο θα ηταν να ειναι κανεις εκ περιτροπης δημιος και θυμα", προσαρμοζοντας τα αναλογα: καλο θα ηταν να ειναι κανεις εκ περιτροπης "σωτηρας" και "σωζομενος".

Επιτελους, βαρεθηκα πια να ειμαι "σωζομενος", απορω πως δεν βαρεθηκαν ακομα οι "σωτηρες", για να αλλαξουμε θεση, συγγνωμην, σταση ηθελα να πω, παρασυρμενος απο την προτεσταντικη ηθικη σεμνοτυφια, περνωντας απο την ιεραποστολικη σταση της επιβολης της πεινας στη σταση του κουταλιου, ωστε να χορτασει καθε πεινασμενος.

Σημειωση: Οσοι απο τους αναγνωστες εχουν ξεχασει τη σταση του κουταλιου, λογω της τριχρονης λιτοτητας, η επιστροφη στις ριζες του Kama Sutra θα τους βοηθησει, ανεβαζοντας το "ηθικο" τους.

Δεκαπενταυγουστος 2013.
Διπλη γιορτη, θρησκευτικη κσι εθνικη.
Η Κοιμηση της Θεοτοκου και η κοιμηση της δημοκρατιας, που ειδε επιτελους στη χωρα που τη γεννησε το ονειρο της να γινεται πραγματικοτητα, αφου "το μοναδικο ονειρο της δημοκρατιας ειναι να ανυψωσει την εργατικη ταξη στο επιπεδο της ηλιθιοτητας, στο οποιο εχουν ηδη φτασει οι μικροαστοι" (Gustave Flaubert).

Ανυψωμενη εργατικη ταξη με ανυψωμενο "ηθικο".
Η πολυποθητη ρευστοτητα θα τρεχει απο τα μπατζακια μας.
Ασπρο κριμα, χωρις μαυρο χρημα.

Ο Gustave Flaubert φαινεται πως γνωρισε καλα στα ταξιδια του τα μπουρδελα της καθ' ημας Ανατολης και κατεκτησε επαξια το παρασημο της ωχρας σπειροχαιτης**.

Οι γερμανοι, ομως, κατακτητες γνωριζουν καλυτερα στη ναζιστικη τους ιεραποστολη (χωρις εισαγωγικα στη λεξη ιεραποστολη, γιατι ο ναζισμος για τους γερμανους ειναι θρησκεια) την αλληγορια του Nitzsche, πως "αν κοιταζεις για πολλή ώρα την άβυσσο, στο τελος και η αβυσσος θα κοιταξει εσενα".

Οι μνημονιοπροσηλυτοι της χωρας μας δεν βλεπουν, πλεον, την αβυσσο του χρεους, αλλα νομιζουν πως αυτη τους κοιταζει, με μια "αισιοδοξια που συνανταται μονο στα ψυχιατρεια" (Havelock Ellis).

* Colin Powell. Αμερικανος στρατηγος στο Πολεμο του Περσικου Κολπου (1990 - 1991), που για τις πολεμικες του ανθρωποθυσιες τιμηθηκε αργοτερα με το παρασημο του υπουργου των εξωτερικων.

Στα νειατα μου ονειρευομουν να συμπληρωσω τη σκεψη του Κινεζου Μαο και δεν φανταζομουν ποτε, πως σημερα θα συμπληρωνα τη σκεψη ενος Αμερικανου Μαο - Μαο, που τοτε δεν ειχα γνωρισει.
Αν ειχα φανταστει και αυτο, θα ειχα σημερα μοναδικη θεση στο private department του Δημοσιου Ψυχιατρειου της "Σωτηριας", το οποιο, παρεμπιπτόντως, θα πρεπει να διευκρινισω, πως θα επρεπε να μπει πρωτο στη λιστα των αποκρατικοποιησεων, μηπως και βρεθει καποιος ξενος "επενδυτης" (χωρις εισαγωγικα μαλακας) για την αποδοχη της δωρεας εν ζωη της δημοσιας τρελας.

Η αληθεια ειναι πως αισθανομαι συγκρατημενη αισιοδοξια, που μπορεσα να εμπλουτισω τη μονοπλευρη και μονοδιαστατη (αλλο πλευρα και αλλο διασταση για τους περι τη γεωμετρια αμελως εντρυφωντες) πνευματικη υποθηκη των γαλλων ποιητων με την υψηλη, λογω θεσης, αποψη ενος αμερικανου στρατιωτικου "διανοητη".

** Βακτηριδιο της συφιλης.

ΥΓ.
Αναγκαζομαι να σταματησω το γραψιμο ξημερωματα στις 4, γιατι η Chloé, που θελησε να περασει μαζι μου στο κρεβατι μου τη νυχτα, εχει αρχισει να δυσανασχετει και ειναι κριμα ν' αφηνω ενα θηλυκο διπλα μου, ξανθο και εξυπνο, να λιωνει απο τη ζηλια, γιατι αποφασισα να επιδοθω νυχτιατικα ο διεστραμμενος στη μνημονιομαλακια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου