Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΜΑΤΑROA*

(ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΤΙΑ)

"Tα ματια τους ειναι κοκκινα απ' την αγρυπνια,
μια βαθεια χαρακια** σφηνωμενη αναμεσα στα φρυδια τους
σαν ενα κυπαρισσι αναμεσα σε δυο βουνα το λιογερμα" (Ριτσος)

Δακρυσε "ζωντανα" στην τηλεοραση ο Τουρκος πρωθυπουργος Recep Tayyip Erdoğan, ακουγοντας το ποιημα του Αιγυπτιου Ισλαμιστη ηγετη Mohammed al-Baltagi, που εγραψε για το θανατο της δεκαεπταχρονης κορης του στις διαδηλωσεις του Καΐρου.

Ποιος "μεταρρυθμιστης" και "διαρρυθμιστης" της καθ' ημας Δυσης,
"στον τoπο αυτo που τα δακρυα μοιαζουν δωρα
και σκεπασμενη μενει η αληθεια απο το τωρα
ακουω πολλους να νοιαζονται για μενα
μα ολα τα λογια παντα μενουνε
θαμμενα" (Ανωνυμου), θα ειχε τη δυναμη και το θαρρος της αξιοπρεπειας να δακρυσει μπροστα στο τριχρονο δραμα μας, που ισως αριθμει περισσοτερα θυματα απο αυτα της Αιγυπτου;
Μπροστα στα δυο εκατομμυρια των ανεργων.
Μπροστα στις τεσσερις χιλιαδες των αυτοχειρων.
Μπροστα στα εκατομμυρια των πεινασμενων.
Μπροστα στον ευτελισμο των υπηκοων να αποκηρυττουν μετα βδελυγμιας τα εργασιακα τους δικαιωματα για μια θεση προσωρινης εργασιας, οπως αλλοτε αποκηρυτταν τα ιδεολογικα τους δικαιωματα για μια θεση προσωρινης ελευθεριας.
Μπροστα στην αναστροφη της "Πυραμιδας της Βιεννης"***, που εφερε τη χωρα στον πρωτογονισμο του σταδιου των των φοροκυνηγων και πολυ συντομα στον αρχεγονισμο των συλλεκτων της τροφης, με πρωτο τυχαρπαστο τροφοσυλλεκτη το φασιστικο κρατος, που μπορει να συλλεγει αρπαζοντας καθε κινητο και ακινητο.
Μπροστα στον "πολιτη", που η βιολογικη του υπαρξη εγινε τεκμηριο φοροδοτικης ικανοτητας.
Μπροστα στην παραχαραξη της ιδεαλιστικης ταυτοτητας της υπαρξης "σκεφτομαι αρα υπαρχω" του René Descartes σε φορολογικη ταυτοτητα "υπαρχω αρα φορολογουμαι".
Μπροστα στη μετατροπη της γαληνης της οικογενειακης εστιας σε εφιαλτη.
Μπροστα στον ανημπορο πατερα να θρεψει τα παιδια του.
Μπροστα στην ανημπορη μαννα να τα τραγουδησει ενα νανουρισμα.
Μπροστα στα ορθανοιχτα ματια των παιδιων, τα ματια που μεγαλωνουν με την πεινα, για να χωρεσουν την απορια και το μισος για τα εγκληματα της ιστοριας, που στην Ευρωπη καποτε ονομαστηκαν φυλετικη και σημερα οικονομικη καθαρση και στη χωρα μας καποτε εθνικη και σημερα οικονομικη σωτηρια.
Μπροστα στα κοκκινα ματια, που ποτε δεν θα γινουν πρασινα ή μπλε, οσα πακετα χρωμα και να ριξει απανω τους το καρναβαλι του καπιταλισμου, τα κοκκινα ματια της αγρυπνιας ενος λαου, που προσμενει την ωρα να σημανει την Ανασταση.

Τα "ζωντανα" δακρυα του Recep Tayyip Erdoğan κανουν τη διαφορα αναμεσα στην κουλτουρα της Ανατολης, ακομα και της Ανατολης του Θρησκευτικου Φονταμενταλισμου και τη "νεκρη φυση" της Δυσης, ακομα και της Δυσης του Διαφωτισμου.

"Ο κοσμος χειροκροτει τα πυροτεχνηματα, αλλα ποτε την ανατολη του ηλιου" (Ανωνυμου).

Πυροτεχνημα της ιστοριας ειναι η Ευρωπη και ανατολη της η Ανατολη.

Αναρωτηθηκε αραγε ποτε κανεις στη Δυση, γιατι μεγαλωνουν τα ματια ενος πειναμενου;

* Την ονομασια "MATAROA" ειχε το πλοιο της Νεας Ζηλανδιας, συμβολο του αντιναζιστικου αγωνα, του αγωνα του ανθρωπισμου κατα της βαρβαροτητας, που το 1945 πραγματοποιησε δυο ιστορικες αποστολες:
Τον Αυγουστο μετεφερε απο τη Μασσαλια στη Χαϊφα, για να φιλοξενηθουν σε οικογενειες της Παλαιστινης, 173 ορφανα Εβραιοπουλα, που σωθηκαν απο το Στρατοπεδο Συγκεντρωσης του Buchenwald (Δασος της Οξιας), αλλο ενα πνευματικο κεντρο - συμβολο του γερμανικου πολιτισμου της βαριας βιομηχανιας του θανατου με πενητα εξι χιλιαδες νεκρους στα οκτω χρονια της λειτουργιας του και στις 22 Δεκεμβριου, με πρωτοβουλια του Γαλλικου κρατους, φυγαδευσε, ως υποτροφους του Γαλλικου κρατους, περισσοτερους απο 130 Ελληνες αριστερους καλλιτεχνες και διανοουμενους απο τον Πειραια στον Ταραντα, με τελικο προορισμο τη Γαλλια, για να σωθουν (χωρις εισαγωγικα) απο τον κανιβαλλισμο των πολιτικων, ενιοτε και βιολογικων, προγονων των σημερινων "σωτηρων".

** Αυτη η βαθεια χαρακια, δεν θα κλεισει ποτε και το μοναδικο "success story" της λεγομενης "σωτηριας" ηταν να γινουν πιο βαθεια τα τραυματα της κατοχικης και της μετακατοχικης Ελλαδας.

*** Πυραμιδα της εξελιξης του πολιτισμου της πρωτογονης κοινωνιας, με τα παρακατω σταδια:
Σταδιο των συλλεκτων της τροφης.
Σταδιο των κυνηγων.
Σταδιο των νομαδων γεωργων.
Σταδιο των υψηλων καλλιεργητων.
Στη χωρα του πρωτογενους πλεονασματος της πολιτικης βλακειας, η πυραμιδα αναστραφηκε σε μια πραξη κοινωνικου ακροβατισμου μαθητευομενων μαγων να την ισορροπησουν με την κορυφη, με αποτελεσμα να οδηγηθουμε στον  πολιτιστικο, κοινωνικο και οικονομικο αποπληθωρισμο, με τα παρακατω σταδια:
Αποβιομηχανηση.
Αποαγροτοποιηση.
Φοροκυνηγητο.
Συλλογη τροφης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου