Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ KΑΙ Ο ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Αρχαιοελληνικως:
"Σιτου σπαρεντος κριθη εφυ" (Σπαρθηκε σταρι και φυτρωσε κριθαρι) (Αρχαιοελληνικη παροιμια)

Αριστεροελληνικως:
"Αχ, που ‘σαι νιοτη που ‘δειχνες πως θα γινο(ταν)* αλλος" (Κωστας Βαρναλης)

Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικα εξελισσεται σε παρενθετη μητερα ή θερμοκοιτιδα αντιγηρανσης, επιβιωσης και ανανηψης του ΠαΣοΚ;

Φαινεται πως η "κινητικοτητα" στην υγεια αρχισε να αποδιδει και να δικαιωνεται ο κυριος Αδωνις Γεωργιαδης, με την αλλαγη χρησης μιας κομματικης μοναδας σε γεροντολογικη μοναδα - παρενθετη μητερα - θερμοκοιτιδα αντιγηρανσης, επιβιωσης και ανανηψης του τερατος του ΠαΣοΚ.

Αν στη μοναδα αυτη υπηρχε η βιολογικη δυνατοτητα να παρει μια θεση "επιστημονικου συνεργατη" και η μακαριτης Ρουμανα γεροντολογος Ασλαν, με τα φυσικα και οχι μαϊμουδες σκευασματα της, θα γινοταν πραξη η πρασινη αναπτυξη της δευτερης νεοτητας του ΠαΣοΚ.

Δεν θα εκφρασω την απαγοητευση μου, για να μην δεχθω τα πυρα του Gustave Flaubert, που παροτρυνε να μην εμπιστευεται κανεις τους απαγοητευμενους, γιατι ειναι ανικανοι, αλλα δεν εχω λογο να αμφισβητησω την αποψη του Ελβετου ψυχιατρου Oscar Louis Forel, πως "πολλοι νεοι ξεκινουν σαν Δον Κιχωτες και γυριζουν Σαντσο Παντσο".

* Ο Βαρναλης χρησιμοποιει το πρωτο ενικο προσωπο "γινομουν", μια και δεν υπηρξε αριστερος, κατα την εκφραση του Ελυτη,  του τριτου προσωπου, αλλα κομμουνιστης αγωνιστης.

ΥΓ.
Προσφατα διαβασα πως στο ΣΥΡΙΖΑ καταργηθηκαν οι συνιστωσες.
Δεν γνωριζω αν στην ιδεολογικη καθοδηγηση του ΣΥΡΙΖΑ υπαρχει τομεας του διανυσματικου λογισμου (η αληθεια ειναι πως καποιοι μαθηματικοι ΠαΣοΚοκομητες με κοιτασματα χρυσου - golden boys - εγιναν ορατοι δια γυμνου οφθαλμου στις προσυνεδριακες συγκεντρωσεις της Βορειας Ελλαδας) να μας εξηγησει, αν η "ταση" (πχ "σοσιαλιστικη ταση") ειναι μονομετρικο - βαθμωτο μεγεθος, για τον προσδιορισμο του οποιου απαιτειται μονο η μοναδα μετρησης ή διανυσματικο, οπως η συνιστωσα, που ο προσδιορισμος του απαιτει τη διευθυνση και τη φορα στο χωρο και στην περιπτωση μας, στον ιδεολογικο και πολιτικο χωρο.
Προσωπικα, με τις ταπεινες μου γνωσεις των μαθηματικων, της φυσικης και της πολιτικης, θα μπορουσα να καταταξω τη "σοσιαλιστικη ταση" του ΣΥΡΙΖΑ στα διανυσματα του John Henry Poynting, που αναπαριστουν τη ροη ενεργειας σε W/m2 ενος ηλεκτρομαγνητικου πεδιου, που καθοριζεται απο την εξισωση του Abraham S = EXH, οπου Ε και Η τα διανυσματικα μεγεθη, αντιστοιχα, του ηλεκτρικου και του βοηθητικου μαγνητικου πεδιου.
Αυτο το βοηθητικο πεδιο θα μπορουσαμε να το ονομασουμε και ως "ηλεκτρομαγνητικο πεδιο του Φωτοπουλου" - electromagnetic Fotopoulos' field - προς τιμην του λαικου ηρωα και μεγαλου επιστημονικου ερευνητη της Dark Matter του κομματικου συνδικαλισμου, που θυσιασε τον εαυτο του στις ενεργειακες εφεδρειες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντι να καθομαι και να ταλαιπωρουμαι, με την ανοχη της ομοκρεβατης μου Claudine, στις τεσσερις τα ξημερωματα με το διανυσματικο λογισμο του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορουσα να τελειωνω επιστρατευοντας τη λαικη θυμοσοφια "ο διαβολος δεν ειχε δουλεια και γ@@ουσε τα παιδια του" και "ο κοσμος καιγεται και το μ@@νι χτενιζεται", που, βεβαια, δεν αφορα εμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου