Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

(Ο ΣΑΠΟΥΝOΧΑΛΒΑΣ ΜΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΖΩΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ)

"Εiναι παντα ευκολο να υπακουει αυτος που ονειρευεται να κυβερνησει"
(Jean-Paul Sartre)

Ληγμενο προιον περιορισμενης διαθεσιμοτητας ειναι το πρωτογενες πλεονασμα, που βγηκε το Σεπτεμβριο μαζι με τα ληγμενα τροφιμα στην αγορα σαν το σαπουνε χαλβα, κοινως σαπουνοχαλβα, κατα το σαπουνοπερα, για τις μερες της εμποροζωοπανηγυρης της Διεθνους Εκθεσης της Θεσσαλονικης.

Πρωτογενες πλεονασμα.
Πρωτογενης λογιστικη απατη και πλεονασμα πολιτικης υποκρισιας.

Πρωτογενης λογιστικη απατη της λεγομενης δημιουργικης λογιστικης, γιατι μειωνει πλασματικα τα εξοδα του δημοσιου, μη συμπεριλαμβανοντας τις καθυστερουμενες υποχρεωσεις του (επιστροφες ΦΠΑ και φορου εισοδηματος, χρεη ασφαλιστικων φορεων, κλπ) υψους περιπου εξι δισεκατομμυριων ευρω και καρικευει τα εσοδα με τις επιστροφες των επαχθων τοκων των ελληνικων ομολογων, που πιστωσαν οι κεντρικες τραπεζες των χωρων της ΕΕ στο λογαριασμο αποπληρωμης του ελληνικου χρεους, στο πλαισιο της... κοινοτικης αλληλεγγυης.
Αλληλεγγυη, τωρα, λεγεται η επιστροφη των τοκογλυφικων τοκων.

Πλεονασμα πολιτικης υποκρισιας, καθοτι το πρωτογενες πλεονασμα εν μερει προηλθε απο τη λεηλασια του κοινωνικου κρατους και τη φορολογικη βαρβαροτητα, και δεν μπορει να αποτελεσει αποθεμα ασκησης κοινωνικης πολιτικης, αλλα εργαλειο εξυπηρετησης του δημοσιου χρεους, αφου στον υπολογισμο του πρωτογενους πλεονασματος δεν συμπεριλαμβανονται οι υποχρεωσεις των τοκοχρεωλυσιων, τα οποια ουσιαστικα θα εξυπηρετησει.

Σε υπερχρεωμενες χωρες σε μια μονο περιπτωση ενα πραγματικο και οχι πλασματικο, οπως στη χωρα μας, πρωτογενες πλεονασμα θα μπορουσε να αποτελεσει εργαλειο ασκησης κοινωνικης πολιτικης.
Μονο, δηλαδη, στην περιπτωση της στασης πληρωμων του χρεους, ενω ταυτοχρονα θα μπορουσε να αποτελεσει και εργαλειο ασκησης εθνικης νομισματικης πολιτικης, με την εξοδο πχ της χωρας μας απο το στρατοπεδο συγκεντρωσης του ευρω και επιστροφη στο εθνικο νομισμα, το οποιο σε περιπτωση πρωτογενους πλεονασματος ειναι δυνατον να καλυψει τις δαπανες αυτοτελους επιβιωσης και διαβιωσης των πολιτων.

Επειδη, ομως, σε καθε περιπτωση αυτο που διαφημιζεται στη χωρα μας ως πρωτογενες πλεονασμα δεν ειναι ενα πραγματικο και αντικειμενικο οικονομικο μεγεθος, αλλα μια πλασματικη επικοινωνιακη σαπουνοπερα των τελευταιων ημερων της μνημονιακης Πομπηιας, δεν μπορουν να συζητηθουν οι οποιεσδηποτε θετικες προοπτικες του.

Τι εχεις Γιαννη μ', οτ' ειχα  παντα: ΧΡΕΟΣ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ

Τα "Ισοδυναμα", κατα τη μνημονιοπαπαγαλικη διαλεκτο, ακομα και αυτου του πρωτογενους πλεονασματος:
Πεντε χιλιαδες θανατοι αυτοχοιριας (με οι, γιατι οι χοιροι του ευρωπαικου νοτου, επιλεγουν τη δειλια της αυτοχειρης αυτοκαταστροφης, απο τη λεβεντια της επανασταστατικης αυτοθυσιας).
Δυο εκατομμυρια ανεργοι και μαζι τους αλλα τρια τουλαχιστον εκατομμυρια πεινασμενοι.

Εστω, πως η αναλογια της συμβολης στη δημιουργια ενος ΠΠ (Πρωτογενους Πλεονασματος) δυομισι δισεκατομμυριων ευρω ειναι η παρακατω:
Ν (Νεκροι) κατα 1/5
Α (Ανεργοι) κατα 2/5
Π (Πεινασμενοι) κατα 2/5

Η μαθηματικη ανθρωπογεωγραφια του χρηματοπιστωτικου φασισμου ειναι η παρακατω:

ΣΠΠΝ (Συντελεστης Πρωτογενους Πλεονασματος Νεκρου) ή ΑΑΖΕ (Αντικειμενικη Αξια Ζωης του Ελληνα) = 500.000.000 ΠΠ : 5.000 Ν = 100.000 €.

ΣΠΠΑ (Συντελεστης Πρωτογενους Πλεονασματος Ανεργου) ή ΑΑΖΑ (Αντικειμενικη Αξια Ζωης Ανεργου) = 2.000.000.000 ΠΠ : 2.000.000 Α = 1.000 €.

ΣΠΠΠ (Συντελεστης Πρωτογενους Πλεονασματος Πεινασμενου) ή ΑΑΖΠ (Αντικειμενικη Αξια Ζωης Πεινασμενου) = 2.000.000.000 ΠΠ : 5.000.000 Π = 400 €.

ΠΠ = Πρωτογενες Πλεονασμα
Ν = Νεκρος
Α = Ανεργος
Π = Πεινασμενος

Η ΑΑΑ (Αντικειμενικη Αξια της Αξιοπρεπειας) των Ελληνων ειναι τοσο χαμηλα, πανω στην κοκκινη γραμμη που χωριζει την υποτελεια απο την ελευθερια, την υποταγη απο την επανασταση.

Ενα βημα δεξια και εισαι σκλαβος, ενα αριστερα και εισαι ελευθερος.

Δυστυχως, οι Ελληνες διαψευδουν καθημερινα τον Αριστοτελη "οι βαρβαροι δουλικωτεροι τα ηθη φυσει των Ελληνων" και πολυ φοβαμαι πως δεν ειμαστε μακρια να ακουσουμε τα λογια του Φρειδερικου του Μεγαλου να επαναλαμβανονται απο τα χειλη των εθνικων του κληρονομων "κουραστηκα να κυβερνω σκλάβους", οπως κι' εγω κουραστηκα και βαρεθηκα να γραφω γι' αυτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου