Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΩΜΑ ΚΑΙ Ο ΚARL MARX

Τρια χρονια προσπαθει ο ιμπεριαλιστικος χρηματοπιστωτικος καπιταλισμος να εξαγνισει την κοινωνικη βια και την ανθρωπιστικη βαρβαροτητα του σε βαρος του Ελληνικου λαου με οικονομικιστικα σοφισματα και προσχηματα, αναμεσα στα οποια και η αυξηση, δηθεν, της ανταγωνιστικοτητας της οικονομιας.
Το success story, ομως, της στατιστικης καθημερινα τον διαψευδει:
"Αρνητικό ρεκόρ τετραετίας έφερε ο περασμένος Οκτώβριος για τις ελληνικές εξαγωγές, καθώς σημειώθηκε η μεγαλύτερη ποσοστιαία υποχώρηση, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) επί των εκτιμήσεων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Μετά τη νέα μείωση των εξαγωγών, διευρύνθηκε ο αριθμός των πτωτικών μηνών του 10μήνου σε 7 μήνες, καθιστώντας εξαίρεση τις ανοδικές αντιδράσεις του Απριλίου, του Ιουλίου και του περασμένου Σεπτεμβρίου".

Την εσωτερικη αυτη αντιφαση του καπιταλισμου και την απομυθοποιηση της ανταγωνιστικοτητας τα ψεγει εναμισι αιωνα νωριτερα ο Μαρξ στο Grundrisse der Kritik der Politischen Ökonomie, σημειωνοντας πως "ο καπιταλιστης αντιμετωπιζει τους εργαζομενους των αλλων καπιταλιστων ως καταναλωτες και τους δικους του ως εργατες που αυξανουν το κοστος της παραγωγης του".

Στη λεγομενη Ενωμενη Ευρωπη, ενα ιμπεριαλιστικο κακοηθες μορφωμα του καπιταλισμου, τη θεση του ατομικου καπιταλιστη πηρε το κρατος - καπιταλιστης, οπου ενας χρεοκοπημενος εμπορος ευρωδουλων, η Ελλαδα, προσπαθει δηθεν να κανει ανταγωνιστικη τη νεκρη οικονομια του στους ευρωδουλους των αλλων χωρων.
Ο θανατος, ομως, δεν ηταν ποτε ανταγωνιστικος σε οσους θελουν να ζησουν, παρα μονο σε οσους εχουν αποφασισει να πεθανουν κατα το Ομηρικο δοξαστικο "ωλετο μεν μοι νοστος, αταρ κλεος αφθιτον εστα" (δεν υπαρχει γυρισμος για μενα, γιατι αιωνια θα ειναι η δοξα) και η ιστορια του καπιταλισμου δεν διαθετει τετοιες Ομηρικες αρετες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου