Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΥΤΟΛΟΓΙΑ

Σημερα εκανα μια βολτα στους ελαιωνες μου με το Navara για να γεμισω της μπαταριες του και να θεσω σε κινητικοτητα, αυξανοντας συναμα και τη ρευστοτητα, το πρωτογενες πλεονασμα των βαλβολινων του (πισω διαφορικο, εμπρος, αργο, μπλοκε), αλλα με νομιμες πινακιδες, πληρωμενα τα τελη κυκλοφοριας και την ασφαλεια και χωρις διμετρη, ουτε καν εναμισαμετρη Ρουμανα στη θεση της συνοδηγου (μοναδικη συντροφια οι τρεις Γαλλιδες καλλονες, Nuages, Fêtes, Sirènes, της Εμπρεσιονιστικης οικογενειας των "Trois Nocturnes" του Debussy, σε μια τελεια διαδρομη και αισθητικη παρτουζα, για να ζηλεψει εκεινο το ανεκδιηγητο υπουργικο ανθρωπαριο - συμβολο του Μαλαισιανου σουλατσαδορου) και σκεφτηκα να "τιμησω" το συρφετο των πολιτικων παλιατσων, που αντιποιηθηκαν το δεντρο - συμβολο της ειρηνης, της σοφιας, της γονιμοτητας, της νικης, της αθανασιας και της ευφοριας, δινοντας τα ονοματα τους στα δεντρα μου..., για να αναστησω την ηδη νεκρη μνημη τους.

Εδω ο αλλος ειχε ονοματισει στο σπιτι του διαδρομο, υποθετω αυτον που οδηγουσε στον αποπατο, με το ονομα του Hitler (Hitler Strasse)!
Απορω πως εχεζε ο ανθρωπος!

Επιστρεφοντας, ομως, στην πολη, διαβασα τα νεα, πως "καταποντίζεται η «Ελιά»" (Newsbomb).

Διαβαζοντας την ειδηση του καταποντισμου της "Ελιας", η φυσικη αντιδραση ηταν να πω "στ' αρχιδια μας", αλλα σκεφτηκα πως θα ηταν απρεπες να εγγραψω στα τιμαλφη καταστιχα του γεννητικου μου κτηματολογιου μια τετοια επαχθη υποθηκη...
Εδω στο λεγομενο "Εθνικο Κτηματολογιο" εχει εγγραφει η κάθε ΠαΣοΚομαλακια!

Η "Ελια" ξεραθηκε, πριν μας τη φυτεψουν οι γεωπονοι του χρηματοπιστωτικου καπιταλισμου.
Το τραπεζοκαραφασισταριο* που εμπορευται και εκπορνευεται τη δημοκρατια, που οταν κερδιζει θεωρει ατομικο δικαιωμα το κερδος και οταν χανει θεωρει κοινωνικο προνομιο τη ζημια...

Οι 58 λεγεται πως κατουρησαν πανω στο δεντρο.
"Παλια συνηθεια κοσκινο".
Τοσα χρονια κατουρουν πανω μας.
Οι καταστροφικες συνεπειες της πολιτικης ουριας, λογω της χρονιας πολιτικης νεφρικης ανεπαρκειας...

Κατα τον Ελυτη "εαν αποσυνθεσεις την Ελλαδα, στο τελος θα δεις να σου απομενουν μια ελια, ενα αμπελι κι ενα καραβι. Που σημαινει: με αλλα τοσα την ξαναφτιαχνεις".
Μετα την αυτοκαταστροφη της ελιας, μενουν δυο, το εξης ενα γιατι το καραβι επεσε στα βραχια, δηλαδη κανενα, γιατι το αμπελι το ξερανε ο περονοσπορος του φορολογικου φασισμου.

Παλι κατα τον Ελυτη, τα τρια Τ της επιτυχιας ειναι: Ταλεντο, Τολμη, Τυχη.
Ειπαν Ταλεντο την παπαρολογια (θαυμαστε προκληση: "Αυτο δεν ειναι Διακηρυξη δημιουργιας νεου κομματος. Ειναι εκκληση και προσκληση"), Τολμη το θρασος.
Τους ελλειπε, ομως, το τριτο και το μακρυτερο, η Τυχη.

Δυστυχως, η ελια, στην οποια ειχα την προθεση να δωσω το ονομα ενος πχ πολιτικου μεγιστανα, περιηγητη και ιπποτη των κομματικων ορεων, του Μπιστη, εχασε την ταυτοτητα της και την ευκαιρια της καταξιωσης της...
Οταν θα τη ραβδιζω για να συλλεγω τον καρπο της, αν δεν ξεραθει και αυτη απο το κακο της, θα τη χτυπαω με μανια, ξεκινωντας την εκδικηση μου απο τον συμβολικο ξυλοδαρμο ενος αθωου δεντρου...

Ευτυχως, η ελια που θα στερηθει το ονομα του πολιτικου μυκητα Σημιτη, πασχει ηδη απο βερτισιλιο**... και θεωρειται χαμενη.

* Συνθετη λεξη, στην οποια το συνθετικο "καρα", Τουρκολογικως μαυρο, εχει χρηση πλεονασματικως εμφατικη, γιατι δεν υπαρχει εκτος από μαυρος αλλος φασισμος.
Μαυρος ηταν ο φασισμος που εζησαν οι γονεις μας, μαυρος κι' αυτος που ζουμε εμεις σημερα και κληρονομητεος εξ αιματος συμφωνα με το πολιτικο κληρονομικο δικαιο.

** Μυκητας, που αναπτυσσεται στη ριζα και ανεβαινει και αποφρασσει τα αγγεια του δεντρου, που μεταφερουν τους χυμους και τα θρεπτικα συστατικα απο τη ριζα στο φυλλωμα, οδηγωντας, τελικα, το δεντρο στην καταστροφη, γιατι δεν εχει θεραπεια.
Καπως ετσι οδηγηθηκε και στην καταστροφη και η Ελια, χωρις εισαγωγικα, που καποτε ονομαζοταν ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου