Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ Β

STALAGRIECHENLAND

"Un prisonnier, c'est fait pour s'évader" (Henri Akoka)
(Ενας κρατουμενος εχει χρεος να δραπετευσει)

Διαβασα την Κυριακη στο μνημονιακο "ΤΟ ΒΗΜΑ" δημοσκοπηση, που εμφανιζει το 55,6% των Ελληνων ετοιμο να φυγει απο την Ελλαδα.

Δεν χρειαζεται μεγαλυτερη αποδειξη πως η χωρα μας ειναι πλεον ενα απεραντο στρατοπεδο συγκεντρωσης, γιατι σιγουρα δεν θα ειχε λογο κανεις να δραπετευσει απο ενα χωρο ελευθεριας.

Απο την Μεγαλη Εξοδο της Ηρωικης πολης του Μεσολογγιου στην Μεγαλυτερη Εξοδο της Ελλαδας.

Διαβαζοντας την ειδηση της δημοσκοπησης για την επιθυμια των Ελληνων για τη Μεγαλυτερη Εξοδο, μου ηρθε στο νου απο τα παλια η ιστορια του ιστορικου εργου του 20ου αιωνα "Quatuor pour la fin du Temps" (Κουαρτετο για το τελος του Χρονου) του Μεγαλου μας Δασκαλου της μουσικης πρωτοποριας Olivier Messiaen.

Το κουαρτετο για βιολι, κλαρινετο, βιολοντσελο και πιανο γραφτηκε, οταν ο συνθετης ηταν κρατουμενος των ναζι και εκτελεστηκε για πρωτη φορα στο στρατοπεδο συγκεντρωσης Stalag VIII A στο Görlitz της Silesia, στη γραμμη των Γερμανοπολωνικων συνορων, με σολιστες συγκρατουμενους του συνθετη, με εντονες ιδεολογικες αντιθεσεις, αλλα με εναν κοινο εχθρο, το Γερμανικο ναζισμο.
Τον ιδιο το συνθετη (βαθια θρησκευομενο Καθολικο) στο πιανο, τον Jean Le Boulaire (αθεο) στο βιολι, τον Henri Akoka (εβραικης καταγωγης Τροτσκιστη) στο κλαρινετο και τον Étienne Pasquier (αγνωστικιστη) στο βιολοντσελο.

Ευτυχως που το εργο πρωτοεκτελεστηκε στο στρατοπεδο συγκεντρωσης του Görlitz, γιατι αν ειχε εκτελεστει στο στρατοπεδο συγκεντρωσης του ευρω της χωρας μας, τα μελη του κουαρτετου θα ειχαν συλληφθει απο την αντιτρομοκρατικη υπηρεσια για συσταση εγκληματικης οργανωσης, που θα απειλουσε τη σταθεροτητα της δημοσιονομικης προσαρμογης των προσκυνητων της Μεκκας του ευρωναζισμου και προπαντος το βαλιτσακι της ΕΥΠ θα ειχε αποτρεψει την αποδραση του Henri Akoka, που μπροστα στη στωικοτητα του Καθολικου - αντιφασιστα συνθετη, που δηλωνε  "je suis né croyant" (γεννηθηκα πιστος), ο
Henri Akoka δεν εβγαζε απο το μυαλο του την ιδεα να δραπετευσει, προκαλωντας και προβληματα στις δοκιμες του εργου, "un prisonnier, c'est fait pour s'évader" (ενας κρατουμενος εχει χρεος να δραπετευσει).

Οι κρατουμενοι Ελληνες εχουν χρεος, σημερα, να δραπετευσουν απο το στρατοπεδο συγκεντρωσης του ευρω.

Αυτο ειναι το μοναδικο χρεος των Ελληνων, που θα κανει το εθνος μας βιωσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου