Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

OPERA BUFFA

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ  ΚΑΙ TO ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΕΣΠΟΤΕΙΑΣ ΤΩΝ "ΜΟΝΟΔΡΟΜΩΝ" ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΟΠΕΡΑ ΜΠΟΥΦΑ (BUFFA)* ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ


Το Συνταγματικο Συμβουλιο (Conseil Constitutionnel) της Γαλλιας στις 19-12-1998 με την αποφαση του 98405 DC για το φορο αλληλεγγυης επι της κινητης και ακινητης περιουσιας  (Impôt de Solidarité sur la Fortune) γνωμοδοτησε, πως φορος κατοχης περιουσιας νοειται οταν ο φορος μπορει να διασφαλιστει απο τα εισοδηματα, που αυτη η περιουσια παραγει.
Δηλαδη, η αποφαση του Γαλλικου Συνταγματικου Δικαστηριου συνδεει τη συνταγματικοτητα της φορολογησης της ιδιοκτησιας με την παραγωγη εισοδηματος απο μερους της για την αποπληρωμη του φορου, διαφορετικα η φορολογηση της ταυτιζεται με τη βιαιη δημευση της, οχι μονο της περιουσιας, αλλα και των λοιπων κοινωνικων προσοδων (πχ μισθων), που καταναλωνονται για την εξυπηρετηση των επαχθων χρεων αυτης της φορολογιας.

Στην πραγματικοτητας ενας δημευτικος φορος επι της απροσοδης ακινητης περιουσιας επιστρατευεται ως αλλοθι για την αρπαγη του κινητου νομισματικου πλουτου, που πιθανον συσσωρευσαν οι πολιτες και αν δεν υπαρχουν αποθεματικα νομισματικου πλουτου για την εξυπηρετηση των επαχθων φορολογικων επιβαρυνσεων της απροσοδης ακινητης περιουσιας, τοτε η φορολογηση της αποτελει εναν μηχανισμο κατασκευης ενοχων οφειλετων του δημοσιου.

Να γιατι ο φορος της ακινητης ιδιοκτησιας, κατα τη μνημονιοπαραφροσυνη, ειναι ο πιο δικαιος φορος, γιατι κανει σκουπα τα παντα και με την κατασκευη ενοχων απενοχοποιει τους πραγματικους ενοχους της χρεοκοπιας, μεταβιβαζοντας με χαμηλης νοημοσυνης συντελεστη μεταβιβασης τις ευθυνες σε τεχνητους ενοχους.

Ο παραλογισμος, πως η φορολογηση "σταθμευμενων" και ακινητων οικοπεδων θα θεσει σε κινητικοτητα την ενυπαρχουσα επενδυτικη δυναμικη τους και θα αποτελεσουν την ατμομηχανη της αναπτυξης, μου εφερε στο νου τροικα πραγματων:
1. Τη λαικη παρηγορια "τωρα ολες οι ελπιδες (της αναπτυξης) επαφιενται στο Θεο", τον Θεο του παραδοσιακου καπιταλισμου, την ιδιοκτησια, γιατι η ιδιοκτησια του κεφαλαιου και των μεσων της παραγωγης χρηματοπιστωτικου πλουτου δεν μπορουν να προκαλεσουν αναπτυξη, αφου το χρημα δεν ειναι πρωτογενης κοινωνικη αναγκη, αλλα συναλλακτικο μετρο των αναγκων.
2. Την απορια του Σεφερη "οταν η βλακεια μπει σε κινηση ποιος μπορει να τη σταματησει;"
3. Το περιστατικο που μου συνεβη πριν πολλα χρονια, οταν ενας γραφικος ηλιθιος κομματαρχευων στο χωριο μου της Χαλκιδικης, μου προτεινε με ένα μοναδιαιας κατα το υπουργειο οικονομικων και μοναδικης αξιας εκλογικο κινητρο να στηριξω καποιο κομμα, που μετα την ανοδο του στην εξουσια θα κατασκευαζε οπερα σε οικοπεδο μου.
Τοτε οι δικοι μου αντεδρασαν, γιατι θα καταστρεφοταν με την κατασκευη της οπερας το οικοπεδο, που θα εχανε την "οικοπεδικη του αξια".
Σημερα που η οικοπεδικη αυτη αξια απειλειται απο τη φορολογικη βαρβαροτητα, σκεφτομαι να βαλω σε κινητικοτητα τα επενδυτικα σχεδια της αναπτυξης του "σταθμευμενου" οικοπεδου και να αναγειρω οπερα μπουφα, στην οποια θα βρουν τη θεση τους οι μπουφοι του μνημονιου, παραπλευρως παρακειμενου βουστασιου και πτηνοτροφειου, που θα προσφερουν τα ματριγκαλια τους (ποιμενικα ασματα) στα κτηνη του φορολογικου φασισμου.

Τελικα, η Ελλαδα προσφερει μοναδικες ευκαιριες αναπτυξης της βλακειας, ιδιαιτερα, μετα την κινητικοτητα των "σταθμευμενων" οικοπεδων, αρκει να χρησιμοποιουν γνησιες πινακιδες, να εχουν καταβαλει τα τελη κυκλοφοριας, να εχουν μαζι τους αδεια οδηγησης, να διαθετουν κοτσαδορο για τη ρυμουλκηση ηλιθιων ψηφοφορων και φυμε τζαμια για να κρυβονται τα προσωπα των ενοχων.

Η απολυτη παραισθηση των κινουμενων οικοπεδων στο απεραντο μνημονιοτρελοκομειο.

Οικοπεδα ολης της Ελλαδας κινηθειτε!

* Ιταλικη κωμικη οπερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου