Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΚΑΛΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΚΟΥ

Το πολυτιμοτερο αλλα και επαχθεστερο γραμμα του Ελληνικου αλφαβητου, το Π.

Απο τη μια η ευλογια του Π-εους ως ραβδου πολυτιμου χρυσου και απο την αλλη η καταρα του ομοιοκαταληκτου και αντισταθμιστικου δεους, σ' ενα λεξιλογιακο εφιαλτικο crescendo (1) τρομου: Π-ληρωμη, Π-αραβολο, Π-ροστιμο, Π-εραιωση, Π-αταξη, Π-απαδημος, Π-απακωνσταντινου, Π-απανδρεου (στην Αγια Τριαδα της οικονομικης χουντας, η Π-αραβατικοτητα της ευφωνου καθεστηκυιας ταξεως του γραμματος Π διπλασιαζεται σε ενα πυκνο stretto(2) για την αυξηση της αισθητικης εντασης) και τελος Π-αγκαλος.
Στην τελευταια λεξη -  κορυφωση, που εμπεριεχει εναν εσωτερικο ρυθμο τριηχου(3) ως ρυθμικο και αισθητικο accelerando(4), ηχουν τα τυμπανα, τα κυμβαλα, τα tam tams, τα cowbells και ελλειψει κρουστων, ντενεκεδες ξεγανωτοι.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

(1) Σταδιακη αυξηση της εντασης.
(2) Πυκνη μιμηση.
(3) Τρεις ισοχρονες αξιες στη διαρκεια των δυο, δηλαδη τρεις αξιες στη διαρκεια της αμεσως μεγαλυτερης η' οπως λεει απλουστερα ο λαος "μας εκαναν τα τρια δυο και το μακρυ κοντο".
(4) Επιταχυνση της ρυθμικης αγωγης, αναλογη με την επιταχυνση των διαρθρωτικων μεταρρυθμισεων (Συμφωνια της Μεταρρυθμισης*).

* Εργο του Mendelssohn, στα πνευματικα δικαιωματα του οποιου υπεισηλθε το παιδι θαυμα της πρωθυπουργονυμφοσυζυγομητορος.

Εστάλη από την ασύρματή μου συσκευή BlackBerry®

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου