Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ*

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ + ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ =>(ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ) ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΤΟΚΩΝ

ΕΥΔΑΙΜΩΝ ΜΑΛΑΚΙΑ


Οι εγκαθετοι κυβερνητικοι παπαγαλοι του δημοσιογραφικου τσιρκου, αναμασωντας το  ΠαΣοΚοκαναβουρι, κελαηδησαν  την επιτυχια του νεκροφιλου πρωθυπουργου, να παρατεινει το μαρτυριο του Προμηθεα της νεκρης και ερημης χωρας στον Ευρωαμερικανικο οικονομικο αναπνευστηρα, μεταθετοντας για αργοτερα την ευθανασια της χρεοκοπιας, με τη λογικη "οτι μπορεις να κανεις αυριο, μη το κανεις σημερα".

Οι ευρυμαθεις της αμαθειας και του κομματικου ψιττακισμου αναφερθηκαν με θριαμβευτικα σχολια στην επιμηκυνση της αποπληρωμης του χρεους και τη μειωση των επιτοκιων, αποκρυπτοντας λογω σκοπιμοτητας ή μη κατανοωντας λογω βλακειας το τελικο αποτελεσμα, την αυξηση του συνολικου ποσου των τοκων.

Με την απλη μεθοδο των τριων, οχι της τροϊκας, ουτε των γεννητικων κυβερνητικων οργανων, που ξεσχιζουν καθημερινα τον Ελληνικο λαο, αλλα της απλης, αλανθαστης και αδολης πραξης της αριθμητικης, καταληγουμε στο βεβαιο συμπερασμα, πως με την επιμηκυνση (υπερδιπλασιασμο) του χρονου αποπληρωμης του χρεους και τη μειωση κατα 1% των επιτοκιων προκυπτει διπλασιασμος περιπου των τοκων.

Αν ο κληρονομικος ηγεμονας της κατοχικης κυβερνησης της οικονομικης χουντας ειχε διαχειρισθει εστω και ενα περιπτερο, πριν πιασει στα αναλφαβητα οικονομικα χερια του τη διαχειριση της χωρας, θα γνωριζε πως η παραταση της αποπληρωμης του χρεους με το συνολικο ποσο των τοκων ειναι ευθεως αναλογα.

Τελικα, δεν φτανει η μπριγιαντινη για να καλυψει την κυβερνητικη κενοκεφαλια.

Απο τον ανυπαρκτο σοσιαλισμο του Πανελληνιου Σοσιαλιστικου Κινηματος στον υπαρκτο φασισμο του Πανελληνιου Σοσιαληστρικου Καταντηματος.
Τα αρχικα παραμενουν τα ιδια: ΠαΣοΚ.

* Δανεισμενο απο το μυθιστορημα του Αργυρη Παυλιωτη (Εκδοσεις: Πατακη).



Εστάλη από την ασύρματή μου συσκευή BlackBerry®

1 σχόλιο:

  1. Η εκδοχή πως πρόκειται για βλακεία, κενοκεφαλιά και "αναλφάβητα οικονομικά χέρια" ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ!!!
    Προσωπικά υιοθετώ την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη:
    Ο δουλικότερος (έλυνα σα λύτης) υπηρέτης του κεφαλαίου γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του· εξάλλου γι αυτό επελέγη και -να 'σαι σίγουρος- δεν επελέγη τυχαία!
    Εκ-ΑΣΤΟΣ εφ ω ετάχθη,
    ο λαός να φάει τ' άχθη
    και ας γίνουν όλα στάχτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή