Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΑΛΛΟ MOODY'S ΚΙ' ΑΛΛΟ GOODY'S

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

ΑΛΛΟ MOODY'S ΚΙ' ΑΛΛΟ GOODY'S
ΠΑΣΟΚΟΠΑΜΦΑΓΑ ΟΡΝΕΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΑΣ

Οργη και αγανακτηση στην κυβερνηση της οικονομικης χουντας για την "απροσμενη" υποβαθμιση της χωρας μας κατα τρεις βαθμιδες απο τη Moody's.

Μονο πολιτικα ηλιθιοι θα θεωρουσαν απροσμενη την υποβαθμιση και οικονομικα ηλιθιοτεροι θα αντιδρουσαν με οργη και αγανακτηση.

Προσπαθω μεσα απο απλα μαθηματικα μοντελα να συμμεριστω την αισιοδοξια της πρασινοαιματης δυναστειας για την απολπηρωμη του χρεους "μεχρι κεραιας" και να αποκηρυξω μετα βδελυγμιας τη Moody's, αλλα οι αριθμοι δεν βοηθουν.

Ας προσεγγισω ενα τετοιο μοντελο απλης αριθμητικης, ενω μελλοντικα δεν αποκλειω να επιστρατευσω ακομα και τις θεωριες του Hilbert.

Εστω πως σε δυο χρονια, που θα πραγματοποιηθει ο ισοσκελισμος του προϋπολογισμου, θα αρχισει ο δρασκελισμος του χρεους, το οποιο θα εχει αγγιξει τοτε τα 500 δισεκατομμυρια ευρω, δηλαδη 100 χιλιαδες ευρω για καθε εναν απο τα 5 περιπου εκατομμυρια των Ελληνων, που σημερα ειναι μετοχοι της παραγωγικης διαδικασιας και πιθανον αυριο δεν θα ειναι.
Αν η απολπηρωμη επιμηκυνθει στα 5 χρονια με επιτοκιο 5%, ο καθε πολιτης θα πρεπει να συνεισφερει καθε χρονο για το δρασκελισμο του χρεους, περαν αυτων που συνεισφερει για τον ισοσκελισμο του προϋπολογισμου, για τον πρωτο χρονο 21.000 ευρω, για τον δευτερο 22.000, για τον τριτο 23.000, για τον τεταρτο 24.000 και για τον πεμπτο 25.000.
Σε μια μεση τετραμελη οικογενεια με 2 ανεργα μελη, τα ποσα αυτα διπλασιαζονται και επιπλεον η οικογενεια, περα της συνεισφορας στον ισοσκελισμο του προϋπολογισμου και το δρασκελισμο του χρεους, θα πρεπει να στηριξει και το βασικο ενστικτο της αυτοσυντηρησης των ανεργων και των λιμοκτονουντων συνταξιουχων μελων της.

Ποιες οικογενειες της Ελλαδας, περαν αυτων των ιερων πολιτικων αγελαδων, που την παρελαβαν χωρα και θα την παραδωσουν αποικια, θα εχουν την οικονομικη δυναμη να ανταποκριθουν σ' αυτο το βαρος;

Και μια απορια απλης και οχι μαθηματικης λογικης.
Πως γινεται στον οικογενειακο χωρο η ανεργια να υπερβαινει το 50%, αφου τα δυο ως τα τρια μελη μιας τετραμελους οικογενειας ειναι ανεργα, η προβολη της στο εθνικο επιπεδο να τη μειωνει στο 12-15%;
Μειωνοτικο θαυμα των αριθμων ή στατιστικη αλχημεια;
Μαλλον προκειται περι της μονοσημαντου σημαντικης αλγευρας της εξουσιας.



Εστάλη από την ασύρματή μου συσκευή BlackBerry®

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου