Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


ΠΕΡΙ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΝΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑΟΥΡΤΗΣ
Ή
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΓΓΟΝΩΝ

Μετά την τρομοκρατική ενέργεια στο Παρίσι με τις πύρινες γλώσσες των φοιτητών, ο αντί του προέδρου της Κατοχικής Κυβέρνησης της Οικονομικής Χούντας φαντασιώθηκε την κήρυξη του εμφυλίου πολέμου δια του ισοτόπου της πράσινης και πράσινα άλογα ανάπτυξης του βιολογικού όπλου  της Ελληνοπρεπούς γιαούρτης.
Χθες, περιφρονώντας τη λαϊκή θυμοσοφία, πως «δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου», κατηγόρησε τους πολίτες, που του πρόσφεραν απλόχερα το χωνευτικό επιδόρπιο της γιαούρτης, πως δημιουργούν συνθήκες εμφυλίου πολέμου. 
Αυτός, λοιπόν και ο προϊστάμενός του, όπως καταγράφεται στις ιστορικές πηγές, αποτελούν θλιβερά πολιτικά κατάλοιπα, εγγονούς, του εμφυλίου πολέμου και όχι οι πολίτες που άρχισαν να περνάνε στη φώτιση από την τύφλωση.

* « Ο, ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ,  Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (1)
θήνα ζησε χθς μία μεγάλη μέρα…
Πρέπει ν ναγνωρισθε στν κ. Παπανδρέου μαεστρική του κανότητα ν συγκεντρώσει τς συνείδητες κα πορωμένες δυνάμεις, τς διες συνείδητες δυνάμεις πο πρν λίγο καιρ δολοφονοσαν τν θηναϊκ λληνικ Λα γι λογαριασμ τν Γερμανν…
Μ μαδικος πυροβολισμος κα πυροβολισμος στ ψαχν γινε σωστ μακελι στν δ ρώδου το ττικο, κριβς μπροστ στν μερικανικ Πρεσβεία, μέσα π τ σπίτι το Παπανδρέου…» (Ριζοσπάστης, Δευτέρα 4 Δεκέμβρη 1944).

**«Η δημιουργία μιας ένοπλης δύναμης που σκοπό της θα είχε τη διατήρηση της έννομης τάξης και την καταπολέμηση των κομμουνιστών του ΕΛΑΣ ήταν όρος που έθεσε ο Ιωάννης Ράλλης προκειμένου να αναλάβει την πρωθυπουργία μετά την παραίτηση του Λογοθετόπουλου. Τη δημιουργία μιας τέτοιας δύναμης υποστήριξαν επίσης οι στρατιωτικοί Στυλιανός Γονατάς και Θεόδωρος Δ. Πάγκαλος (2), προκειμένου να εμποδίσουν μελλοντική επιστροφή του βασιλιά Γεώργιου Β΄ στην Ελλάδα. Από την πλευρά τους οι Γερμανοί είδαν ότι μια δύναμη κρούσης κατά της αντίστασης αποτελούμενη από Έλληνες είχε πλεονεκτήματα, καθώς οι ντόπιοι γνώριζαν καλύτερα το έδαφος, καθώς και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην αντίσταση.» (el. Wikipedia.org).

Σημειώσεις
1.   Οι επισημάνσεις με έντονα και μεγαλύτερα γράμματα είναι δικές μου.
2. Για λόγους ιστορικής αντικειμενικότητας και πολιτικής ισορροπίας χρησιμοποιώ μια πηγή του υπαρκτού κομμουνισμού (Ριζοσπάστης) και μια του υπαρκτού καπιταλισμού (el. Wikipedia).

(1)     Παππούς και συνονόματος του σημερινού πρωθυπουργεύοντος
(2)     Παππούς και συνονόματος του σημερινού αντιπρωθυπουργεύοντος

Ανάμεσα, λοιπόν, στους δύο εγγονούς υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί αίματος.
Αίματος Ελλήνων  κομμουνιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου