Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΠΕΝΘΙΜΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ

"ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ"
ΤΗΣ
ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΥ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ


Αισθανομαι αισθητικη αηδια και ασφυξια με την πολιτικη οριζοντιοποιηση της γλωσσας: οριζοντιες περικοπες μισθων, οριζοντια μετρα, οριζοντια διαρθρωση της διοικησης, οριζοντιες σχεσεις των υπουργων, οριζοντια νομοθετηση, οριζοντια λογικη, κλπ, κλπ.

Μια κυβερνηση σε παραλληρηματικο κεφαλαιοφασισμο, που κυβερνα σε συνθηκες ελλειψης πνευματικης και εθνικης βαρυτητος, ξαπλωμενη οριζοντια, υπνοκυβερνησια.

Καποιος πρεπει να τους θυμισει, πως η σιωπη ειναι χρυσος, τον οποιο μπορουν να αποθησαυρισουν στα αποθεματικα του ΠαΣοΚοΤραπεζοφασισμου, για να σταματησει η σαδομαζοχιστικη κακοποιηση, τουλαχιστον, της γλωσσας και να μεινει αυτη του λαου απο τους μεγιστους οικονομικους τυραννους.

Η αποχωρηση, ομως, της Κατοχικης Κυβερνησης της Οικονομικης Χουντας απο την εξουσια θα πρεπει να ειναι κατακορυφη με αποχαιρετιστηριο ασμα το
"Εμβατήριο πένθιμο και κατακόρυφο" του Καρυωτακη, με το οποιο ο ποιητης προαναγγειλε την αυτοκτονια του.
(Συντομα σχολια των ποιητικων συμβολισμων σε παραπομπες).  


Στο ταβάνι βλέπω τους γύψους (1).
Μαίανδροι στο χορό τους με τραβάνε (2).
Η ευτυχία μου, σκέπτομαι, θα 'ναι
ζήτημα ύψους (3).

Σύμβολα ζωής υπερτέρας,
ρόδα αναλλοίωτα, μετουσιωμένα,
λευκές άκανθες ολόγυρα σ' ένα
Αμάλθειο κέρας (4).

Ταπεινή τέχνη χωρίς ύφος,
πόσο αργά δέχομαι το δίδαγμα σου!
Ονειρο ανάγλυφο, θα 'ρθω κοντά σου
κατακορύφως (5).

Οι ορίζοντες θα μ' έχουν πνίξει.
Σ' όλα τα κλίματα, σ' όλα τα πλάτη,
αγώνες για το ψωμί και το αλάτι,
έρωτες, πλήξη (6).

Α! πρέπει τώρα να φορέσω
τ' ωραίο εκείνο γύψινο στεφάνι.
Έτσι, με πλαίσιο γύρω το ταβάνι,
πολύ θ' αρέσω (7).

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

(1) Προφητικη ποιητικη ενοραση για τους γυψους, που εξαντληθηκαν απο τις αποθηκες των νοσοκομειων, παρα τις προσπαθειες της συνταγματικης ανεπαρκειας της πληροτητας των αποθηκων με το Λοβερδειο θαυμα της Κανα (θαυμα με Βουλα).

(2) Οι διακυμανσεις των spreads των κερδοσκοπων για τα ασφαλιστρα κινδυνου της κυβερνησης των καιροσκοπων.

(3) Για να αποφευχθει καθε αστοχια ας επιλεγει το Ζαλογγο, που ειναι ιστορικα δοκιμασμενο, για να ξεμπερδευουμε απο τους ολιγοτατους (λεκτικο χρησιδανειο απο τον Γιανναρα, που χρησιμοποιησε τη λεξη στον ενικο), αποφευγοντας τη ρυπανση του Καιαδα, μια και το νερο πλεον ειναι ειδος και με επικειμενο φορο πολυτελειας.

(4) Σαφης προβολη της μυθολογιας στη συγχρονη πολιτικη ιστορια.
Μεσα απο το Αμαλθειο κερας (με τραπεζοκρατικους ορους γνωστο ως τροφοδοτης λογαριασμος) οι πολιτικοι θεοι τρεφονται με γαλα και μελι απο την Αμαλθεια, κατ' αλλους κατσικα, κατ' αλλους η νυμφη Υαδα, οπως ο Διας στο Ιδαιον Αντρον (σημερα για λογους ευφωνιας γνωστο ως Χυδαιων Αντρον), οπου στο συστημα της κληρονομικης δημοκρατιας οι μαμαδες, οπως η μητερα του Δια Ρεα, κρυβουν τα πολιτικα βρεφη τους (βρεφοκομειο της εξουσιας "Ο Δεξιος και ο Αριστερος Ληστης του Εσταυρωμενου Λαου").
Οι λευκες ακανθες ολογυρα στο Αμαλθειο κερας, προφανως, τοποθετουνται απο τον ποιητη για λογους εγκρατειας στο θηλασμο και αναφερονται στους διαφορους ακινδυνους (λευκες) μηχανισμους ελεγχου του πολιτικου θηλασμου (πχ εξεταστικες επιτροπες κλπ), ωστε η ροη του γαλατος και του μελιου να ειναι αβιαστη, συνεχης και οριζοντια (θαυμα της υδραυλικης των ρευστων στη διαχειριση των πολιτικων πορων).
Τι το ηθελε, ομως, ο Νικος Γκατσος εκεινο το "μαυρο μελι, μαυρο γαλα ηπιε εκεινο το πρωι, πριν αφησει στην κρεμαλα τη στερνη του την πνοη", που ως εφιαλτης διαταρασσει και αμαυρωνει το γαληνιο, λευκο και ειδυλιακο τοπιο της οριζοντιας ροης των ρευστων των τεμπεληδων της ευφορης κοιλαδας.

(5) Ρεαλιστικη παρεμβολη, στο προτυπο της παραβασης - προκλησης της κωμωδιας της Αρχαιας Ελλαδας, σε συμβολικο περιβαλλον, καθοτι μεχρι σημερα, παρα το οτι οι νεκροι κειτονται οριζοντια, δεν υπηρξε οριζοντιος θανατος, πολυ περισσοτερο δεν υπηρξε οριζοντια αυτοχειρια.
Η Κατοχικη Κυβερνηση της Οικονομικης Χουντας φαινεται αποφασισμενη να πραγματοποιησει και αυτη τη διαρθρωτικη αλλαγη, του οριζοντιου θανατου και της κατακορυφης, με τα ποδια, αποδημιας των νεκρων για λογους εξορθολογισμου της χωροταξιας των νεκροταφειων, αφου καθετα χωρανε περισσοτεροι νεκροι απο οτι οριζοντια, ωστε σε ενα ταφο να βολευονται 3-4, ως μια αποφαση  πολιτικης συνεπειας και προοπτικης της συγχωνευσης των νοσοκομειακων κλινων (GangBang Hospital and Cemetry "THE LOST PARADISE") (Νοσοκομειο και Νεκροταφειο της Παρτουζας "Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ").
Οι συνταξιουχοι μπορουν πλεον να πεθανουν ησυχοι.
Ο Μεγας Τραπεζικος Ευεργετης του μνημονιου Λοβερδος τους εξασφαλισε εφ' απαξ ταφο με την κατατμηση σε επιμερους αρτιοτητες (παρτουζες αρτιοτητων), σε συνεργασια με το Μπιρμπιλειο υπουργειο των ημιυπαιθριων πορων.

(6) Πεσιμιστικη αντιμετωπιση της χρεοστοκρατικης εξουσιας.
Ανουσιος αγωνας για το ψωμι και το αλατι και η πληξη της στερησης του μελανος πολιτικου ζωμου (μαυρο χρημα) σ' ενα χρεοκοπημενο κρατος.
Να κυβερνα κανεις ή να μην κυβερνα;
Ο ποιητης αναφερεται στον αγωνα για το αλατι παραπεμποντας στα ενυποθηκα δανεια του 19ου αιωνα των Αγγλων, που δεσμευαν για την αποπληρωμη τους τα εσοδα των αλυκων.
Σημερα το μονο που εμεινε για εμπραγματη υποθηκη ειναι το νερο των θαλασσων και των λιμνων.
Κατι φαινεται ειχε αποκαλυψει ο Κυριος στον Ευφραιμ τον Βατοπεδινο, που ανταλλαξε τη λιμνη με τα αχρηστα Ολυμπιακα ακινητα (Πεφωτισμενος Εθνικος Ευεργετης, Οσιος των Οσιων με εθνικο θαυμα).

(7) Αρκει η στατικη επαρκεια του ταβανιου να αντεξει το βαρος της ανικανοτητας των κρεμασμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου