Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

COURS DE MÉDIOLOGIE NAZISTIQUE

(ΜΙΚΡΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ)

Πριν μερικα χρονια ο Γαλλος διανοητης Régis Debray εγραφε στο εργο του "Cours de Médiologie Générale":

"Η Δυση εχει τεσσερις πρωτευουσες: την Ιερουσαλημ, την Αθηνα, τη Ρωμη και το Βυζαντιο... Καθεμια εχει τους αοιδους, τους εμπορους και το εμβλημα της. Η Ιερουσαλημ το μονοθεϊσμο. Η Αθηνα τον ουμανισμο. Η Ρωμη το Κρατος Δικαιου. Το Βυζαντιο ειναι κατι παραπανω, γιατι ειναι η συνθεση αυτων των τριων".

Tο παραλυτο κτηνος δηλωσε προσφατα στην εφημεριδα "Süddeutsche Zeitung", πως οι Γερμανοι δεν θελουν μια γερμανικη Ευρωπη, ουτε απαιτουν οι αλλοι να ζουν οπως αυτοι, απλα απαιτουν μια ναζιστικη Ευρωπη και θελουν οι αλλοι να μη ζουν οπως οι Γερμανοι.
Διαγωνιος ρηματικη αναστροφη και χιαστι αντιμεταθεση αρνησης και καταφασης, επιθυμιας και απαιτησης.

Η διαστροφικη υποκρισια του ευρωπαικου "πολιτισμου".

Σημερα, λοιπον, η Δυτικη Ευρωπη, συμφωνα με το Cours de Médiologie Nazistique, εχει μονο μια πρωτευουσα, το Βερολινο και μια μονο θρησκεια, το μονθεϊστικο καπιταλιστικο ναζισμο, "addito salis grano" (προσθετοντας ενα κοκκο αλατι) (Πλινιος ο Πρεσβυτερος), "αλλ’ ουδεν ερπει ψευδος εις γηρας χρονου" (Σοφοκλης), γιατι "η αληθεια ειναι ολογυμνη και δεν διεγειρει" (Jean Cocteau), ιδιαιτερα στη χωρα οπου "καιτοι αγραμματη, η γραια μ’ εδιδαξεν οτι εις την ελληνικην γλωσσαν, αλλως νοουμεν, αλλως ομιλουμεν και αλλως γραφομεν" (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης).
Στη γλωσσα που η καταστροφη λεγεται σωτηρια, ο τραπεζοφασισμος δημοκρατια και η Οικονομικη Ναζιστικη Ενωση Οικονομικη Νομισματικη Ενωση, με υποκαταστατο του ναζισμου το χρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου