Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

MIRACOLO! MIRACOLO!

Διαβαζω απο δημοσιευμα του Δημητρη Μηλακα στην ηλεκτρονικη εκδοση της εφημεριδας "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" με τιτλο "Θαύμα! Θαύμα!":

"Κάνει θαύματα ο Σόιμπλε; Υπό μία έννοια ναι! Είναι σε θέση με τη σχετική βοήθεια του παπαγαλιστάν να κάνει το άσπρο μαύρο. Ωστόσο, γνωρίζει πολύ περισσότερο από τους εγχώριους υποτελείς του ότι τέτοια θαύματα δεν κρατούν ούτε μια μέρα".

Το μονο θαυμα που θα μπορουσε να κανει το παραλυτο τροχηλατο κτηνος ειναι να σηκωθει να περπατησει, για να αισθανθει ανθρωπος κι οχι αυτοφερομενη μηχανη δυστυχιας και καταστροφης.

Τοτε θα μπορουσαμε να ζησουμε τις σκηνες των "Δυο Θρυλων" (Deux Légendes*) του Liszt, τον Saint François d'Assise parlant aux oiseaux (τον Αγιο Φραγκισκο της Aσιζης μιλωντας στα πουλια και στην περιπτωση του παραλυτου διαβολου του Βερολινου, μιλωντας στους μνημονιοπαπαγαλους των ΜΜΕ - Μεσων Μνημονιοναζιστικης Επικοινωνιας) και τον Saint Francois de Paule marchant sur les flots (τον Αγιο Φραγκισκο της Παουλα, βαδιζοντας πανω στα κυματα και στην περιπτωση του παραλυτου διαβολου του Βερολινου, βαδιζοντας πανω στα κυματα του επιθανατιου ρογχου της χωρας μας).

Δεν μπορω να καυχηθω πως ειμαι κατοχος της ιστοριας, αλλα απο οτι ειμαι σε θεση να γνωριζω, οι ανανδροι και διεστραμμενοι δολοφονοι προγονοι του παραλυτου κτηνους, ο Χιτλερ και οι υπαρχηγοι του, δεν τολμησαν να αναζητησουν τη δοξα της ισχυος και καταξιωσης του κατακτητη, επικεπτομενοι την κατεχομενη χωρα μας.

Ο Σοιμπλε τους ξεπερασε.

Ομως, "τα θαυματα ειναι ευχαριστα φυσικα περιστατικα, που δυσκολα ερμηνευονται γρηγορα" (George Santayana).

Οταν η Ελλαδα θα μπορεσει να ερμηνευσει το μεγαλο θαυμα της ΟΝΕ (Οικονομικης Ναζιστικης Ενωσης) θα εχει ηδη συντελεστει η μετατροπη του Ελληνικου οινου σε Γερμανικο Apfelwein και του Ομηρικου σε ομηρο και κακομοιρο Ελληνα.

* Πιανιστικο εργο του Liszt, αποτελουμενο απο δυο εργα:
1. Saint François d'Assise parlant aux oiseaux και
2. Saint Francois de Paule marchant sur les flots.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου